Krantenkoppen

Achter de schermen bij ‘Bake off’: ‘Tijdens het eerste seizoen ging ik elke avond misselijk naar huis’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nederlands museum geeft schatten na 9 jaar terug aan Oekraïne
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nederlands museum geeft schatten na 9 jaar terug aan Oekraïne

Een Amsterdams museum dat sinds 2014 honderden museumobjecten uit de Krim onder zijn hoede had, heeft die kunstschatten zondag aan Oekraïne overhandigd. Dat meldt het Allard Pierson Museum maandag. “Dit is een bijzondere zaak geweest, waarbij cultureel erfgoed slachtoffer werd van geopolitieke ontwikkelingen”, zegt museumdirecteur Els van der Plas in een verklaring.

Lees meer »
DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?

“Een poppenkast”, noemt Vlaams minister Zuhal Demir de klimaattop in Dubai, die donderdag start. Maar Belgisch onderhandelaar Peter Wittoeck is het daar helemaal niet mee eens. Ondanks alle kritiek op Dubai en voorzitter sultan al-Jaber (een oliemagnaat, nota bene) heeft hij hoop. “De man heeft een dubbele pet. Maar er zijn redenen om aan te nemen dat hij dit niet

Lees meer »
Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”

Karel Lefevere (59) en zijn dochter Ine (34) streden samen tegen kanker. Bij hem werd longkanker vastgesteld, zij kreeg borstkanker. Wekenlang lagen ze naast elkaar in de zetel. Ze spraken over chemosessies, het leven en de dood. Ine lijkt haar gevecht nu te gaan winnen. Maar Karel verloor het zijne donderdagavond. “Ik zweef momenteel tussen opluchting, verdriet en angst.”

Lees meer »
Ravage in Ruddervoorde: auto ramt woning
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ravage in Ruddervoorde: auto ramt woning

Vrijdagmiddag rond 14.30 uur liep het slecht af voor de bestuurster van een personenwagen in Ruddervoorde. De vrouw reed in de Westkantstaat toen ze de controle over haar voertuig verloor en in een woonhuis terechtkwam.
The post Ravage in Ruddervoorde: auto ramt woning appeared first on KW.be.

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »
“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’

Het achtste seizoen van ‘Blind getrouwd’ levert uiteindelijk één koppel op. Zes maanden na hun ‘ja’-woord gaan Brecht en Jolien nog samen door het leven. “Ons gevoel is moeilijk te omschrijven”, glunderen ze. Alexander en Fleur namen emotioneel afscheid, Emile en Emma – die op het beslissingsmoment nog kozen om door te gaan – zijn inmiddels uit elkaar. “Het gaat

Lees meer »
Bewoners woonzorgcentra schitteren in speelse fototentoonstelling: “We mochten eens dom doen, het was eens iets anders”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bewoners woonzorgcentra schitteren in speelse fototentoonstelling: “We mochten eens dom doen, het was eens iets anders”

Nog tot 7 december is er een bijzondere fototentoonstelling te zien in de woonzorgcentra Ceres in Lauwe en Andante in Menen. “Benidorm Bastards light”, noemt fotografe Miranda Dekempeneer het zelf. De bewoners van de rusthuizen schitteren in een speelse setting. “Was echt tof om te doen.”
The post Bewoners woonzorgcentra schitteren in speelse fototentoonstelling: “We mochten eens dom doen, het

Lees meer »
Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen

Vandaag gaat het grootste assisenproces ooit in Limburg van start. Dertien beschuldigden staan in Tongeren terecht voor de moord op Hilal Makhtout (33). De Genkenaar kwam in maart 2019 om het leven nadat hij drie dagen lang gemarteld werd op verschillende locaties. Het belooft een pittig proces te worden, dat vier weken zal duren. Vlak voor de kerstvakantie kennen de

Lees meer »