Krantenkoppen

“13 of 10 olympische medailles? Daar mogen we blij mee zijn”: BOIC blijft optimistisch ondanks issues met trainerswissels

In juli voorspelde het sportdatabedrijf Gracenote nog 13 olympische medailles voor België op de Spelen van Parijs, die over 251 dagen beginnen. Begin november stelde ze die prognose naar beneden bij, tot 10 stuks. Toch drukt dat het optimisme niet bij het BOIC, dat met z’n atleten op olympische stage is in het Turkse Belek: “De ambitie is nog altijd om beter te doen dan in Tokio.”

Meer krantenkoppen in België

Geen Scheldelande of Oosterwaas: Zwijndrecht stemt 5 mogelijke namen voor fusiegemeente weg
VRT NWS
VRT NWS

Geen Scheldelande of Oosterwaas: Zwijndrecht stemt 5 mogelijke namen voor fusiegemeente weg

Vijf mogelijke namen voor de fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Kruibeke en Beveren zijn van tafel geveegd op de gemeenteraad van Zwijndrecht. Scheldelande, Scheldewaas, Oosterwaas, Nieuw Scheldeland, en Oost Waasland waren suggesties van inwoners van Kruibeke en Beveren. Er was dus geen inbreng van Zwijndrechtenaren. Er was ook geen advies van plaatsnaamkundigen. Daarom vraagt Zwijndrecht aan Kruibeke en Beveren een nieuwe selectieprocedure.

Lees meer »
Club NXT wint in Challenger Pro League van Deinze
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Club NXT wint in Challenger Pro League van Deinze

Op de veertiende speeldag in de Challenger Pro League hebben de RSCA Futures zaterdagavond geen vervolg kunnen breien aan hun knappe 2-5 overwinning vorige week tegen Zulte Waregem. Paars-wit ging in het Koning Boudewijnstadion met 0-2 ten onder tegen SK Beveren na twee doelpunten van Anthony Limbombe (72. en 86.). De ex-Bruggeling leidde de Waaslanders vorige week tegen Dender ook

Lees meer »
Go Loud geeft ondernemers ecologisch advies: “Juiste communicatie is cruciaal”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Go Loud geeft ondernemers ecologisch advies: “Juiste communicatie is cruciaal”

Ecologie? Het moet zonder twijfel het hipste woord van dit decennia zijn. Hoewel heel wat bedrijven op de kar van het ecologische springen, durven ze vaak niet communiceren errond. Dankzij Go Loud, het geesteskind van de Rekkemse Delphine Van Hoecke, kunnen ondernemers vanaf heden ongeremd uitpakken met hun groene twist.
The post Go Loud geeft ondernemers ecologisch advies: “Juiste communicatie

Lees meer »
“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar

Toch wel een kleine sensatie bij de uitreiking van de Gouden Spikes vandaag in Mechelen: voor het eerst sinds 2013 stond er een andere atlete dan Nafi Thiam met de trofee te blinken. Cynthia Bolingo kreeg net wat meer stemmen achter haar naam. “Maar ik weet zeker dat Nafi het me gunt.” Bij de mannen mocht Bashir Abdi al z’n

Lees meer »
Volledig vrouwelijke tankdivisie schakelt 50 Hamas-terroristen uit: “Ze konden vluchten of sterven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Volledig vrouwelijke tankdivisie schakelt 50 Hamas-terroristen uit: “Ze konden vluchten of sterven”

Toen enkele jonge Israëlische vrouwen op 7 oktober om 6.30 uur werden gewekt, hadden ze geen idee dat ze geschiedenis zouden schrijven als de eerste volledig vrouwelijke pantserbemanning in Israël, en misschien wel in de wereld, die actief zou deelnemen aan gevechten. De onverschrokken vrouwen doodden 50 terroristen gedurende een 17 uur durende heroïsche strijd.

Lees meer »
Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn

In een Zuid-Afrikaanse mijn zijn maandag elf mensen om het leven gekomen bij een ongeval. Een lift is omlaag gevallen toen mijnwerkers op het einde van hun werkdag naar het oppervlak wilden gaan. Dat is dinsdag vernomen bij de uitbater van de mijn, Impala Platinum.

Lees meer »
Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad

De plannen voor de heraanleg van de Steenstraat in Esen (Diksmuide) tussen de Roeselarestraat en de grens met Werken (Kortemark) waren op de gemeenteraad voer voor discussie. Zo is er onenigheid tussen de oppositie en meerderheid over de manier van aanpak.
The post Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »
Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »
Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge

Zaterdagavond even voor half tien begon in de keuken van restaurant De Gouden Kroes in de Hoogstraat in hartje Brugge de vaatwasmachine hevig te roken. De zaakvoerder schakelde meteen de elektriciteit uit en alarmeerde de hulpdiensten.
The post Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »