Krantenkoppen

Eeuwelinge Lutgarde Vanhee uit Gullegem overleden: “‘Lutje’ genoot tot haar laatste glas”

In OCMW-woonzorgcentrum Het Gulle Heem is op 16 november eeuwelinge Lutgard ‘Lutje’ Vanhee overleden. De oude dame met Moorseelse wortels, die op 9 augustus 100 jaar werd, bleef een levensgenieter tot het einde. Dat bewees ze nog op haar eeuwfeest dat op 25 augustus werd gevierd.

Geen streng dieet, maar koffie, taart en op tijd een glas champagne bleken voor Lutje het ideale recept om ‘gezond’ oud te worden. Dat en gezellig samenzijn met de familie en de vriendinnen bleken haar grote geheim.

Zij werd op 9 augustus 1923 in Moorsele geboren en groeide op in een groot gezin met tien kinderen. Twee stierven echter op jonge leeftijd. Lutje had nog vier zussen en drie broers.

Op 6 juni 1946 trouwde ze met Maurice Desimpelaere: op dat moment al een succesvol wielrenner uit Slypskapelle. Het jonge paar ging in Moorslede wonen, waar ze café ’t Blauw voetje openden. In 1950 verhuisden ze naar café Den Alfa in de Kortrijkstraat in Wevelgem. Daar werden vier kinderen geboren: Eddie, Lori, Clem en Jan. Clem overleed al op 20 jaar.

Grote kroost

Lutje en Maurice breidden hun populaire café met feestzaal in 1958 uit met een zaak van caféspelen en jukeboxen waar op het hoogtepunt twintig man werkte. Op den duur hoefde Lutje niet meer achter de toog te staan en kon ze zich over de opvoeding van haar kroost bekommeren. Er kwamen nog twee klein- en vier achterkleinkinderen.

In hun glorieperiode genoot het koppel van lange vakanties op de Canarische eilanden. Maurice overleed in 2005. Lutje bleef toen nog een hele tijd alleen wonen in haar huis aan de Lauwestraat. Na 73 jaar in Wevelgem verhuisde ze naar het rustoord in Gullegem. Ook daar hield ze aan haar vrijdagse bijeenkomsten met haar vriendinnen bezoekjes. Ze bleef tot haar dood van het leven genieten. (AV)

De uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 22 november in de aula van Uitvaartzorg Serrus aan de Driemasten in Gullegem. Daarna volgde de bijzetting op de begraafplaats in Wevelgem.

The post Eeuwelinge Lutgarde Vanhee uit Gullegem overleden: “‘Lutje’ genoot tot haar laatste glas” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis en Ward Kerremans het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws bekend werd

Lees meer »
Onlusten in Dublin na steekpartij met vijf gewonden
De Standaard
De Standaard

Onlusten in Dublin na steekpartij met vijf gewonden

In de Ierse hoofdstad Dublin zijn drie jonge kinderen en twee volwassenen gewond geraakt bij een steekpartij. Een vrouw en een vijfjarig meisje zouden er erg aan toe zijn. Er is een man opgepakt, over een mogelijk motief is nog geen duidelijkheid. Na het incident werd het zeer onrustig in Dublin.

Lees meer »
Margriet Hermans en Steve Willaert gehuldigd voor Radio2 Eregalerij: “De kers op de taart van mijn carrière”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Margriet Hermans en Steve Willaert gehuldigd voor Radio2 Eregalerij: “De kers op de taart van mijn carrière”

Het Kursaal van Oostende krijgt hoog bezoek. Zangeres Margriet Hermans (69) en componist Steve Willaert (62) worden er voor de Radio 2 Eregalerij in de bloemetjes gezet voor hun ‘Leven Vol Muziek’. Ze genieten van een muzikaal eerbetoon door enkele collega-artiesten zoals Aaron Blommaert en Margriets eigen dochter Celien. Niels Destadsbader neemt de presentatie op zich.

