Krantenkoppen

Extinction Rebellion bezet vertrekhal Maastricht Aachen Airport

Actievoerders van Extinction Rebellion (XR) hebben zaterdagmiddag enkele uren de vertrekhal bezet van Maastricht Aachen Airport (MAA). Ze willen een verbod op privéjets op MAA, fors minder luchtvervuiling en uitstoot van (ultra-)fijnstof, en een stop op gemeenschapsgeld naar het vliegveld. Mocht dit onhaalbaar zijn, dan willen de activisten sluiting van het vliegveld.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenares Francine Van Mieghem (93) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kunstenares Francine Van Mieghem (93) overleden

Op 93-jarige leeftijd is kunstenares Francine Van Mieghem en levenspartner van kunstenaar George Grard overleden. Hun vissershuisje in Sint-Idesbald in Koksijde was destijds een ontmoetingsplaats voor vele kunstenaars, waaronder Paul Delvaux en Pierre Caille.
The post Kunstenares Francine Van Mieghem (93) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Club NXT wint in Challenger Pro League van Deinze
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Club NXT wint in Challenger Pro League van Deinze

Op de veertiende speeldag in de Challenger Pro League hebben de RSCA Futures zaterdagavond geen vervolg kunnen breien aan hun knappe 2-5 overwinning vorige week tegen Zulte Waregem. Paars-wit ging in het Koning Boudewijnstadion met 0-2 ten onder tegen SK Beveren na twee doelpunten van Anthony Limbombe (72. en 86.). De ex-Bruggeling leidde de Waaslanders vorige week tegen Dender ook

Lees meer »
Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?

De files liepen vanochtend aardig op door een combinatie van dichte mist en lokaal een glad wegdek. Hoe kan je in die omstandigheden zo veilig mogelijk de baan op? Stef Willems van verkeersinstituut Vias geeft tips. "Een wagen met een gewone verbrandingsmotor laat je best niet eerst warm draaien", waarschuwt hij.

Lees meer »
Vlaamse regering maakt zo’n 2 miljoen euro vrij voor 2 projecten van begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Peer
VRT NWS
VRT NWS

Vlaamse regering maakt zo’n 2 miljoen euro vrij voor 2 projecten van begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Peer

Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wichmaal) Peer krijgt een steun van zo’n 2,1 miljoen euro van de Vlaamse regering voor twee nieuwe projecten. De regering investeert zo’n 1,8 miljoen euro in een nieuwbouw voor 2 leefgroepen van jongeren met een gedragsstoornis. Verder maakt de Vlaamse regering ook 352.993 euro vrij voor een nieuwbouw voor 78 volwassenen en een dagcentrum voor 100 plaatsen

Lees meer »