Krantenkoppen

Eén dode bij schietpartij in psychiatrisch ziekenhuis in New Hampshire

Bij een schietpartij in een psychiatrisch ziekenhuis in New Hampshire in de Verenigde Staten is één dode gevallen. Ook de dader kwam om na interventie van de politie, zo maakten de lokale autoriteiten vrijdag bekend. De situatie is onder controle, klonk het nog.

Meer krantenkoppen in België

Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”

Onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’ serveren het Koninklijk koor Amuzang uit Tielt, het Koninklijk koor Crescendo uit Meulebeke en de Meulebeekse Koninklijke harmonie Vreugd in Deugd een dubbelconcert. Op zaterdag 9 december treden ze om 19.30 uur op in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke, en op zondag 10 december om 16 uur in de Sint-Jozefskerk in Tielt.
The post Uniek dubbelconcert

Lees meer »
Kenniscentrum Leerpunt lanceert toolkit voor leerkrachten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kenniscentrum Leerpunt lanceert toolkit voor leerkrachten

Het onafhankelijke kenniscentrum Leerpunt heeft dinsdag een website gelanceerd met een toolkit voor leerkrachten in basis- en secundair onderwijs. “Bedoeling is leraars en directies een houvast te bieden als ze gaan experimenteren met didactiek”, zei Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bij de voorstelling van de toolkit in de Unescoschool in Koekelberg.

Lees meer »
Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”

Pieter Vanlersberghe, zaakvoerder van de takeldienst ADB-Assist doet een oproep naar chauffeurs om meer op te letten in het verkeer nadat er dinsdagavond op de E40 een bestuurder tegen een signalisatiewagen aan reed. “Wat wij doen is een erg gevaarlijke job. We doen er alles aan om de veiligheid van de bestuurders, hulpdiensten en onszelf als takeldienst te optimaliseren. Maar

Lees meer »
Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Franse Algerijn met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte blijft volhouden dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.
The post Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Proximus-winkel overvallen in Asse
VRT NWS
VRT NWS

Proximus-winkel overvallen in Asse

Twee mannen met motorhelm hebben donderdagavond de Proximus-winkel in Asse overvallen. Eén van hen was gewapend. Ze eisten bij de zaakvoerder de inhoud van de kassa en vroegen om de veiligheidsdeur te openen. Toen dat niet meteen gebeurde zijn de overvallers gevlucht op een motorfiets.

Lees meer »
Meisje (11) moet blazen nadat ze wordt aangereden op weg naar school: “Ook spoedarts had dit nog nooit meegemaakt”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meisje (11) moet blazen nadat ze wordt aangereden op weg naar school: “Ook spoedarts had dit nog nooit meegemaakt”

Een 11-jarig meisje dat na een ongeval met haar fiets in Gentbrugge overgebracht werd naar het UZ Gent, moest op de spoedafdeling van de politie een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”, vraagt haar verbouwereerde vader zich af. We vroegen de Gentse

Lees meer »