Lees meer »
Lore was 18 toen ze uit het leven probeerde te stappen: “Ik ben nu gelukkiger dan ik toen ooit had kunnen voorspellen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Lore was 18 toen ze uit het leven probeerde te stappen: “Ik ben nu gelukkiger dan ik toen ooit had kunnen voorspellen”

Ze was net 18 jaar toen ze uit het leven probeerde te stappen. Maar 13 jaar later is Lore Vonck (31) gelukkiger dan ooit én helpt ze nabestaanden die geliefden verloren aan zelfdoding. Ze vertelt aan HLN hoe ze weer hoop vond nadat ze een lange, donkere periode geen uitweg meer zag: “Ik had weinig zelfvertrouwen. Verder studeren leek zinloos.

Lees meer »
Lydia verloor haar zoon (26) aan gevolgen van ‘research chemicals’: “Mijn enige troost is dat hij niets heeft gevoeld van de aanrijding”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Lydia verloor haar zoon (26) aan gevolgen van ‘research chemicals’: “Mijn enige troost is dat hij niets heeft gevoeld van de aanrijding”

Een tragisch ongeval kostte twee jaar geleden het leven aan de 26-jarige Mathias. Zijn moeder Lydia Bottenburg schreef er het boek Aan Het Einde Van De Regenboog over. Ze hoopt er de bewustwording over ‘research chemicals’ mee te vergroten. Mathias stierf aan de gevolgen ervan. “Hij was niet perfect, maar Mathias is ook een slachtoffer.”

Lees meer »
Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden

Oostendenaar Edgard Vileyn is in Oostende overleden op 74-jarige leeftijd. Maar heel wat mensen zullen zich Edgard herinneren als de gedreven nieuwe kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren. Hij kocht het in 2017 en redde het kasteel en het domein met de boeiende geschiedenis van een roemloze ondergang. Hij maakte er zijn laatste levenswerk van en investeerde in een

Lees meer »
Vandalen vernielen honderden boompjes in pas aangeplant bos in Sinaai, duizenden euro’s schade
VRT NWS
VRT NWS

Vandalen vernielen honderden boompjes in pas aangeplant bos in Sinaai, duizenden euro’s schade

Onbekenden hebben voor duizenden euro’s schade aangericht aan een pas aangeplant bosterrein in Sinaai, deelgemeente van Sint-Niklaas. De eigenaar van het bos, de vzw Durme, was nog volop bezig met de plantwerken, toen ze de schade dinsdag vaststelde. Ruim 500 boompjes zijn afgebroken of uit de grond getrokken. De vzw heeft een klacht ingediend, de politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »
Oekraïense inlichtingendienst schetst huiveringwekkend beeld van Poetins plannen: “Invasie van Oekraïne is nog maar het begin”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oekraïense inlichtingendienst schetst huiveringwekkend beeld van Poetins plannen: “Invasie van Oekraïne is nog maar het begin”

Het hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst van Oekraïne, Oleksandr Lytvynenko, heeft een beeld geschetst van Poetins toekomstplannen. Daarbij is de invasie van Oekraïne nog maar de eerste stap. Rusland zal ook Moldavië en de Baltische staten in het vizier nemen en conflicten aanwakkeren in het Midden-Oosten, Afrika en de Balkan. Dit zijn de vier prioriteiten van het Kremlin.

Lees meer »
Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat lopen ‘enkele weken’ vertraging op
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat lopen ‘enkele weken’ vertraging op

De broodnodige oplapwerken aan de Steen- en Heulsekasteelstraat zullen al zeker tot begin 2024 voor hinder zorgen in Heule. Door het regenweer van de voorbije weken konden de noodzakelijke signalisatiewerken in de Steenstraat nog niet plaatsvinden en schuift de geplande heropening met enkele weken op. Dat laat schepen van Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit) weten.
The post Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat

Lees meer »