Krantenkoppen

De Croo en D’Hose lijsttrekkers voor Open VLD in Oost-Vlaanderen

Premier Alexander De Croo en senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose gaan de Oost-Vlaamse lijsten van Open VLD trekken bij de verkiezingen van volgend jaar. Dat heeft de partij zonet aangekondigd.

Meer krantenkoppen in België

Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag

De gemeente Zedelgem doet er momenteel alles aan om een rattenplaag op de vrijetijdssite de Groene Meersen te bestrijden. Volgens het bestuur is de plaag het gevolg van de grote wateroverlast de voorbije december. Er werd een aanpak uitgestippeld om de ratten te bestrijden, daardoor mag er tot begin januari 2024 geen drank en voeding meer genuttigd worden op de

Lees meer »
Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden

In woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark is Jérôme Vermeersch (101) gestorven. Hij woonde destijds in Woumen waar hij werd geboren. Als sasmeester had hij in de loop der jaren verschillende werkplekken. Van Boezinge en Lo tot in Bredene. Vijf maanden geleden overleed zijn echtgenote. Ze werd 99 jaar en woonde ook in De Boomgaard. Jérôme en Marie-Louise waren 72 jaar

Lees meer »
Handgeschreven songteksten van David Bowie geveild voor 89.000 pond
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Handgeschreven songteksten van David Bowie geveild voor 89.000 pond

Een blad met handgeschreven songtekst van de David Bowie-nummers ‘Rock ‘n’ Roll Suicide’ en ‘Suffragette City’ is vandaag voor 89.000 pond, omgerekend ruim 102.000 euro geveild. Dat meldt de ‘BBC’. Het Britse veilinghuis Omega Auctions had van tevoren geschat dat de opbrengst tussen de 50.000 en 100.000 pond zou zijn.

Lees meer »
Vincent Banić volgde zijn hart en liet media achter zich om te focussen op restaurant: “Zotste wat ik ooit deed”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vincent Banić volgde zijn hart en liet media achter zich om te focussen op restaurant: “Zotste wat ik ooit deed”

Toen acteur Vincent Banić (35) net 18 jaar werd, verliet hij de schoolbanken voor zijn eerste hoofdrol. Met het personage Mick had hij de rol van hunk te pakken in ‘Het Huis Anubis’. Niet wetende hoeveel tienerharten er door hem sneller zouden slaan. “Het was pas tijdens de allereerste meet & greet dat we als cast doorhadden hoe populair de

Lees meer »
Hoe lokaal nieuws uit België nepnieuws wordt in Oost-Europa
VRT NWS
VRT NWS

Hoe lokaal nieuws uit België nepnieuws wordt in Oost-Europa

Werd er 12.000 hectare bos gekapt in Genk? Werd een hele klas kinderen uit Morlanwelz zwaar ziek na vaccinatie? Het zijn twee nepnieuwsverhalen die momenteel rondgaan in Oost-Europa. Beide verhalen werden aangepast en opgeklopt om nepbeweringen te verspreiden over zonnepanelen en vaccins. Hoe ging dat in z’n werk?

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Modezaak ‘La Belle Fille’ breidt uit in Veldegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Modezaak ‘La Belle Fille’ breidt uit in Veldegem

In een ruimer nieuw pand tegenover de markt van Veldegem heeft damesmodezaak ‘La Belle Fille’ voortaan een nieuwe stek. Er is veel meer ruimte voor voldoende nieuwe collecties en om meer klanten rustig de tijd geven. Om dames betaalbaar een geknipte outfit te laten vinden.
The post Modezaak ‘La Belle Fille’ breidt uit in Veldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »
Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”

Hoewel de provinciale fase van de strijd tegen de wateroverlast wordt opgeheven blijft het Vleterse dierenopvangcentrum De Zonnegloed dit weekend gesloten. Na interne evacuaties en andere maatregelen hoopten de medewerkers om vanaf 25 november terug de deuren te openen.
The post Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder” appeared first on KW.be.

Lees meer »