Krantenkoppen

De band van James Cooke en zijn moeder is onbreekbaar: “De eerste sigaret, de eerste keer seks…Mama wist het binnen het uur”

“De eerste keer dat ik bij Gert Verhulst in zijn geliefde Saint-Tropez was, één stap in zijn tuin en ik begon te huilen. Zo gelukkig was ik voor hem.” Voor zakelijke beslissingen valt James Cooke (39) wel vaker terug op Gert Verhulst, maar privé is vooral zijn mama z’n grote klankbord. Zij hebben geen geheimen voor elkaar, vertelt James in ‘Dag Allemaal’. “Dorian vindt het soms gek om te horen hoe open wij zijn tegen elkaar.”

Meer krantenkoppen in België

Kim Huybrechts wint nagelbijter tegen Schindler en stoot als derde Belg door naar tweede ronde Players Championship Finals
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kim Huybrechts wint nagelbijter tegen Schindler en stoot als derde Belg door naar tweede ronde Players Championship Finals

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Bergh en co een ultieme kans om hun vorm te testen. Drie van de vier Belgen bereikten vrijdag de tweede ronde. Kim Huybrechts haalde het na een nagelbijter van Martin Schindler, terwijl ‘Dancing Dimi’ afrekende met Jim Williams. Mario Vandenbogaerde klopte

Lees meer »
KIJKRAPPORT. ‘Squid Game: The Challenge’: “Dit is ‘Big Brother’ meets ‘De verraders’, maar dan op steroïden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJKRAPPORT. ‘Squid Game: The Challenge’: “Dit is ‘Big Brother’ meets ‘De verraders’, maar dan op steroïden”

In 2021 was er geen ontkomen aan: het waanzinnig populaire ‘Squid Game’ op Netflix. Zuid-Koreaans survivaldrama, maar ook: nauwelijks verholen kritiek op kapitalisme en economische ongelijkheid. Dat uitgerekend het spelement uit deze fictiereeks nu een eigen leven leidt, had zelfs de maker niet kunnen voorzien. Maar is de show – waarbij niemand het loodje legt – net zo straf als

Lees meer »
Israëlische gijzelaars Noam (17) en Alma (13) kregen tijdens vrijlating te horen dat moeder werd vermoord: “Een traumatisch moment”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische gijzelaars Noam (17) en Alma (13) kregen tijdens vrijlating te horen dat moeder werd vermoord: “Een traumatisch moment”

De afgelopen dagen heeft de Palestijnse terreurgroep Hamas tientallen Israëlische gijzelaars vrijgelaten als deel van de wapenstilstand in de Gazastrook. Zaterdag konden ook de 17-jarige Noam en zijn 13-jarige zus Alma huiswaarts keren en herenigen met hun ouders. Maar wat een gelukkig moment had moeten worden, werd al snel overschaduwd door vreselijk nieuws. Kort na hun vrijlating kregen de twee

Lees meer »
Een jaar na gedwongen vertrek bij VRT pleit Annick Ruyts voor meer menselijkheid bij ontslag: “Bij mij werd er zout in de wonde gestrooid”
VRT NWS
VRT NWS

Een jaar na gedwongen vertrek bij VRT pleit Annick Ruyts voor meer menselijkheid bij ontslag: “Bij mij werd er zout in de wonde gestrooid”

Eén jaar nadat ze, samen met zo’n 50 andere mensen, aan de deur werd gezet bij VRT, stelt voormalig eindredacteur Annick Ruyts haar boek "Bedank voor bewezen diensten" voor. "Het is geen pleidooi tegen ontslag, wel een pleidooi voor warmte en menselijkheid als het dan toch moet gebeuren", vertelt ze in "De afspraak". "Nu werd er zout in de wonde

Lees meer »
Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start

Goed nieuws voor de Torhoutse wijk ’t Rozeveld. Enkele enthousiaste bewoners hebben een gloednieuw wijkcomité opgestart. Het heet De Koornbloem en het eerste initiatief wordt een gezellige kerstmarkt op zaterdag 16 december vanaf 17 uur. Het is de bedoeling om drie tot vier activiteiten per jaar te organiseren.
The post Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start appeared first

Lees meer »
Demir roept onderwijskoepels samen rond EPC-heisa
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Demir roept onderwijskoepels samen rond EPC-heisa

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) gaat in gesprek met de onderwijskoepels over de nieuwe verplichting voor scholen om energieprestatiecertificaten (EPC) voor te leggen. Dat doet ze na klachten in het Nieuwsblad over de onhaalbaarheid van de hele operatie.

Lees meer »
Explosie op brug tussen Canada en VS: twee doden, grensovergangen afgesloten, maar “niets wijst op een terreurdaad”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Explosie op brug tussen Canada en VS: twee doden, grensovergangen afgesloten, maar “niets wijst op een terreurdaad”

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI zegt een auto-explosie te onderzoeken op een brug tussen Canada en de Verenigde Staten bij Niagara Falls. Autoriteiten van de staat New York melden dat een situatie rond de Rainbow Bridge tussen de twee landen “nauw in de gaten wordt gehouden”. Woensdagavond stelden de autoriteiten dat er vooralsnog geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad zou

Lees meer »
Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”

Alsof ze een examen moeten afleggen, ondanks 40 jaar geleden al geslaagd. Zo voelt het voor heel wat Belgische schoenenwinkels nu ze plots geen Birkenstocks meer mogen verkopen. Wie het merk nog wil aanbieden, moet zijn imago verdedigen bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Maar hoe ervaren Belgische schoenenwinkels die wending? “Dit is broodroof”, zegt Olivier Schatteman van Sandra in Knokke.

Lees meer »