Krantenkoppen

Beyoncé kan de Rode Duivels niet redden

De Rode Duivels hebben nood aan een modern stadion. Tot nader order zijn de Belgische voetbalbond en het Koning Boudewijnstadion tot elkaar veroordeeld.

Meer krantenkoppen in België

Burgerraad beslist doorgaans bij consensus

Op gezette tijden zet de Duitstalige Gemeenschap een burgerdialoog op touw. Iedere burger – maar ook het parlement – kan thema’s aanbrengen. Die worden voorgelegd aan een burgerraad van 24 uitgelote personen. Opvallend is dat inwoners al vanaf hun zestiende kans maken om in de burgerraad te zitten. Die 24 personen bepalen telkens opnieuw welke thema diepgaander wordt besproken. Ze

Lees meer »
Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt

Toneelvereniging Plankvast gaat op zaterdag 2 december in première met de komedie ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt. “Geschreven door Ray Cooney, dé auteur wat betreft razendsnelle en intelligente komedies”, aldus bestuurslid Chris Vandewalle.
The post Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Halve Ironman van Knokke- Heist start in … Sluis
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Halve Ironman van Knokke- Heist start in … Sluis

Op zondag 8 september 2024 is er in Knokke-Heist de 2de editie van de Ironman 70.3, een triatlon over de halve afstand. Er zal echter niet in de Noordzee gezwommen worden. Dat heeft de Ironman-organisatie bekendgemaakt.
The post Halve Ironman van Knokke- Heist start in … Sluis appeared first on KW.be.

Lees meer »
Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij Brussels Airlines voeren de druk op in aanloop naar overleg met de directie morgen/vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om vanaf 11 december te staken. De directie van de luchtvaartmaatschappij reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
Familie van NBA-talent Giddey denkt dat hij in val is gelokt door minderjarig meisje, politie start onderzoek
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Familie van NBA-talent Giddey denkt dat hij in val is gelokt door minderjarig meisje, politie start onderzoek

De politie van Californië is een onderzoek gestart nadat bezwarende beelden zijn uitgelekt die zouden aantonen dat NBA-speler Josh Giddey een romantische relatie had met een minderjarig meisje. De 21-jarige Australiër, een talentrijke shooting guard van Oklahoma City Thunder, weigert voorlopig te reageren op de affaire. Volgens ‘Daily Mail Australia’ is zijn familie er alleszins van overtuigd dat Giddey belogen

Lees meer »
Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid:  ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’
De Standaard
De Standaard

Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid: ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’

Kersvers voorzitter van Vooruit Melissa Depraetere komt uit een arbeidersgezin en is daar fier op. Geen enkele lezer die reageerde op het blogstuk dat collega Inge Schelstraete daar vorige week over schreef, vindt dat België anno 2023 klassenblind is. Maar eentonig waren de reacties allerminst: het woord ‘klasse’ riep bij velen levendige, en niet altijd aangename, herinneringen op. Maar ook

Lees meer »
Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop

Enkele Fnac-klanten zagen hun bestelling geweigerd omdat er een foute prijs op de website stond. Een speaker werd er aangeboden voor 39 euro. Dat is een forse korting, want normaal kost de speaker 119 euro. Fnac annuleerde de bestelling een paar dagen later, maar dat vindt Testaankoop onterecht. De consumentenorganisatie klopt nu aan bij de Economische Inspectie om de zaak

Lees meer »
Ellen maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ellen maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”

Met hun allereerste kerstsingle verklaren De Verhulstjes het ‘Jingle Bells’-seizoen voor geopend. Een ideetje van vrouw des huizes Ellen Callebout (46), die steeds vaker op het voorplan treedt. “Dit had ik vijf seizoenen geleden nóóit gedaan”, vertelt ze. Heeft ze haar plek in de schijnwerpers gevonden en gaat ze straks met alle aandacht lopen? “Vroeger glipte ik al eens weg

Lees meer »