Krantenkoppen

Extreemrechtse PVV van Geert Wilders plots grootste partij van Nederland in peilingen voor verkiezingen

Met nog vier dagen te gaan voor de verkiezingen in Nederland heeft de extreemrechtse Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders zich bovenaan genesteld in de peilingen. Dat meldt opiniepeiler peil.nl, wiens cijfers zijn gepubliceerd door het televisieprogramma Hart van Nederland.

Meer krantenkoppen in België

Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd
VRT NWS
VRT NWS

Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd

De gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt verlengd. Dat bevestigt zowel Israël, Hamas als Qatar. Het Israëlische leger meldt dat dit gebeurt om de onderhandelaars meer tijd te geven om een akkoord te vinden over de vrijlating van gijzelaars. Hamas zegt dat de pauze verlengd wordt met een zevende dag.

Lees meer »
Dit vinden Waalse inwoners van opkomst van N-VA in Wallonië
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit vinden Waalse inwoners van opkomst van N-VA in Wallonië

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil bij de verkiezingen in juni met N-VA ook opkomen in Wallonië. Hij wil er het confederalisme gaan uitleggen: méér bevoegdheden voor Vlaanderen en Wallonië, minder voor het federale niveau. Wat vinden de inwoners van Wallonië van de opkomst van N-VA? VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez trok naar Namen.

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Sint verwent jong en oud met lekkers en theater
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sint verwent jong en oud met lekkers en theater

Wie er nog aan twijfelt: Sinterklaas is in het land. Zo bracht de algoede man een bezoekje aan de leden van de sociaal-culturele seniorenvereniging Vief. Tijdens hun kaartnamiddag in ontmoetingscentrum Oud Stadhuis kregen de deelnemers speculoos en chocolade toegestopt.
The post Sint verwent jong en oud met lekkers en theater appeared first on KW.be.

Lees meer »
Diamant voor Julien en Paule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Diamant voor Julien en Paule

Paule Cottigny (81) en Julien Butseraen (83) zullen op 20 december zestig jaar getrouwd zijn. Ze zouden dat met familie en vrienden vieren op 17 november, maar gezondheidsproblemen stuurden die planning in de war. Uiteindelijk konden ze toch met de kinderen en kleinkinderen – die ver in Frankrijk wonen – uit eten gaan. Paule is
The post Diamant voor Julien

Lees meer »
Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik wens geen Michelinster voor mijn restaurant”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik wens geen Michelinster voor mijn restaurant”

“Ik wil geen Michelinster, want ik wens geen klanten met das die vitten over het feit dat ik geen katoenen serviettes gebruik”, zegt Bruno Timperman van restaurant ‘BRUUT’, de rijzende ster van de Brugse gastronomie, die 16 op 20 scoort in Gault Millau gids.
The post Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik

Lees meer »
Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem

Zaterdag is er Sassport Boezinge SV Wevelgem City. Terwijl de Vlassers vorige speeldag op eigen veld met 1-2 aan het kortste eind trokken tegen Varsenare, hield het Boezinge van T1 Dylan Vanhaverbeke leider Diksmuide in bedwang (0-0). Boezinge en Wevelgem staan samen op de zesde plaats. Geen van beide ploegen kan het zich veroorloven om zaterdag met lege handen

Lees meer »
Soroptimisten steunen pamperbank Poperinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Soroptimisten steunen pamperbank Poperinge

Het Huis van het Kind Poperinge-Vleteren (Vroonhof 6) zorgt er met de pamperbank voor dat gezinnen met financiële moeilijkheden voordelig luiers kunnen kopen. De pamperbank kreeg 1.000 euro van serviceclub Soroptimist. Baby’s en peuters hebben gemiddeld 6 luiers per dag nodig. Dat zijn 2.100 luiers per jaar. Gemiddeld kost een luier 20 cent, ofwel 420 euro per jaar.
The post

Lees meer »
Gewapend met hamer en mes richtte Arman R.M. (26) bloedbad aan in Parijs: “Hij plande al eerder aanslag”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gewapend met hamer en mes richtte Arman R.M. (26) bloedbad aan in Parijs: “Hij plande al eerder aanslag”

Zonder enige argwaan flaneerden talloze toeristen zaterdagavond door de straten van Parijs, langs de Seine die verlicht werd door de nabijgelegen Eiffeltoren. Wat zij niet wisten, is dat de 26-jarige Arman R.M. op dat moment klaarstond om een bloedbad aan te richten. Gewapend met een mes en hamer sloeg de man – die gekend stond bij de inlichtingendiensten – meerdere

Lees meer »
Wordt Kloen allereerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen? “Ons doel? Het leven van zieke kindjes beter maken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wordt Kloen allereerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen? “Ons doel? Het leven van zieke kindjes beter maken”

Wie wordt de opvolger van Maaike Cafmeyer als West-Vlaams Ambassadeur? Dat komen we te weten op 29 november, maar die avond wordt ook een goed doel bekroond. KW gaat samen met de Provincie, Radio2 en Focus-WTV op zoek naar de allereerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen. In aanloop naar deze verkiezing stellen we elke week een van de zes genomineerde organisaties

Lees meer »
37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit

De omstreden gemeenschapsdienst blijkt een flop. Slechts een ‘handvol’ langdurig werklozen moesten de laatste twee jaar zo’n werk uitvoeren. Die ‘handvol’ is héél letterlijk te nemen. “Ik weet niet of het er drie, vier of vijf zijn”, moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven. Nochtans komen er meer dan 37.000 Vlamingen in aanmerking. “Dit is schuldig verzuim van de

Lees meer »