Krantenkoppen

Adverteerders op X trekken zich terug nadat Elon Musk antisemitische tweet steunt

Verschillende bedrijven op X schorten hun advertenties op nadat eigenaar Elon Musk een antisemitische tweet had gesteund. Het gaat onder meer om adverteerders als Disney, Apple, Paramount en Warner Bros Discovery. Ook het Witte Huis bekritiseert de X-topman en noemt het "promotie van antisemitisme".

Meer krantenkoppen in België

Jennifer Lopez heeft ruzie met ‘luie’ echtgenoot Ben Affleck over hondenpoep: “Huur een bedrijf om het op te ruimen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jennifer Lopez heeft ruzie met ‘luie’ echtgenoot Ben Affleck over hondenpoep: “Huur een bedrijf om het op te ruimen”

Het hondenpoep-probleem ten huize Lopez en Affleck brengt heel wat discussie met zich mee. Jennifer Lopez (54) en Ben Affleck (51) delen hun huis met maar liefst acht viervoetige vrienden, maar het lijkt erop dat de achtergelaten uitwerpselen niet worden opgeruimd. Jennifer hecht veel waarde aan discipline als het gaat om de zorg voor hun harige metgezellen, maar Ben is

Lees meer »
“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »
Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten

De drukke Woumenweg in Woumen bij Diksmuide was donderdag meer dan een uur afgesloten nadat er zich in een kelder gas had opgehoopt. Er werden door de hulpdiensten geen risico’s genomen. “Ook tien bewoners van de omliggende woningen werden geëvacueerd tot alles terug veilig was”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Ook een bakkerij moest even dicht.
The post Tien

Lees meer »
Hevige sneeuwstorm raast over Oost-Europa
De Standaard
De Standaard

Hevige sneeuwstorm raast over Oost-Europa

Zware sneeuwval en stormwinden teisteren verschillende Oost-Europese landen. Dat heeft alles te maken met de storm Bettina. Die ontwikkelde zich afgelopen weekend boven de Adriatische Zee en nam in kracht toe boven de Zwarte Zee. In meerdere landen vielen al doden en de komende dagen wordt er nog meer guur weer verwacht.

Lees meer »
Jason organiseert fuif ten voordele van OC De Klaver
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jason organiseert fuif ten voordele van OC De Klaver

Jason Asseloos (19) was de voorbije weken druk bezig met de voorbereiding van zijn fuif Universe op zaterdag 25 november in zaal De Boest. Daarmee wil hij geld inzamelen voor ontmoetingscentrum De Klaver, een instelling die openstaat voor mensen die voor korte of langere tijd ondersteuning nodig hebben bij het uitbouwen van een dagstructuur.
The post Jason organiseert fuif ten

Lees meer »
Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang

Vrijdagavond gaat op het stationsplein de derde editie van Winterpret van start. Dat wordt opnieuw een totaalconcept met 550 m² overdekte schaatspret, live-optredens en leuke animatie voor jong en oud. Wim Soutaer en Charles Van Domburg bijten op de openingsparty de spits af, DJ Olivier Lemaire zorgt daarna voor ambiance tot in de vroege uurtjes.
The post Wim Soutaer trapt

Lees meer »
Bewoners ’t Susterhuus verhuizen tijdelijk wegens verbouwingen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bewoners ’t Susterhuus verhuizen tijdelijk wegens verbouwingen

De Lovie voorziet volgend jaar verbouwingen in het gewezen klooster ’t Susterhuus in de Grauwe Zusterstraat in Wervik. Gedurende de werken verhuizen de bewoners met een beperking wat verderop naar de eerste verdieping van het Sint-Janshospitaal op de Steenakker. De Lovie kwam hierover tot een overeenkomst met het Woon- en Zorgbedrijf Wervik.
The post Bewoners ’t Susterhuus verhuizen tijdelijk wegens

Lees meer »
Cineast Werner Rotsaert maakt unieke documentaire over badstad:“Eeuw Oostendse geschiedenis”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cineast Werner Rotsaert maakt unieke documentaire over badstad:“Eeuw Oostendse geschiedenis”

Werner Rotsaert levert met de documentaire/film ‘Oostende vorige eeuw’ een mooie kijk op de badstad aan de hand van uniek beeldmateriaal en meer dan 20 getuigen. De eerste kijkers waren vol lof en hopen dat de film meer aandacht krijgt.
The post Cineast Werner Rotsaert maakt unieke documentaire over badstad:“Eeuw Oostendse geschiedenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Holly” in de bioscoop, regisseur Fien Troch: “Een van mijn persoonlijkste films, ik deel Holly’s empathie”
VRT NWS
VRT NWS

“Holly” in de bioscoop, regisseur Fien Troch: “Een van mijn persoonlijkste films, ik deel Holly’s empathie”

Vanaf vandaag is de Vlaamse film "Holly" te zien in de Belgische bioscopen. De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Holly, een meisje dat gepest wordt en beschikt over een bijzonder voorgevoel. De jonge actrice Cathalina Geeraerts werd ervoor bekroond in Venetië. Regisseur Fien Troch noemt "Holly" in "De afspraak" een van haar meest persoonlijke films. "Ik wil niet

Lees meer »
Johan en Geert verkopen 140 schilderijen van vader Omer Laire voor het goede doel: “Het was even nadenken wat te doen met de vele werken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Johan en Geert verkopen 140 schilderijen van vader Omer Laire voor het goede doel: “Het was even nadenken wat te doen met de vele werken”

Ondanks dat hij pas op zijn 45ste begon met schilderen, liet de Ieperse hobbykunstenaar Omer Laire na zijn overlijden in 2018 meer dan 140 schilderijen na. Zijn kinderen gingen op zoek naar een bestemming voor de werken en kwamen op het idee om ze te verkopen voor het goede doel. “Priester Ettien Léon N’Guessan stelde voor om de opbrengst te

Lees meer »