Krantenkoppen

DOORZICHT. Woensdag verkiezingen in Nederland: wie spelen de hoofdrollen in deze politieke thriller?

De Nederlanders tellen af naar een zinderende verkiezingsdag. In de hoofdrollen: een ‘klimaatpaus’ op links, een taaie justitieminister op rechts en een opstandige nieuwkomer netjes in het centrum. In de peilingen gaat het nek-aan-nek. Eén ding staat wel al vast: onze noorderburen trekken woensdag een streep onder het langste premierschap in de Nederlandse geschiedenis.

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk

Belangrijke afspraak voor Union in het zuiden van Frankrijk. Want achter het ongenaakbare Liverpool liggen de drie ploegen in poule E op een zakdoek bij elkaar. Toulouse telt 6 punten, Union 4 en LASK Linz staat op 3 stuks. Op de slotspeeldag speelt Union tegen (het B-elftal van?) Liverpool. De nummers twee plaatsen zich voor de poulefase van de Europa

Lees meer »
Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn”

Voor de tweede keer bouwen de organisatoren van Highlight Festival een stevig nieuwjaarsfeestje in de Fenix. Highlight Festival New Years Eve heeft alle ingrediënten die ook het dancefestival in september een succesrecept maken, inclusief hun officieuze resident-dj DJ F.R.A.N.K. en catering van de Yperley.
The post Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn” appeared first

Lees meer »
Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?

Stevig winterweer teistert momenteel grote delen van Noordoost- en Centraal-Europa. Rond de Zwarte Zee en de Krim zorgt storm “Bettina” momenteel zelfs voor een heuse sneeuwstorm met aanhoudende hevige sneeuwval en forse windstoten. Ook de komende dagen blijft Europa nog in de ban van de stevige winterprik. Maar waar komt dat winterweer plots vandaan? En hoe koud wordt het precies

Lees meer »
Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende

De vier autonome gemeentebedrijven in Oostende zijn samengevoegd tot een nieuw Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. De Stad stelt nu Filip Roelandt aan als Algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende.
The post Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht in Limburg
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht in Limburg

De Lijn gaat tijdens de jaarwende opnieuw feestvierders veilig naar hun bestemming brengen. Zowat 300 medewerkers staan in voor 123 lijnen. In 68 steden en gemeenten is dat aanbod tijdens oud en nieuw gratis. Elders moet de reiziger 4 euro betalen voor een oudejaarsticket, meldt de openbaarvervoermaatschappij vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Opknapwerken Heulepark duiken laatste fase in
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Opknapwerken Heulepark duiken laatste fase in

De opknapwerken in Heulepark naderen hun einde. In 2024 worden de drie bruggen in het park gerestaureerd, de wandelpaden opgesmukt en wordt er werk gemaakt van een heropwaardering van de historische oprijlaan ‘Avenue Rouge’. Het stukje park tussen de pastorie en Heulebeek werd intussen volledig opnieuw beplant en ook de paden daar werden heraangelegd. Als alles volgens plan loopt, is

Lees meer »
Nijpend tekort aan kinderopvang in Middelkerke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nijpend tekort aan kinderopvang in Middelkerke

In Middelkerke ondervinden jonge ouders momenteel een gebrek aan beschikbare kinderopvang. Met 27 gezinnen die momenteel op de wachtlijst staan, wijken sommige ouders zelfs uit naar naburige gemeenten om een geschikte opvangplaats te vinden. In Middelkerke zijn er momenteel tussen de 250 en 275 kinderen jonger dan 30 maanden en dit aantal groeit gestaag. Schepen Natacha Lejaeghere (LDD) erkent het

Lees meer »
Voor en na: dronebeelden tonen ravage in Gaza
De Standaard
De Standaard

Voor en na: dronebeelden tonen ravage in Gaza

Een verzameling dronebeelden van het persagentschap Reuters toont verschillende steden in Gaza voor en na de start van de Israëlische aanvallen. De vergelding van het Israëlische leger voor de aanval van Hamas op 7 oktober heeft al aan meer dan 13.000 mensen in Gaza het leven gekost. Bijna twee miljoen mensen zijn op de vlucht.

Lees meer »
Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”

Een nieuw contract. Check! Een tweede kindje begin februari. Check! Oliver Naesen is alive and kicking well, zelfs al voelt hij zich de veteraan in zijn eigen — herdoopte — wielerploeg Decathlon AG2R La Mondiale. En zelfs al zijn de gouden jaren voorbij en moet hij de komende twee jaar met loonsvermindering vrede nemen. “In de sport werken ze niet

Lees meer »