Krantenkoppen

20-jarige Diepenbekenaar overlijdt na ongeval

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een dodelijk gebeurd in de Nieuwstraat in Diepenbeek. Het parket van Limburg bevestigt dat voetganger van 20 jaar werd aangereden en overleed. De bestuurder reed door, maar ging zich zaterdagochtend wel aanmelden bij de lokale politie.

Meer krantenkoppen in België

De dwarsfluit in de schijnwerpers: fluitklas StAPwest organiseert twaalfde editie van Cutie Flootie in Koksijde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De dwarsfluit in de schijnwerpers: fluitklas StAPwest organiseert twaalfde editie van Cutie Flootie in Koksijde

Het succes van Cutie Flootie vorig jaar smaakte naar meer. Met deze 12de editie op zondag 26 november zullen de leerlingen van alle fluitklassen van StAPwest het publiek weer een onvergetelijke muzikale avond bezorgen.
The post De dwarsfluit in de schijnwerpers: fluitklas StAPwest organiseert twaalfde editie van Cutie Flootie in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
Poetin stuurt kannibalen naar het front
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Poetin stuurt kannibalen naar het front

Minstens twee veroordeelde kannibalen hebben zich onlangs bij het Russische leger gevoegd in de strijd tegen Oekraïne. De twee zouden weer op vrije voeten zijn na een presidentieel pardon door Vladimir Poetin. Dat hebben verschillende Russische media gemeld.

Lees meer »
Luc Vandenbroecke (60) straks 25 jaar voorzitter Gezinsbond Kanegem: “We mogen verenigingsleven niet kapot laten gaan”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Luc Vandenbroecke (60) straks 25 jaar voorzitter Gezinsbond Kanegem: “We mogen verenigingsleven niet kapot laten gaan”

De feestdagen staan over een maand alweer voor de deur en traditie wil dat de Kanegemse Gezinsbond dan een kerstconcert organiseert. Voorzitter Luc Vandenbroecke viert volgend jaar zijn 25ste jaar als voorzitter van de afdeling en kijkt alvast reikhalzend uit naar de muzikale avond. “De muziekverenigingen komen ons intussen vragen om te mogen optreden.”
The post Luc Vandenbroecke (60) straks

Lees meer »
80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Tachtig Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten via de grensovergang in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op X, het voormalig Twitter. “Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen”, klinkt het.

Lees meer »
VRT lanceert nieuwe EDUbox over energie voor jongeren
VRT NWS
VRT NWS

VRT lanceert nieuwe EDUbox over energie voor jongeren

Opstaan met de wekker, met de bus naar school, het licht doven voor het slapengaan. Energie is overal. En hoewel jongeren er dagelijks mee in contact komen, blijft het toch een complex onderwerp. De EDUbox Energie informeert jongeren over de complexiteit van energie en daagt hen uit om kritisch na te denken over hun rol in dit wereldwijde vraagstuk.

Lees meer »
“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”

Ook mathematisch kan het niet meer. Antwerp FC ligt uit Europa door die 0 op 15. Deurne-Noord als terminus over twee weken. Met een afscheidsmatch tegen FC Barcelona. ‘Not that bad.’ Al zag onze chef voetbal Niels Poissonnier een rode draad doorheen de campagne van de ‘Great Old’. “Het was te vaak wíllen. Niet kúnnen.”

Lees meer »
Sluiting dreigt voor laatste veemarkt van Vlaanderen: “Deze plek is cruciaal voor onze sector”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sluiting dreigt voor laatste veemarkt van Vlaanderen: “Deze plek is cruciaal voor onze sector”

Heeft Vlaanderen straks geen veemarkt meer? De nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn wil vanaf 1 januari 2026 alle fysieke markten verbieden waar dieren verkocht worden. Dat is slecht nieuws voor Agrabel in de Meense deelgemeente Rekkem, de laatste overblijvende veemarkt van Vlaanderen. “Als wij de deuren moeten sluiten, zou dat een erg zware klap voor onze mooie sector zijn.”
The post

Lees meer »
Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje

Woonzorgcentrum Zonnelied opende een weggeefwinkeltje voor personen met dementie. ‘t Winkeltje is een nieuw project in het kader van reminiscentie ‘naar de winkel gaan’ en om het gevoel van eigenwaarde en welzijn van de betrokken bewoners te verhogen.
The post Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje appeared first on KW.be.

Lees meer »