Krantenkoppen

Eli Iserbyt kan leven met tweede plaats op Superprestige in Merksplas: “Het hoogst haalbare”

De Nederlander Joris Nieuwenhuis (Baloise – Trek Lions) schreef zaterdag de Aardbeiencross van Merksplas op zijn erelijst, dat is de vierde manche van het seizoen in de Superprestige veldrijden. Eli Iserbyt moest op ruim anderhalve minuut vrede nemen met de tweede plaats maar noemde die “het hoogst haalbare”.

“Joris Nieuwenhuis legde er al meteen de pees op. Ik zat vrij vroeg in de cross op mijn limiet. Bovendien maakte ik net iets te veel foutjes waardoor het allemaal wat stroef leek. De laatste twee ronden heb ik echt op karakter gereden. Ik wou een podiumplek behalen en het liefst van al de tweede plaats. Joris Nieuwenhuis nog remonteren zou niet meer lukken. Ik kon immers een goede zaak doen in het klassement omdat Laurens Sweeck zich toch niet echt in de kop van de wedstrijd bevond”, gaf Eli Iserbyt mee.

In de rangschikking van de Superprestige heeft Eli Iserbyt de kloof op de tweede in de stand Laurens Sweeck uitgediept naar 20 punten. “Ik heb inderdaad een goede zaak gedaan vandaag. Ik wou die tweede plaats absoluut, een zege zat er in Merksplas echt niet in. Ik pak hiermee een pak punten meer dan Sweeck. Mijn loon naar werk op het einde van de wedstrijd loonde dus. In Troyes wacht andermaal een belangrijke cross. Afachten hoe ik recupereer van deze inspanningen”, meldde Iserbyt.

The post Eli Iserbyt kan leven met tweede plaats op Superprestige in Merksplas: “Het hoogst haalbare” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”

Karel Lefevere (59) en zijn dochter Ine (34) streden samen tegen kanker. Bij hem werd longkanker vastgesteld, zij kreeg borstkanker. Wekenlang lagen ze naast elkaar in de zetel. Ze spraken over chemosessies, het leven en de dood. Ine lijkt haar gevecht nu te gaan winnen. Maar Karel verloor het zijne donderdagavond. “Ik zweef momenteel tussen opluchting, verdriet en angst.”

Lees meer »
WorxInvest neemt aandeel Vlaamse regering in GIMV voor 375 miljoen euro over
VRT NWS
VRT NWS

WorxInvest neemt aandeel Vlaamse regering in GIMV voor 375 miljoen euro over

WorxInvest, het moederbedrijf van SD Worx, neemt het volledige resterende belang van de Vlaamse regering over in de investeringsmaatschappij GIMV. De Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) beheerde tot voor kort een overheidsaandeel van 27,65 procent in de GIMV. "De band met Vlaanderen was voor mij cruciaal. Met deze verkoop consolideren we de GIMV in Vlaanderen", zegt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele.

Lees meer »
De andere zoon van Karel: wie is Frédéric De Gucht, de ondernemer die het opneemt voor Jean-Jacques?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De andere zoon van Karel: wie is Frédéric De Gucht, de ondernemer die het opneemt voor Jean-Jacques?

Op de recente partijraad van Open Vld nam Frédéric De Gucht het bijzonder fel op voor zijn jongere broer Jean-Jacques. “Een liberaal kopstuk — nota bene, ex-partijvoorzitter — die een overstap overweegt naar Lijst Dedecker, moet nu toch niet beloond worden met een tweede plek op de Vlaamse lijst?”, zei hij over Egbert Lachaert. Wie is de bijzonder succesvolle ‘andere

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Leden Antwerpse gemeenteraad (en burgemeester De Wever) lachen met gebrekkig Engels van Theo Franken: “It is high time for a drup in the emmer”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Leden Antwerpse gemeenteraad (en burgemeester De Wever) lachen met gebrekkig Engels van Theo Franken: “It is high time for a drup in the emmer”

De gemeenteraad in Antwerpen, dat betekent naar goede maandelijkse gewoonte: oeverloze, vaak saaie, debatten en verbaal gekibbel tussen leden van meerderheid en oppositie. Gelukkig wordt dat urenlange gekrakeel af en toe opgeleukt door een speelse woordgrap, een kwinkslag hier of een plaagstoot daar. Maandag vond een aantal raadsleden tijdens hun tussenkomsten inspiratie bij de, nu al legendarische, ‘drup in the

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »