Krantenkoppen

Fles whisky verkocht voor recordbedrag van 2,5 miljoen euro

De duurste fles whisky ter wereld is zaterdag in Londen onder de hamer gegaan voor meer dan 2 miljoen pond (2,5 miljoen euro). Volgens veilinghuis Sotheby’s gaat het om een nieuw record voor een veiling van een fles wijn of sterke drank.

Meer krantenkoppen in België

KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken

KSK Vlamertinge A slaagt er niet in om enige regelmaat in de prestaties te krijgen. Vorig weekend gingen de jongens van coach Xavier Deleu met het kleinste verschil de boot in op het veld van Jespo Komen-Waasten. Zelfs toen de thuisploeg met tien man verder moest, lukte het niet om het verschil te maken.
The post KSK Vlamertinge A moet

Lees meer »
Marc Calleeuw (Exc. Zedelgem) volgend seizoen trainer van KFC Meulebeke, Rik Bouckaert (net vertrokken bij Veldegem) doet seizoen uit op Ter Borcht
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Marc Calleeuw (Exc. Zedelgem) volgend seizoen trainer van KFC Meulebeke, Rik Bouckaert (net vertrokken bij Veldegem) doet seizoen uit op Ter Borcht

Witte rook gisteravond op Ter Borcht. Met Marc Calleeuw (55), nu nog aan de slag bij reeksgenoot Exc. Zedelgem, heeft het een ervaren trainer beet voor volgend seizoen. Omdat Steve Swaenepoel zelf eerder al de handdoek gooide en meteen aan de slag ging bij tweedeprovincialer VV Koekelare, nam T2 Thorsten Clarysse tijdelijk over. Rik Bouckaert (58) wordt nu voor de

Lees meer »
Iconisch familierestaurant Nele moet na 52 jaar sluiten: “Het is met spijt in het hart”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Iconisch familierestaurant Nele moet na 52 jaar sluiten: “Het is met spijt in het hart”

Iédere Kortemarkenaar kent restaurant Nele, of at daar al. Goede wijn behoeft geen krans, want het was geen geheim dat moeder Simonne Notredame, overleden in 2021, en zoon Jean-Paul Van Henis het unieke recept kenden van een ambachtelijke en familiale keuken. En die keuken sluit eind december. Voorgoed.
The post Iconisch familierestaurant Nele moet na 52 jaar sluiten: “Het is

Lees meer »
Geseinde passagiers konden vandaag op de luchthaven ontkomen: servers van politie lagen hele dag plat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geseinde passagiers konden vandaag op de luchthaven ontkomen: servers van politie lagen hele dag plat

Politiezones over het hele land konden een hele dag geen opzoekingen verrichten of processen-verbaal opstellen, door de combinatie van een elektriciteitspanne en werken aan het hoofdkantoor van de Federale Politie in Brussel. Dat laten bronnen aan onze redactie weten en wordt bevestigd door de woordvoerder van de Federale Politie. Zélfs controles op geseinde passagiers in de luchthaven vonden niet plaats.

Lees meer »
Els Pynoo viert 25 jaar Vive la Fête: “Hoe meer ik spring en dans, hoe energieker ik me voel”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Els Pynoo viert 25 jaar Vive la Fête: “Hoe meer ik spring en dans, hoe energieker ik me voel”

Met een uitverkochte Ancienne Belgique en Roma in december viert electropopband Vive la Fête haar 25-jarig bestaan. Voor frontvrouw Els Pynoo, afkomstig uit Marke bij Kortrijk, een moment van terugblikken maar ook vooruitkijken. Want Els is nog niet uitgezongen, laat staan uitgedanst. Het voorbije jaar was allesbehalve lief voor haar, maar zo lang ze levenslust put uit Vive la Fête,

Lees meer »
Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans

Vanaf deze maandag mogen ziekenhuizen geen ereloonsupplementen meer vragen voor MRI- of CT-scans die tijdens de normale werkuren gebeuren of bij dringende scans. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die spreekt van “een stap vooruit om betaalbare en toegankelijke zorg te garanderen”.

Lees meer »
Toto Wolff in nauwe schoentjes? Mercedes-teambaas beticht van lekken gevoelige informatie aan z’n vrouw
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Toto Wolff in nauwe schoentjes? Mercedes-teambaas beticht van lekken gevoelige informatie aan z’n vrouw

Toto Wolff (51), baas van het Formule 1-team van Mercedes, is in opspraak geraakt. De Oostenrijker wordt ervan beschuldigd vertrouwelijke informatie te hebben doorgespeeld naar zijn vrouw Susie (41). Zij is sinds afgelopen seizoen managing director van de F1 Academy, een raceklasse voor vrouwen. In die hoedanigheid schuift ze aan bij gesprekken van het management van de Formule 1 (FOM).

Lees meer »
Moosjer heeft tweede single
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Moosjer heeft tweede single

Onder de naam Moosjer timmert oud-Ieperling Lieven Cardoen volop aan een muzikale carrière. Zijn debuutsingle ‘Catch You in the Eye’ werd in drie maanden bijna 4.000 keer beluisterd op Spotify. Opvolger ‘Lat Min Gerust’ is in het West-Vlaams en gaat over een duistere periode in zijn leven. “Het is heel persoonlijk en kwetsbaar, en ik open echt mijn ziel voor

Lees meer »
“Een nieuwe kroonprinses is opgestaan”: hoe de ‘Leonormania’ heel Spanje in de greep houdt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een nieuwe kroonprinses is opgestaan”: hoe de ‘Leonormania’ heel Spanje in de greep houdt

De Spaanse kroonprinses Leonor heeft voor het eerst de opening van het parlement bijgewoond. Een nieuwe mijlpaal in haar leven, nadat ze op 31 oktober haar 18de verjaardag heeft gevierd. Sindsdien is ze oud genoeg om koningin te worden. De dochter en troonopvolgster van koning Felipe is populairder dan ooit, en wekt volop de nieuwsgierigheid van haar toekomstige onderdanen. Spanje

Lees meer »