Krantenkoppen

Apple, Disney en andere mediabedrijven stoppen met adverteren op X wegens antisemitisme Elon Musk

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Buurt bekijkt voorstellen voor herinrichting van Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en geeft suggesties mee
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Buurt bekijkt voorstellen voor herinrichting van Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en geeft suggesties mee

Op donderdag 30 november organiseerden het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Kortrijk een infomarkt over de herinrichting van de Oudenaardsesteenweg (N8) in Kortrijk-Oost. De weg moet er vlotter en veiliger worden ingericht tussen de bebouwde kom van Kortrijk en de rotonde met Evolis en de Kortrijkstraat (N8), voor alle weggebruikers. Buurtbewoners konden de voorstellen voor de herinrichting bekijken

Lees meer »
Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”

De Nederlandse PvdA’er Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. “Ik had het helemaal niet zien aankomen”, zei hij dinsdag, tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het “een interessante gedachte” te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet

Lees meer »
Artificiële intelligentie creëert reële groei
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Artificiële intelligentie creëert reële groei

De voorbije week was de technologiewereld in de ban van het lot van Sam Altman. Altman is het menselijk brein achter ChatGPT, het platform voor artificiële intelligentie dat een jaar geleden, bijna dag-op-dag, werd opengesteld voor het grote publiek.

Lees meer »
Joël ‘Mister Armando’Verschoot hangt zijn kiel aan de haak: “Wij hebben de duivensport opnieuw op de kaart gezet”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Joël ‘Mister Armando’Verschoot hangt zijn kiel aan de haak: “Wij hebben de duivensport opnieuw op de kaart gezet”

Hij staat wereldwijd bekend als de man die in 2019 zijn topduif Armando voor liefst 1,25 miljoen euro van de hand deed. Nu geeft duivenmelker Joël Verschoot (67) uit Ingelmunster de fakkel door aan zijn zoon Dieter. Maar eerst volgt nog een allerlaatste veiling om zijn kolonie van 210 duiven te verkopen. Een terugblik in cijfers op de indrukwekkende carrière

Lees meer »
Ook Slypskapelle krijgt een AED-toestel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ook Slypskapelle krijgt een AED-toestel

David Claeys (N-VA Plus) vroeg tijdens de gemeenteraad om ook een AED-toestel (een Automatisch Externe Defibrillator) in Slypskapelle te voorzien. Zo’n toestel kan bij een hartfalen het leven van iemand redden. “Verspreid over Moorslede en Dadizele hangen er enkele AED-toestellen, zowel door de gemeente als toestellen van winkels of bedrijven”, zegt David. “Enkel in Slypskapelle hangt er geen. Misschien kan

Lees meer »
Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”

Er is opnieuw een Russische generaal om het leven gekomen in Oekraïne. Dat melden Oekraïense en Russische media en het nieuws wordt bevestigd door de militaire school waar generaal-majoor Vladimir Zavadski afstudeerde. Volgens een telling van het onafhankelijke Russische nieuwskanaal ‘Mediazona’ is hij al de zevende generaal van wie Rusland het overlijden bevestigt.

Lees meer »