Krantenkoppen

Bewoners Strandjutter gaan aan de slag met een iPad

Via het Digibanken-project kunnen alle inwoners van Blankenberge, Damme, Knokke-Heist en Zuienkerke die minstens 18 jaar zijn, een iPad of laptop lenen voor drie maanden. “De Strandjutter maakt graag van deze mogelijkheid gebruik en ontleent tien iPads voor zijn bewoners”, laat schepen Annie De Pauw weten.

Op 7 november startte een uitleenprogramma en kregen tien bewoners van het woonzorgcentrum een iPad in bruikleen. Vrijwilligers van het Digi-Ateljee waren die dag aanwezig om hen te begeleiden bij hun eerste stappen in de digitale wereld. Schepen van Zorg en Welzijn Annie De Pauw licht toe: “Ook voor bewoners van het woonzorgcentrum is het van belang om mee te zijn met de digitale vooruitgang. Het Digibanken-project opent voor hen nieuwe deuren als het gaat om welzijn en verbondenheid.” De vrijwilligers van het Digi-Ateljee leren de bewoners onder meer berichten versturen, videobellen met familie, spelletjes spelen en foto’s maken. Ze laten hen ook kennis maken met verschillende apps om zo hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen. Schepen van Digitalisering en ICT, Mitch De Geest, benadrukt het belang van plezier in dit leerproces: “Het is van vitaal belang dat de bewoners plezier beleven aan het ontdekken van de voordelen van digitale technologie. Het gebruik van de iPads moet een plezierige en lonende ervaring zijn voor de bewoners.” Het Digibanken-project is er voor alle inwoners van 18 jaar en ouder. Interesse in het lenen van een laptop of iPad? In een digipunt krijg je meer informatie. (WK)

The post Bewoners Strandjutter gaan aan de slag met een iPad is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen

In de hoogste klasse van het damesbasketbal gaat ION Basket Waregem dit weekend op bezoek bij Sparta Laarne. Vorig weekend verloor de ploeg van youngster Kato Bevernage met het kleinste verschil tegen CEP Charleroi. In de slotfase moesten de rood-witten de duimen leggen tegen de Waalse formatie, die liefst 36 keer op de vrijworplijn stond.
The post Kato Bevernage (17)

Lees meer »
“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”

Antwerp – en zeker coach Mark van Bommel – blijft zich optrekken aan het positieve in aanloop naar het Champions Leagueduel tegen Shakhtar Donetsk. “Ook al is het in Europa eigenlijk toch al voorbij”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die vindt dat het tijd is voor een eerredder. “Al is het maar om van die saillante nul vanaf te

Lees meer »
Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht

Hamas heeft vrijdagavond de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit Gaza. Dat werd bevestigd door Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), die hen in voertuigen aan de grensovergang in Rafah, Egypte hebben afgezet. In totaal gaat het om 13 Israëlische, tien Thaise en één Filipijnse gijzelaars. Beelden tonen hoe ze aan de grenspost worden toegejuicht door omstaanders.

Lees meer »
Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 
VRT NWS
VRT NWS

Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 

In de Italiaanse rechtbank is een opmerkelijke deal voorgesteld: in ruil voor strafvermindering heeft maffiabaas en drugsbaron Raffaele Imperiale zijn eiland in Dubai overhandigd aan de Italiaanse autoriteiten. Het is overigens niet zijn eerste deal met het gerecht. Van gestolen Van Gogh’s tot informatie over andere drugsbazen: dit is zijn verhaal.

Lees meer »
Terug naar de A19 met brandweerman Hans, 10 jaar na de vreselijke kettingbotsing: “Een wonder dat er niet meer slachtoffers vielen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Terug naar de A19 met brandweerman Hans, 10 jaar na de vreselijke kettingbotsing: “Een wonder dat er niet meer slachtoffers vielen”

Het is zondag exact tien jaar geleden dat bij een zware kettingbotsing op de A19 tussen Wervik en Zonnebeke twee doden en tientallen gewonden vielen. Ter herdenking worden dan twee muurschilderingen onthuld, in aanwezigheid van minister Lydia Peeters, de gouverneur en enkele hulpverleners. “Het is een wonder dat er niet veel meer doden gevallen zijn”, zegt voormalig brandweerman Hans Bouten,

Lees meer »
Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?
VRT NWS
VRT NWS

Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?

Tot welke provincie zal de nieuwe fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke behoren: Antwerpen of Oost-Vlaanderen? De vraag leidt tot veel discussie tussen de betrokken spelers. Voor Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) is het duidelijk: "Ik wil de mening van de inwoners respecteren, en zij verkiezen Oost-Vlaanderen."

Lees meer »