Krantenkoppen

De Sint is in het land: “Speelgoed hoeft niet duur te zijn, samen spelen is wat écht telt”

Hij komt, hij komt: deze middag meert de Sint traditiegetrouw zijn stoomboot aan in Antwerpen. De Goedheiligman moest daarvoor onderweg storm Ciarán trotseren, zo blijkt. "We zaten in het oog van de storm voor de kust van Groot-Brittannië, maar gelukkig word ik nooit zeeziek", vertelt hij in een telefonisch interview met VRT NWS.

Meer krantenkoppen in België

Stad Gent boekt nieuwe zaal voor zwarte, vrouwelijke sinterklaas
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Stad Gent boekt nieuwe zaal voor zwarte, vrouwelijke sinterklaas

De stad Gent heeft een nieuwe zaal geboekt voor een optreden van Queen Nikkolah, een zwarte vrouwelijke sinterklaas. Dat laat schepen van Internationale Solidariteit Hafsa El-Bazioui (Groen) weten. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de locatie van de nieuwe voorstelling met meer dan 300 kinderen en hun ouders niet toegelicht.

Lees meer »
Verkoop voor ‘Renaissance’-concertfilm gaat hard, maar haalt Beyoncé in bioscopen ook monstersucces van Taylor Swift ?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Verkoop voor ‘Renaissance’-concertfilm gaat hard, maar haalt Beyoncé in bioscopen ook monstersucces van Taylor Swift ?

Na het ongelooflijke succes van de ‘Eras Tour’-film van Taylor Swift, is vanaf vandaag ook de nieuwste concertfilm van Beyoncé te zien. En naar verwachting kunnen we opnieuw spreken van een voltreffer. Volgens Amerikaanse filmsite ‘Deadline’ bracht de ‘Renaissance’-film op dag één al 6 à 7 miljoen dollar op. Ook in ons land gaat de verkoop vlot, maar kan Beyoncé

Lees meer »
Buurtbewoner en politie redden onderkoelde dertiger uit beek: “Ik werd wakker van zacht hulpgeroep”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Buurtbewoner en politie redden onderkoelde dertiger uit beek: “Ik werd wakker van zacht hulpgeroep”

In het Oost-Vlaamse Kluisbergen is een 33-jarige man vrijdagnacht ternauwernood gered uit een ijskoude beek, dankzij het snelle handelen van buurtbewoner Katrien Van Houtte en het ingrijpen van de politie. “Wij slapen met ons raam open en ik werd wakker van zacht hulpgeroep”, zegt Katrien. “Ik belde het noodnummer, zijn stem was nauwelijks hoorbaar. Na lang zoeken werd de man

Lees meer »
Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”

Een 11-jarig meisje is woensdagmorgen naar het UZ Gent gevoerd nadat ze in Gentbrugge was aangereden met haar fiets op weg naar school. Opvallend: eens aangekomen op de spoedafdeling van de politie, moest de scholiere een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”,

Lees meer »
“Druk van bouwpromotoren? Dat is verleden tijd”: burgemeester Jan Morbee reageert op ‘extra onderzoek’ naar Knokke-Heist
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Druk van bouwpromotoren? Dat is verleden tijd”: burgemeester Jan Morbee reageert op ‘extra onderzoek’ naar Knokke-Heist

Nog maar net een nieuwe burgemeester die de rust wil doen terugkeren en opnieuw ontstaat er ophef rond de bekendste kustgemeente van het land. Minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) wil extra onderzoek na een uitzending van ‘Pano’, waarin de belangenvermenging tussen lokale bestuurders en vastgoedpromotoren in Knokke-Heist werd onderzocht. Dat het vér gaat, tonen de vermeende bedreigingen

Lees meer »
INTERVIEW. “Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Uijtdebroeks”: CEO Richard Plugge over zijn ‘nieuwe’ team, de ambities in 2024 en Van Aert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. “Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Uijtdebroeks”: CEO Richard Plugge over zijn ‘nieuwe’ team, de ambities in 2024 en Van Aert

Met Jumbo-Visma won Richard Plugge (53) in 2023 de drie grote rondes. Sindsdien vertrok ‘koning’ Primoz Roglic naar een andere ploeg, mislukte een fusie met Soudal Quick-Step en kwamen nieuwe grote sponsors. Met Visma-Lease a Bike begint de Nederlandse CEO in 2024 even ambitieus aan een nieuw hoofdstuk. “Onze nieuwe doelen zullen anders zijn dan dit jaar. Maar niet minder

Lees meer »
Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België
VRT NWS
VRT NWS

Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België

Er is een grote zonnestorm op komst. De kans bestaat dat we daardoor vannacht, maar eventueel ook morgennacht noorderlicht kunnen zien in België. Al lijkt het er voorlopig op dat de wolken de pret zullen bederven. “We verwachten in elk geval storingen voor navigatie- en communicatiesystemen”, zegt ruimteweervrouw Petra Vanlommel.

Lees meer »
Stad Antwerpen past nieuw parkeerbeleid in binnenstad opnieuw aan en voert vier extra Shop&Go-zones in 
VRT NWS
VRT NWS

Stad Antwerpen past nieuw parkeerbeleid in binnenstad opnieuw aan en voert vier extra Shop&Go-zones in 

Stad Antwerpen gaat vanaf 1 januari zijn parkeerbeleid opnieuw aanpassen. Sinds 1 augustus mogen enkel nog bewoners en vergunninghouders bovengronds in de binnenstad parkeren. Er kwamen al meer parkeermogelijkheden bij voor ondernemers, en die vergunningen worden nu verder uitgebreid. Er komen ook vier extra Shop&Go-zones bij, waar bezoekers een half uur kunnen parkeren om snel boodschappen te doen.

Lees meer »
Duizenden dansers blazen verzamelen in Plopsaland De Panne voor WK Jazz, Ballet & Moderne dans
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Duizenden dansers blazen verzamelen in Plopsaland De Panne voor WK Jazz, Ballet & Moderne dans

In Plopsaland De Panne waren van 27 november tot en met 3 december 3.750 dansers uit 33 landen present voor de eerste editie van het IDO Wereldkampioenschap Jazz, Ballet & Moderne dans. Een initiatief van de International Dance Organization.
The post Duizenden dansers blazen verzamelen in Plopsaland De Panne voor WK Jazz, Ballet & Moderne dans appeared first on KW.be.

Lees meer »