Krantenkoppen

Antwerpenaars in Oekraïne: “Ze beseffen hier stilaan dat ze zullen moeten wachten tot Poetin dood is”

Niet langer het meest gecoverde strijdtoneel ter wereld, vrees voor verminderde militaire steun en een Oekraïense topgeneraal die zelf nogal pessimistisch klinkt: het momentum in de Russisch-Oekraïense oorlog ligt niet meer bij Oekraïne. Waar moet dat naartoe en hoe moet dat eindigen? Wij laten vier Antwerpenaars die in Oekraïne verblijven, aan het woord over de situatie in het land waar ze wonen, werken, of wonen én werken.

Meer krantenkoppen in België

Sneeuw en ijzel veroorzaken chaos en verkeersellende in Duitsland
VRT NWS
VRT NWS

Sneeuw en ijzel veroorzaken chaos en verkeersellende in Duitsland

Duitsland blijft in de greep van bar winterweer. Sneeuw en gladde wegen veroorzaken verkeersellende in veel delen van het land. Vooral het zuiden is getroffen. Op de luchthaven van München is vandaag ruim de helft van de geplande vluchten geschrapt. Morgenvoormiddag zijn álle vluchten er geannuleerd, omdat er ijzel is voorspeld.

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »
Belgisch-Palestijnse Fatena Al-Ghorra getuigt vanuit Khan Younis: “Wij zijn niemand voor de wereld en Israël kan alles doen”
VRT NWS
VRT NWS

Belgisch-Palestijnse Fatena Al-Ghorra getuigt vanuit Khan Younis: “Wij zijn niemand voor de wereld en Israël kan alles doen”

In de Gazastrook hebben Israëlische tanks en pantservoertuigen de buitenwijken van de zuidelijke stad Khan Younis bereikt. Gevechtsvliegtuigen bombarderen de buurt rond de stad. In Khan Younis zouden momenteel zo’n miljoen mensen verblijven, die geen kant meer uit kunnen. Dat vertelt ook de Belgisch-Palestijnse dichteres Fatena Al-Ghorra, die al sinds het begin van de oorlog vastzit in Gaza.

Lees meer »
Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”

Een zestienkoppige mix van mannen en vrouwen is geloot voor het assisenproces rond de moord en foltering van Turnhoutenaar Walter Voordeckers en twee andere Belgische missionarissen in Guatemala in de jaren tachtig. Opmerkelijk: de beschuldigdenbank bleef leeg, met zelfs geen advocaat om iemand te vertegenwoordigen. “Makkelijk wordt het niet.”

Lees meer »
Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”

Mensen verzamelen zich aan het Al-Ahli Baptist-ziekenhuis in Gaza-Stad om rond de lichamen van hun naasten te rouwen alvorens de slachtoffers worden begraven. Ook de kleine Mohammed Khalid Shehta kwam om bij de Israëlische luchtaanvallen. Zijn broer Saaed is ontroostbaar: “Mijn lieve broertje, mijn vriendje! Waar is mijn mama?” Een omstaander verzekert hem dat ze Mohammed niet zullen begraven “alvorens

Lees meer »
“Ja, ik heb gefaald”: Herman Brusselmans is opnieuw gezwicht voor de sigaret na campagne rond stoppen met roken
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ja, ik heb gefaald”: Herman Brusselmans is opnieuw gezwicht voor de sigaret na campagne rond stoppen met roken

De titel van zijn nieuwe boek ‘Ex-roker’ is al achterhaald nog voor het verschijnt: Herman Brusselmans (66) is hervallen. De schrijver was in oktober het gezicht van Stoptober, een campagne om de sigaret af te zweren. Het lukte hem een maand, maar intussen rookt hij weer. Al herviel hij niet helemaal in oude gewoontes. “Er is toch een groot verschil

Lees meer »
Steeds meer werknemers willen sporten op het werk
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Steeds meer werknemers willen sporten op het werk

Steeds meer werknemers willen graag sporten en bewegen. Dat blijkt uit Sport- en Beweegscans die Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) de voorbije jaren heeft laten uitvoeren bij bijna 45.000 werknemers uit 410 bedrijven. De intentie om meer te sporten is gestegen van 74 procent in 2020 naar 84 procent in 2023.

Lees meer »