Krantenkoppen

‘Betaalbare woningen vooral voor starters een probleem’

12:23 Hoge woningprijzen en hoge rentevoeten leiden ertoe dat wonen stilaan onbetaalbaar is geworden. ‘Er moet meer aanbod komen om woningen in de toekomst betaalbaar te houden.’

Meer krantenkoppen in België

Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge

Er komt in 2020 geen opvolger van het stadsfestival Moods! Cultuurschepen Nico Blontrock heeft negen culturele verenigingen gecontacteerd: niemand durft het aan om een muziekfestival te organiseren in de Brugse binnenstad.
The post Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water

In het voorjaar van 2019 raakte bekend dat Leiedal en de gemeente Zwevegem de site van de steenbakkerij Demeestere-Hanssens wilden omvormen tot een kmo-zone. Na ruim vier jaar werden de plannen nu toegelicht aan de omwonenden.
The post Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water appeared first on KW.be.

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”

Op 29 oktober stierf een orka op het strand van De Panne. De kustgemeente wil het skelet graag in zijn bezoekerscentrum Duinpanne. Maar ook buurgemeente Koksijde is kandidaat en heeft plaats in zijn Navigo Visserijmuseum. Omdat de twee de knoop niet kunnen doorhakken, moet staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine het doen.
The post Koksijde en De Panne willen beide skelet

Lees meer »
Met een ezel door de verwoeste stad Khan Younis in Gaza
De Standaard
De Standaard

Met een ezel door de verwoeste stad Khan Younis in Gaza

Tijdens het tijdelijke staakt-het-vuren keren heel wat inwoners van Gaza terug naar hun thuisstad. De ravage van vijftig dagen Israëlische aanvallen is enorm. De ontheemde Palestijn Mohammed al Najar neemt je op zijn ezel mee van Khuza’a terug naar Khan Younis. Een tocht van acht kilometer langs verwoeste gebouwen en puin: ‘Ze hebben geen boom of steen gespaard.’

Lees meer »
27ste Nacht van de Koude Voeten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

27ste Nacht van de Koude Voeten

Op zaterdag 20 januari 2024 is men in Meulebeke toe aan een nieuwe editie van de Nacht van de Koude Voeten. Dit evenement, dat straks de 27ste editie beleeft, is in de Berengemeente uitgegroeid tot een waar fenomeen dat ook in de ruime regio reeds heel wat navolging kende. Langs nieuwe, onbekende en onverlichte paden
The post 27ste Nacht van

Lees meer »
Leerlingen Mariagaard in Wetteren krijgen EHBO-lessen met VR-brillen
VRT NWS
VRT NWS

Leerlingen Mariagaard in Wetteren krijgen EHBO-lessen met VR-brillen

Leerlingen van de middelbare school Mariagaard in Wetteren hebben EHBO-lessen gekregen aan de hand van een virtualrealitybril. Ze moesten verschillende wonden verzorgen bij een virtuele persoon in een omgeving die levensecht aanvoelt. Op die manier hoopt de school dat de theorie beter blijft hangen. De leerlingen zelf waren alvast enthousiast over de leermethode.

Lees meer »
Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de afsluiting van de jaarlijkse bijeenkomst van de  Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) aangegrepen om zijn westerse collega’s te bekritiseren. Lavrov beschuldigde hen van “lafheid” wegens het vermijden van rechtstreekse gesprekken met de Russische kant over de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »