Krantenkoppen

Deze Rousseau-getrouwe wordt het meest genoemd als opvolger: ook zij maakte blitzcarrière bij Vooruit

Kamerfractieleider Melissa Depraetere wordt het meest genoemd als opvolger. Zij is de West-Vlaamse nummer één van de partij, maar vooral een getrouwe van Rousseau.

Meer krantenkoppen in België

Kenniscentrum Leerpunt lanceert toolkit voor leerkrachten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kenniscentrum Leerpunt lanceert toolkit voor leerkrachten

Het onafhankelijke kenniscentrum Leerpunt heeft dinsdag een website gelanceerd met een toolkit voor leerkrachten in basis- en secundair onderwijs. “Bedoeling is leraars en directies een houvast te bieden als ze gaan experimenteren met didactiek”, zei Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bij de voorstelling van de toolkit in de Unescoschool in Koekelberg.

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die cd&v-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Nieuwe talkshow van Jan Jaap van der Wal is opnieuw een flop: “Te niche”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe talkshow van Jan Jaap van der Wal is opnieuw een flop: “Te niche”

Het Nederlandse publiek lijkt maar niet warm te worden van Jan Jaap van der Wal (44). De Nederlandse presentator kwam al verschillende keren op de buis met een talkshow, maar dat blijkt telkens geen succes te zijn. Donderdag stelde hij zijn nieuwe programma ‘Voor de show’ in Nederland voor, maar zelfs tijdens de prime time haalt het slechts 439.000 kijkers.

Lees meer »
Drie verdachten aanslag tegen Zweedse voetbalsupporters voor Brusselse raadkamer verschenen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Drie verdachten aanslag tegen Zweedse voetbalsupporters voor Brusselse raadkamer verschenen

De drie personen die deze week onder aanhoudingsbevel werden geplaatst in het onderzoek naar de terreuraanslag van 16 oktober, zijn vrijdag voor de Brusselse raadkamer verschenen. Daar hebben de advocaten van twee van hen gevraagd om hun cliënten vrij te laten onder voorwaarden of onder elektronisch toezicht te plaatsen. De advocaat van de derde verdachte wou geen commentaar kwijt. De

Lees meer »
Hartverwarmende actie bij ‘Beste Frituur’: zelfs andere frituren roepen op om te stemmen voor ongeneeslijk zieke Jürgen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Hartverwarmende actie bij ‘Beste Frituur’: zelfs andere frituren roepen op om te stemmen voor ongeneeslijk zieke Jürgen

In Maldegem krijgt de zoektocht van het Nieuwsblad naar de Beste Frituur van Vlaanderen een verrassende warme wending. Jessica Vandendreschs van ‘t Frietpunt – de winnaar van de voorbije drie edities – roept samen met enkele collega’s op om massaal voor ’t Meulentje te stemmen. Jürgen, de man van uitbaatster Sabrina Vandewoestyne, heeft namelijk terminale pancreaskanker.

Lees meer »
De nieuwe kerstboom van Kortrijk stond in de Maandagweg
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De nieuwe kerstboom van Kortrijk stond in de Maandagweg

Van 7 december tot en met 7 januari wordt Kortrijk opnieuw ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer tijdens Winter in Kortrijk. Het kloppend hart wordt opnieuw de Grote Markt. Daar zal een imposante kerstboom extra sfeer brengen. Op dinsdag 21 november werd de boom gerooid in de Maandagweg, bij het huis van Paul Vandeweghe (79) en Marie-José Bauwens (77).
The post

Lees meer »