Krantenkoppen

Extreemrechtse PVV van Geert Wilders plots grootste partij in peilingen voor verkiezingen

Met nog vier dagen te gaan voor de verkiezingen in Nederland heeft de extreemrechtse Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders zich bovenaan genesteld in de peilingen. Dat meldt opiniepeiler peil.nl, wiens cijfers zijn gepubliceerd door het televisieprogramma Hart van Nederland.

Meer krantenkoppen in België

Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden

Op 24 november 2023 is Koksijdenaar en K-Ambassadeur Joris De Snoeck onverwacht overleden in Veurne. Joris werd geboren in Waregem op 22 september 1948. Op 30 november om 11 uur nemen zijn echtgenote Veerle Eeckhout, zijn twee dochters, zijn kleinkinderen, familieleden, vrienden en kennissen afscheid van Joris in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke.
The post Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De

Lees meer »
Jeugdinitiatie leidt cyclocrossweekend in
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeugdinitiatie leidt cyclocrossweekend in

Omloop van het Houtland organiseert op zaterdag 2 en zondag 3 december het cyclocrossweekend. Voorafgaand hieraan werd er op woensdagnamiddag een jeugdinitiatie cyclocross georganiseerd.
The post Jeugdinitiatie leidt cyclocrossweekend in appeared first on KW.be.

Lees meer »
Apotheek Hanne Martens steunt De Warmste Week met de actie ‘Zeep voor Zorg’: “Bodywash Eau’Denburg verwijst naar onze stad”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Apotheek Hanne Martens steunt De Warmste Week met de actie ‘Zeep voor Zorg’: “Bodywash Eau’Denburg verwijst naar onze stad”

Vanaf vrijdag 9 december kan je bij apotheek Hanne Martens in de Marktstraat De Warmste Week steunen door de bodywash Eau’Denburg aan te kopen. “Onze actie krijgt de naam Zeep voor Zorg. En hoe kunnen we dat beter waarmaken dan met een product dat verwijst naar deze stad?”, zegt Hanne Martens.
The post Apotheek Hanne Martens steunt De Warmste Week

Lees meer »
Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen Essex
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen Essex

Ruim vier jaar nadat 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, is een lid van de mensensmokkelbende veroordeeld. Een vervoerder uit Noord-Ierland heeft zeven jaar gevangenisstraf gekregen, zo oordeelde de Old Bailey Criminal Court in Londen donderdag. De 26-jarige man werd gedreven door hebzucht toen hij en anderen bij verschillende keren migranten het land in

Lees meer »
Amerikaans oorlogsschip is “illegaal” Chinese wateren binnengevaren, zegt Peking: “Chinese veiligheid geschonden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Amerikaans oorlogsschip is “illegaal” Chinese wateren binnengevaren, zegt Peking: “Chinese veiligheid geschonden”

China zegt dat een Amerikaans oorlogsschip “illegaal” is binnengedrongen in gebieden die door Peking worden geclaimd in de omstreden Zuid-Chinese Zee. De USS Gabrielle Giffords naderde maandag zonder toestemming de Second Thomas Shoal, die ongeveer 200 kilometer ten westen van de Filipijnen ligt en binnen de exclusieve economische zone van het land valt, zei een woordvoerder van het Chinese leger.

Lees meer »
Kerstboom in Londen is alweer mikpunt van spot, maar ‘takkentransplantatie’ van boomchirurgen doet wonderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kerstboom in Londen is alweer mikpunt van spot, maar ‘takkentransplantatie’ van boomchirurgen doet wonderen

Het lijkt een beetje een running gag te worden. Wat hebben de Britten Noorwegen in godsnaam aangedaan om elk jaar weer zo’n “schrale” kerstboom te krijgen voor op Trafalgar Square? Het “halfdode” exemplaar van dit jaar ging wederom vrolijk over de tongen. Gelukkig zijn er ditmaal enkele boomchirurgen met hamers en nagels in actie geschoten. Ze spijkerden op welgemikte plekken

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

De prijs van cacao bereikt recordhoogtes. Chocolade wordt duurder en dat voelt de ene nog meer dan de andere…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
KIJK. Wat doet Adele in de VTM-studio? Deze kandidaten imiteren muzikale helden in eerste aflevering van ‘Starstruck’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Wat doet Adele in de VTM-studio? Deze kandidaten imiteren muzikale helden in eerste aflevering van ‘Starstruck’

Imitatie is de hoogste vorm van vleierij, dat weten de juryleden van ‘Starstruck’ ook. Vrijdag werd de allereerste aflevering van het muzikale programma uitgezonden. Floridel, Laura, Tim, Raphaël en andere deelnemers transformeerden naar hun grootste idolen Whitney Houston, Adele, Harry Styles en de rockers van Måneskin. Bekijk hier de leukste fragmenten!

Lees meer »
Waarom wijzigt Israël van koers en valt het nu ook Zuid-Gaza aan? “Dit zijn de dodelijkste dagen van de oorlog”, zegt expert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom wijzigt Israël van koers en valt het nu ook Zuid-Gaza aan? “Dit zijn de dodelijkste dagen van de oorlog”, zegt expert

Israëls strategie slaat een nieuwe koers in, nu grondtroepen ook oprukken in het zuiden van Gaza. In de eerste fase van het offensief lag de focus op Noord-Gaza. Daarom evacueerden honderdduizenden burgers naar het zuiden. Wat is Israël van plan? En waarom breidt het offensief uit? Midden-Oosten-experts Koert Debeuf (VUB) en Brigitte Herremans (UGent) analyseren.

Lees meer »
“Toen Peter Van de Veire me aansprak, ben ik beginnen blokken”: weervrouw Jacotte Brokken imponeert in ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Toen Peter Van de Veire me aansprak, ben ik beginnen blokken”: weervrouw Jacotte Brokken imponeert in ‘De slimste mens’

Amper acht maanden is ze aan de slag als weervrouw, maar dat bleek voldoende om indruk te maken op Erik Van Looy (61). En dus neemt Jacotte Brokken (30) vroeger dan ze zelf verwachtte deel aan ‘De slimste mens ter wereld’. Voorlopig met groot succes, want ze speelde zelfs straffe madam Charlotte Adigéry naar huis. “Toen ik besefte hoeveel mensen

Lees meer »
Israëlische leger “vastbesloten om Hamas te vernietigen”, Wereldvoedselprogramma waarschuwt voor hongercrisis
VRT NWS
VRT NWS

Israëlische leger “vastbesloten om Hamas te vernietigen”, Wereldvoedselprogramma waarschuwt voor hongercrisis

Het Israëlische leger blijft vastbesloten om "Hamas-terroristen en -infrastructuur te vernietigen". Het is doorgedrongen tot in het hart van de stad Khan Younis, waar volgens hen de leiding van Hamas nu zit. Intussen duiken gruwelijke verhalen op over seksueel geweld van Hamas-leden tijdens de inval in Israël op 7 oktober. Volg de belangrijkste gebeurtenissen in deze blog.

Lees meer »