Krantenkoppen

Bavo Bavikhove B mikt op middenmoot: “Dit was een belangrijke overwinning”

Bavo Bavikhove B won vorig weekend het burenduel tegen Jong Kuurne met 3-0 (25/13, 25/16, 25/21). Dit weekend kruist de ploeg van speler-trainer Thibaut Debosschere de degens met VT Marke-Webis Wevelgem C. “We hopen ons in de middenmoot te kunnen handhaven.”

“De eerste set zetten we vlot naar ons hand. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, begon Kuurne meer te scoren”, zegt Debosschere. “We kwamen echter nooit in de problemen. Door concentratieverlies kregen we vermijdbare punten tegen. Dit was een belangrijke zege, want we waren het seizoen niet goed gestart. We verloren onder andere van Harelbeke en WIVO Wingene, maar er zat meer in. We hopen door deze zege ons in de middenmoot te kunnen handhaven. Hopelijk zit de drive er nu volledig in.”

Debosschere is sinds dit seizoen speler-trainer. “Toen mij de vraag gesteld werd, ben ik daarop ingegaan”, gaat de 25-jarige Harelbekenaar verder. “Een aantal jaar geleden gaf ik al eens training, en dat beviel me. Spelen en coachen is niet altijd evident. Je ziet bepaalde zaken niet als je op het veld staat. Daarom neemt Dries Declerck mijn taak als trainer over als hij kan. Dan kan ik mij focussen op het spelen. De voorbije drie matchen coachte Dries, en hij leverde meteen een belangrijke bijdrage want we wonnen telkens.”

Vorm van de dag

Dit weekend ontmoeten Debosschere en zijn ploeg Marke-Webis C. “Tijdens een voorbereidingstornooi voor het seizoen in Lendelede stonden we al eens tegenover elkaar. We verloren toen met 2-1. Tegen die ploeg is alles mogelijk. Ergens leeft die wedstrijd wel in de groep. We zijn niet per se verloren op voorhand. We zullen ons vel duur verkopen. Er is een ruime middenmoot in deze reeks, waar het verschil heel klein is. De vorm van de dag speelt dan een rol.”

“Ik ben sinds het vierde leerjaar actief bij de club. Toen was er een grote instroom van spelers. Zo is de huidige ploeg ontstaan. We zijn een grote vriendenbende die graag volleybalt”, besluit Thibaut Debosschere.

Zaterdag 18 november om 15.30 uur in sporthal De Vlasschaard in Wevelgem: VT Marke-Webis Wevelgem C – Bavo Bavikhove B.

The post Bavo Bavikhove B mikt op middenmoot: “Dit was een belangrijke overwinning” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”

Jaarlijks reflecteert de stuurgroep van Karibu over wat de meest prangende noden zijn voor mensen op de vlucht in Anzegem. De scholen zijn bezorgd dat de kinderen niet genoeg Nederlands oefenen tijdens de lange zomervakantie. Het project ‘Joepie! Vakantie!’ blijkt een schot in de roos.
The post Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”

Lees meer »
Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars
VRT NWS
VRT NWS

Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars

Terwijl een groot deel van de vrijgelaten Israëlische gijzelaars nog in ziekenhuizen ligt (en ver weggehouden wordt van de media), sijpelen via hun familieleden de eerste getuigenissen door. De families vertellen dat het voor veel gijzelaars geen eenvoudige periode was. "Toch zeggen de meesten onder hen dat Hamas hen goed behandeld heeft", vertelt VRT NWS-buitenlandjournalist Jens Franssen.

Lees meer »
Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk

Woensdagavond overhandigde provinciegouverneur Carl Decaluwé in zijn ambtswoning op de Burg in Brugge ereplaketten aan zestien West-Vlaamse verenigingen die in 2023 de titel ‘Koninklijke Maatschappij’ toegekend kregen. Elke vereniging die minstens vijftig jaar bestaat kan daarvoor een aanvraag indienen bij het Koninklijk Paleis.
The post Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Schalke 04 weer in brand: club stuurt twee open brieven naar fans, Geraerts verwijst speler naar B-kern
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schalke 04 weer in brand: club stuurt twee open brieven naar fans, Geraerts verwijst speler naar B-kern

Geen Karel Geraerts-effect op korte termijn voor Schalke 04. Na de 5-3-nederlaag zaterdag bij Fortüna Dusseldorf (na een halfuur stond het 3-0) en de daarmee gepaard gaande derdelaatste plaats brandt het zelfs opnieuw in Gelsenkirchen. Met twee open brieven slaan zowel bestuur als spelers een mea culpa naar de fans toe. Zo wordt de eind oktober aangetrokken Karel Geraerts alvast

Lees meer »
Eén bocht, één jaar, drie ongevallen, stad belooft wegmarkering, bewoners radeloos: “Is er wel een oplossing?”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eén bocht, één jaar, drie ongevallen, stad belooft wegmarkering, bewoners radeloos: “Is er wel een oplossing?”

Zondagavond was het wééral prijs. Een bestuurder verloor de controle over het stuur in de flauwe bocht van de Lauwestraat in Rekkem en reed een geparkeerde wagen aan. Het derde ongeval al in nog geen jaar tijd. De stad belooft een witte lijn aan te brengen, maar inwoners vragen meer. “Waarom geen fietssuggestiestroken?”
The post Eén bocht, één jaar, drie

Lees meer »
Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen

Bij het Antwerpse provinciebestuur is een advies in de maak om de fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht niet te laten opgaan in Oost-Vlaanderen, maar toe te voegen aan Antwerpen. Dat meldt ATV en wordt bevestigd door provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). De fusiegemeente zelf sprak zich uit voor Oost-Vlaanderen. Het Vlaams Parlement zal de knoop moeten doorhakken.

Lees meer »