Krantenkoppen

Eén dode bij schietpartij in psychiatrisch ziekenhuis in New Hampshire

Bij een schietpartij in een psychiatrisch ziekenhuis in New Hampshire in de Verenigde Staten is één dode gevallen. Ook de dader kwam om na interventie van de politie, zo maakten de lokale autoriteiten vrijdag bekend. De situatie is onder controle, klonk het nog.

Meer krantenkoppen in België

LGBTQ+-beweging bestempeld als “extremistische organisatie” in Rusland: celstraffen mogelijk tot 10 jaar
VRT NWS
VRT NWS

LGBTQ+-beweging bestempeld als “extremistische organisatie” in Rusland: celstraffen mogelijk tot 10 jaar

Het Russische hooggerechtshof heeft de internationale LGBTQ+-beweging officieel bestempeld als "extremistisch". De beweging toont volgens het gerechtshof "diverse tekenen en uitingen van extremistische oriëntatie, waaronder het aanzetten tot sociale en religieuze verdeeldheid." Activisten en organisaties riskeren celstraffen tot respectievelijk zes of tien jaar. "Dit beschamende en absurde besluit is een nieuw front in de campagne van de Russische autoriteiten tegen

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”

Fans van Trammelant komen voor één keer ook aan hun trekken in de donkerste maand van het jaar: een groep tweedejaarsstudenten van VIVES LoReCa kaapt in de week van 11 tot 17 december Hotel Les Dunes voor een heuse ‘Winter Trammelant’. De gasten worden een week lang ondergedompeld in een onvervalste belle époquesfeer, compleet met zwierige kostuums, afternoon tea en

Lees meer »
IN BEELD. Etna spuwt opnieuw lava
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

IN BEELD. Etna spuwt opnieuw lava

De Etna spuwt opnieuw lava. Dat meldt het Italiaanse Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV) in Catania. Lava van de grootste actieve vulkaan in Europa verlichtte de nachtelijke hemel boven het oosten van Sicilië op vrijdagavond.

Lees meer »
Jager krijgt celstraf voor belaging familie Jürgen Conings nadat hij filmpje van levenloos lichaam verspreidde
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Jager krijgt celstraf voor belaging familie Jürgen Conings nadat hij filmpje van levenloos lichaam verspreidde

Jager Leonard ‘Nard’ Houben (67) trof de voortvluchtige militair Jürgen Conings in 2021 dood aan in het Dilserbos en filmde het lichaam met zijn telefoon. De beelden kwamen in handen van de Duitse krant Bild terecht. Volgens de Tongerse rechter verstoorde hij daardoor de rust van de nabestaanden van Conings, wat hem op een celstraf van 2 maanden met uitstel

Lees meer »
Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik

De katholieke Kerk heeft een overzicht gemaakt van de initiatieven en engagementen die de voorbije jaren zijn genomen voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Sinds de Canvas-reeks ‘Godvergeten’ komen daarover veel vragen binnen. “Ook al communiceert de Kerk daarover geregeld en staat alle informatie online, toch blijkt die informatie niet altijd even goed gekend”, klinkt het dinsdag bij

Lees meer »
Crevits bezoekt De Companie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Crevits bezoekt De Companie

Afgelopen week bracht Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) een bezoek aan het Wervikse Groepswonen De Companie. Met haar passage wilde ze nader kennis maken met het unieke concept dat in Wervik werd gelanceerd. Het bezoek van de minister gebeurde in alle discretie, weg van de pers, waardoor het nieuws nu pas bekend raakte.
The post Crevits bezoekt De Companie appeared

Lees meer »