Krantenkoppen

Australische marineduikers “verwond door Chinese sonar”

Australië heeft China laten weten dat het zich ernstige zorgen maakt over verwondingen die Australische marineduikers deze week opliepen door de sonar van een Chinese torpedobootjager in de exclusieve economische zone van Japan. Een Chinees marineschip negeerde verzoeken om uit de buurt van de duikers te blijven, zei de Australische defensieminister Richard Marles zaterdag.

Meer krantenkoppen in België

Prostituees en diamantairs krijgen geen zichtrekening: “Ik zal mijn beroep dan maar clandestien uitvoeren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Prostituees en diamantairs krijgen geen zichtrekening: “Ik zal mijn beroep dan maar clandestien uitvoeren”

Heel veel prostituees, verhuurders van panden in de prostitutiesector en diamantairs krijgen geen zichtrekening bij eender welke bank. En als een bank door een wet, die in februari in werking is getreden, verplicht wordt om toch een zichtrekening aan een van die beroepsgroepen aan te bieden, rekent die bank tot 500 euro per maand aan ‘werkingskosten’ aan.

Lees meer »
Johan en Geert verkopen 140 schilderijen van vader Omer Laire voor het goede doel: “Het was even nadenken wat te doen met de vele werken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Johan en Geert verkopen 140 schilderijen van vader Omer Laire voor het goede doel: “Het was even nadenken wat te doen met de vele werken”

Ondanks dat hij pas op zijn 45ste begon met schilderen, liet de Ieperse hobbykunstenaar Omer Laire na zijn overlijden in 2018 meer dan 140 schilderijen na. Zijn kinderen gingen op zoek naar een bestemming voor de werken en kwamen op het idee om ze te verkopen voor het goede doel. “Priester Ettien Léon N’Guessan stelde voor om de opbrengst te

Lees meer »
Roeselare verwijdert drempels zodat elke fiets zich comfortabel kan verplaatsen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Roeselare verwijdert drempels zodat elke fiets zich comfortabel kan verplaatsen

Op de gemeenteraad van 20 november vroeg gemeenteraadslid Thomas Witdouck (CD&V) hoe de stad omgaat met de evolutie naar meer diverse soorten fietsen. Schepen Stefaan Van Coillie geeft aan dat de stad inzet op fietsveiligheid en met infrastructurele aanpassingen drempels ‘letterlijk’ wil wegnemen.
The post Roeselare verwijdert drempels zodat elke fiets zich comfortabel kan verplaatsen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Onrust over asbest in de voormalige centrale garage van Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Onrust over asbest in de voormalige centrale garage van Brugge

Personeelsleden van de voormalige centrale garage van de Stad Brugge contacteerden anoniem de partij Groen om hun ongerustheid uit te drukken over mogelijke gezondheidsproblemen door de aanwezigheid van asbest in dat gebouw, gelegen in de Peter Benoitlaan in Sint-Andries. Gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) legde hierover het stadsbestuur het vuur aan de schenen tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond. Milieuschepen Minou Esquenet

Lees meer »
Dit weekend eerste sneeuwlaag(je) in de Ardennen mogelijk
VRT NWS
VRT NWS

Dit weekend eerste sneeuwlaag(je) in de Ardennen mogelijk

Wie een weekendje Ardennen in het vooruitzicht zou hebben, kan daar vanaf vannacht mogelijk verrast worden door sneeuw. Al tempert weervrouw Jacotte Brokken de verwachtingen. De temperaturen liggen overdag nog net iets te hoog. "Mooie sneeuwtaferelen zijn nog niet aan de orde, verwacht je eerder aan drab."

Lees meer »
Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar

De prijs van cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, blijft stijgen. Dinsdag bereikte de prijs op de termijnmarkt in New York 4.147 dollar per ton, het hoogste niveau sinds 1977, schrijft persagentschap Bloomberg.

Lees meer »
Steven Verkeyn verlaat KSV Oostkamp B
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Steven Verkeyn verlaat KSV Oostkamp B

Op Wapenstilstand was er geen vuiltje aan de lucht. Steven Verkeyn coachte zijn jonge brigade tegen KFC Lissewege B en won met 7-0. Rangschikking speelt geen rol bij de tweede ploeg van Oostkamp (4B), al toonden velen zich toch tevreden met een stek op kop van de rechterkolom. Ettelijke spelers en begeleiders vielen van hun stoel toen Steven Verkeyn luttele

Lees meer »
EXCLUSIEF. Anna Eikendal, de vriendin van Thibau Nys, wil het maken als fotomodel: “Werken tot 35 en daarna gezinnetje stichten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Anna Eikendal, de vriendin van Thibau Nys, wil het maken als fotomodel: “Werken tot 35 en daarna gezinnetje stichten”

Al bijna drie jaar doet ze het hart van Thibau Nys (21) sneller slaan. Anna Eikendal (21) uit Utrecht liet voor haar grote liefde haar familie in Nederland achter, maar werkt ook keihard aan haar eigen carrière. De ex-topsportster wil het maken als model op de catwalks van Parijs en Milaan. In dit exclusieve interview – met fotoshoot – praat

Lees meer »
Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge

Vincent Mannaert (49) is sinds maart 2011 CEO bij Club Brugge. Onder het bewind van het duo Verhaeghe-Mannaert en hun management groeide Club uit tot marktleider in België waarbij sportieve en economische resultaten hand in hand gingen.
The post Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek nadat hij steun voor het Israël van vrouw Mishel uitsprak
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek nadat hij steun voor het Israël van vrouw Mishel uitsprak

Thibaut Courtois (31) heeft nog eens van zich laten horen. In een dubbelinterview met echtgenote Mishel Gerzig (26) voor het lifestylemagazine Elle gaat de doelman van Real Madrid geen onderwerp uit de weg. Zo spreekt de keeper over de kritiek die hij kreeg nadat hij z’n steun uitte aan Israël, het land van z’n vrouw. “Ik toon mijn steun en

Lees meer »
“Extreem, zinloos geweld”: agressieveling takelt gezicht cafégangers toe met glas en fles in Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Extreem, zinloos geweld”: agressieveling takelt gezicht cafégangers toe met glas en fles in Oostende

Een 26-jarige Marokkaan moet zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor twee feiten van zinloos geweld in de Oostendse uitgaansbuurt. Karim H. takelde zijn slachtoffers telkens toe in het gezicht, de ene keer met een glas en de andere keer met een fles. “Mijn cliënt is voor het leven verminkt”.
The post “Extreem, zinloos geweld”: agressieveling takelt gezicht cafégangers toe

Lees meer »
Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”

Groot glitterfeest en polonaises: na zes uitverkochte Will Tura-concerten kaapt Christoff (47) volgend najaar de Lotto Arena met ‘Christoff 3.0 XXL’. “Een droom die uitkomt, maar het scheelde weinig of ik stond niet meer op het podium”, bekent de popschlagerheld. In dit gesprek vertelt hij voor het eerst hoe diep hij zat na de breuk met zijn verloofde Ritchie, zijn

Lees meer »
LIVE GROEP C. Verzekert Real zich tegen Napoli van groepswinst?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE GROEP C. Verzekert Real zich tegen Napoli van groepswinst?

In groep C van de Champions League is Real Madrid al zeker van een plaats in de volgende ronde. Kan de Koninklijke zich tegen Napoli ook verzekeren van groepswinst? De Italianen kunnen dan weer hún ticket voor de knock-outfase veiligstellen, al zijn ze daarvoor ook afhankelijk van het resultaat van Braga tegen Union Berlin. Volg de wedstrijden in onze liveblog!

Lees meer »