Krantenkoppen

Duitse bondskanselier vraagt Poetin om zijn troepen terug te trekken uit Oekraïne

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft de Russische president Vladimir Poetin opgeroepen om de eerste stap te zetten richting een oplossing voor de oorlog in Oekraïne. “Hij moet zijn troepen terugtrekken”, aldus Scholz.

Meer krantenkoppen in België

Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied

De jaarlijkse bobwintercampagne pakt uit met Helmut Lotti als ambassadeur. Speciaal voor de 28e editie schreef de zanger het lied ‘Er hoeft maar één bob te zijn’. De campagne, die als slogan ‘Wie drinkt, rijdt niet’ meekreeg, werd vrijdag voorgesteld door Vias Institute, in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

Lees meer »
KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”

Een film die er hard inhakt, maar toch ook de glimlach om de mond tovert. Donderdag ging ‘J’aime la vie’ in première: een film over een alleenstaande moeder die de diagnose kanker krijgt. Regisseur Mathias Sercu kreeg het idee voor de film toen hij te horen kreeg dat zijn broer aan de ziekte leed. Net toen de opnames moesten beginnen

Lees meer »
Vrouw (36) uit Hasselt springt uit rijdende auto op E313: “Plots vloog er een losgeslagen wiel tegen mijn BMW”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vrouw (36) uit Hasselt springt uit rijdende auto op E313: “Plots vloog er een losgeslagen wiel tegen mijn BMW”

Een 36-jarige vrouw uit Hasselt is dinsdagavond uit haar rijdende auto gesprongen op de E313 in Lummen. Dat deed ze toen een losgeslagen wiel tegen haar BMW terechtkwam. De vrouw liep geen ernstige verwondingen op, al is dat volgens een getuigen nagenoeg een mirakel. “Ik zat in een nachtmerrie. Ik dacht aan mijn dochtertje en wist dat ik eruit moest

Lees meer »
Husky gaat viraal door zijn ‘Italiaanse accent’: “Ik ben ervan overtuigd dat honden ooit écht zullen kunnen praten”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Husky gaat viraal door zijn ‘Italiaanse accent’: “Ik ben ervan overtuigd dat honden ooit écht zullen kunnen praten”

Aaron The Husky is enorm populair op sociale media. Het Italiaanse baasje van de viervoeter deelt op Tiktok regelmatig beelden van ‘gesprekken’ die ze met de husky voert, die intussen al miljoenen keren bekeken zijn. En de honderdduizenden volgers van de hond zijn het er allemaal over eens: Aaron heeft een Italiaanse accent. “Dit bewijst dat honden geluiden kunnen maken

Lees meer »
“We hebben al een naam voor een dochter”: Jolien en Brecht zijn na ‘Blind getrouwd’ nog steeds gelukkig samen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We hebben al een naam voor een dochter”: Jolien en Brecht zijn na ‘Blind getrouwd’ nog steeds gelukkig samen

Ze zoeken samen naar een huis en hebben zelfs al een lijstje babynamen klaar. Brecht Heldenbergh (32) en Jolien De Neve (32) waren vanaf dag één het sprookjeskoppel in ‘Blind getrouwd’ en zijn dat een half jaar later nog. Dat vertellen ze in hun eerste interview nadat ze nu officieel als koppel mogen buitenkomen. Toch was er na de beslissing

Lees meer »
Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”

De brandweer moest woensdagmorgen – anderhalve dag nadat een brand een hele villa verwoestte – opnieuw uitrukken naar dezelfde villa in de Vuurtorenwijk door een heropflakkering. Ondertussen roepen buren op om massaal boeken te bestellen van de eigenares van het pand en auteur Katia Van Cauwenberghe.
The post Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om

Lees meer »
Crisis aan de grens tussen Rusland en Finland: “Poetin speelt luguber spel met mensenlevens”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Crisis aan de grens tussen Rusland en Finland: “Poetin speelt luguber spel met mensenlevens”

Finland heeft de grens met Rusland op slot gegooid vanwege de migrantenstroom uit dat land. Alle negen grensposten zijn dicht. De Finnen beschuldigen de Russen ervan moedwillig een vluchtelingenstroom richting Europa in gang te zetten. Moskou vindt net dat Europa voor extra dreiging zorgt. “Poetin krijgt sowieso zijn zin”, stelt de Nederlandse ex-luitenant-kolonel én defensiedeskundige Patrick Bolder.

Lees meer »
De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”

Tijdens een trektocht in het Noorse Senja vorig jaar, maakten Hanne (38) en haar man Dimitri (40) een zware val van een bergflank. Hanne moest, ondanks een schedelbreuk, een kilometer verder lopen om hulpdiensten te waarschuwen. Een jaar later, na een loodzware revalidatie, wilde het koppel uit Rupelmonde de reis alsnog afmaken. “Zonder die ploeg hadden we dit niet overleefd.

Lees meer »