Krantenkoppen

Financiële beloning voor wandelen, ‘groente-influencers’ en investeren in cohousing: uw ideeën voor een gezonder en gelukkiger leven

Wat moet er veranderen zodat we minder risico lopen om fysiek en mentaal uit te vallen? Hoe ziet de omgeving eruit waarin we beter leven, op jonge en op oudere leeftijd? Dit zijn drie originele ideeën van onze lezers.

Meer krantenkoppen in België

Tieners van 15 en 16 die aanslag planden op kerstmarkt bij Keulen wilden inrijden op menigte en zo veel mogelijk “ongelovigen” doden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tieners van 15 en 16 die aanslag planden op kerstmarkt bij Keulen wilden inrijden op menigte en zo veel mogelijk “ongelovigen” doden

De twee tieners die deze week aangehouden zijn op verdenking van het beramen van een aanslag op een kerstmarkt in de buurt van Keulen, waren van plan om met een lichte vrachtwagen op de menigte in te rijden, brand te stichten en zo veel mogelijk “ongelovigen” te doden. Dat hebben bronnen binnen staatsveiligheid verteld aan de Duitse krant ‘Bild’. De

Lees meer »
Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag

De gemeente Zedelgem doet er momenteel alles aan om een rattenplaag op de vrijetijdssite de Groene Meersen te bestrijden. Volgens het bestuur is de plaag het gevolg van de grote wateroverlast de voorbije december. Er werd een aanpak uitgestippeld om de ratten te bestrijden, daardoor mag er tot begin januari 2024 geen drank en voeding meer genuttigd worden op de

Lees meer »
Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende

De vier autonome gemeentebedrijven in Oostende zijn samengevoegd tot een nieuw Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. De Stad stelt nu Filip Roelandt aan als Algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende.
The post Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen

In 2022 kregen 597 mensen een HIV-diagnose in België, maakt Sciensano bekend. Dat is 14% meer dan in 2021. Maar het is wel opletten met conclusies trekken, omdat de jaarlijkse trends meer schommelen sinds de coronacrisis. Globaal gezien is er in het laatste decennium een dalende trend van nieuwe HIV-diagnoses in België. “Toch is, ondanks de vooruitgang van de voorbije

Lees meer »
Hoe lokaal nieuws uit België nepnieuws wordt in Oost-Europa
VRT NWS
VRT NWS

Hoe lokaal nieuws uit België nepnieuws wordt in Oost-Europa

Werd er 12.000 hectare bos gekapt in Genk? Werd een hele klas kinderen uit Morlanwelz zwaar ziek na vaccinatie? Het zijn twee nepnieuwsverhalen die momenteel rondgaan in Oost-Europa. Beide verhalen werden aangepast en opgeklopt om nepbeweringen te verspreiden over zonnepanelen en vaccins. Hoe ging dat in z’n werk?

Lees meer »
Vrienden van het Tabaksmuseum houden het na 43 jaar voor bekeken: “Kennis verder blijven delen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrienden van het Tabaksmuseum houden het na 43 jaar voor bekeken: “Kennis verder blijven delen”

Door enerzijds de leeftijd van verschillende leden en anderzijds de administratieve rompslomp als vzw, houden de Vrienden van het Tabaksmuseum het na 43 jaar voor bekeken. Hun liefst 12.000 stukken in eigendom zullen ze schenken aan de stad. Dit wordt ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraadszitting in december.
The post Vrienden van het Tabaksmuseum houden het na 43 jaar voor

Lees meer »
De BVBA verdwijnt en dat leidt tot grote drukte bij de notarissen: “Eind oktober was nog niet de helft van de vennootschappen in orde”
VRT NWS
VRT NWS

De BVBA verdwijnt en dat leidt tot grote drukte bij de notarissen: “Eind oktober was nog niet de helft van de vennootschappen in orde”

Tegen 1 januari moeten alle vennootschappen in ons land aangepast zijn aan het nieuwe vennootschapsrecht dat al in 2019 van kracht ging. Maar nogal wat vennootschappen wachten blijkbaar tot het laatste moment om hun statuten in orde te brengen. Dat leidt tot grote drukte op de notariskantoren. "Er is niet veel marge meer", luidt de waarschuwing voor wie nog geen

Lees meer »