Krantenkoppen

Franse senator aangeklaagd voor drogeren collega-parlementslid

In Frankrijk is senator Joël Guerriau, van de groep Horizons die de meerderheid steunt, vrijdagavond aangeklaagd voor het drogeren van een collega-parlementslid. De senator werd twee uur lang ondervraagd door de gerechtelijke politie in Parijs, waarbij hij ook geconfronteerd werd met het slachtoffer Sandrine Josso, van de centrumpartij Modem.

Meer krantenkoppen in België

‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Iets in me zegt dat zijn honger niet gestild is”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Iets in me zegt dat zijn honger niet gestild is”

Op 28 juli werd ‘Lies’ aangerand en bijna verkracht in natuurpark Berlare Broek, vlak bij het Donkmeer. Op klaarlichte dag, midden in de zomer, als er veel toeristen zijn. “Daar moet je lef voor hebben”, zegt ‘Lies’. Even later keerde de vriend van ‘Lies’ terug naar de plaats van de feiten. Daar kwam hij oog in oog te staan met

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt deze morgen om 6 uur Belgische tijd af. De strijdende partijen onderhandelen over een verlenging. Die lijkt grotendeels afhankelijk van de lijst met gijzelaars die Hamas bereid zou zijn vrij te laten. Israël wil volgens lokale media vóór het verstrijken van het bestand een “veranderde” lijst van de terreurbeweging krijgen. “Anders worden

Lees meer »
Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”

Op de gemeenteraadszitting uitte raadslid Brecht Vandeburie (N-VA) zijn ongenoegen over de huidige toestand van de fietsstallingen ter hoogte van diverse bushaltes. “Ze lijken als sneeuw voor de zon te smelten: weinig exemplaren zijn nog volledig.”
The post Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »
De Ronaldo van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Ronaldo van West-Vlaanderen

Haar favoriete West-Vlaamse woord is preus… Wel, wij zijn ‘stief preus’ dat ook Emma Meesseman zich nu officieel Ambassadeur van onze provincie mag noemen. Want zeg nu zelf: een groter boegbeeld kunnen we ons toch niet wensen? 1,93 meter pure West-Vlaamse klasse. Dus ja, haar eretitel is o zo verdiend na haar gouden jaar. Emma
The post De Ronaldo van

Lees meer »
“Hij kon je in twee zinnen met de grond gelijkmaken”: Riadh Bahri verbrak alle contact met zijn vader na turbulente jeugd
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kon je in twee zinnen met de grond gelijkmaken”: Riadh Bahri verbrak alle contact met zijn vader na turbulente jeugd

“‘Als je op mannen valt, ben je hier niet meer welkom’, zei mijn vader toen ik vijftien was”: VRT-nieuwsanker Riadh Bahri (35) toont zich in de voorlaatste aflevering van ‘Het huis’ bijzonder kwetsbaar. Van zijn moeilijke coming-out en autoritaire vader tot het afscheid van zijn zus Raoudha op veel te jonge leeftijd: Riadh heeft een lange en lastige weg afgelegd.

Lees meer »
Testaankoop ontdekte opnieuw pak valse aanbiedingen tijdens Black Friday: “Sommige winkels trekken zich duidelijk niets aan van de wet”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Testaankoop ontdekte opnieuw pak valse aanbiedingen tijdens Black Friday: “Sommige winkels trekken zich duidelijk niets aan van de wet”

Testaankoop heeft tijdens de jongste Black Friday, waarbij heel wat winkels uitpakten met kortingen, opnieuw een pak valse aanbiedingen ontdek. De consumentenorganisatie zocht en vond op korte tijd een vijftigtal voorbeelden waarbij een verkeerde referentieprijs werd geafficheerd. In sommige gevallen was de Black Friday-prijs zelfs hoger dan die van een paar dagen voordien. De “fake deals” werden doorgespeeld naar de

Lees meer »
Politie Los Angeles zoekt seriemoordenaar na dood daklozen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Politie Los Angeles zoekt seriemoordenaar na dood daklozen

De politie van Los Angeles is op zoek naar een man die verdacht wordt van de moord op drie daklozen deze week. Het politiekorps van de stad roept iedereen die op straat slaapt op om binnen een slaapplaats te vinden of in ieder geval niet alleen buiten te blijven zolang de dader nog niet gevonden is.

Lees meer »
Bruce Springsteen en Nick Cave eren overleden Shane MacGowan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Bruce Springsteen en Nick Cave eren overleden Shane MacGowan

Nadat hij eerder al een korte reactie had gegeven over de dood van Shane MacGowan, heeft Nick Cave nu op zijn website Red Right Hand Files een kort essay geschreven over de donderdag overleden frontman van The Pogues. Ook Bruce Springsteen kwam met een eerbetoon. MacGowan stierf op 65-jarige leeftijd na tal van gezondheidsproblemen.

Lees meer »
Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!)

De 112de Grand Départ zal over twee jaar georganiseerd worden in de regio rond de Noord-Franse stad Lille. Organisator ASO onthulde donderdag het schema voor de eerste drie etappes. Het peloton doet West-Vlaanderen niet aan. Nét niet: het scheelt letterlijk een steenworp.
The post Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!) appeared first

Lees meer »
Franky D. (59) voerde tonnen cocaïne in, maar komt in de rechtbank met verklaring dat hij infiltrant is
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Franky D. (59) voerde tonnen cocaïne in, maar komt in de rechtbank met verklaring dat hij infiltrant is

Was Franky D. (59) uit Zwevegem een infiltrant voor de Amerikaanse DEA en de Federale Gerechtelijke Politie? Over die vraag werd dinsdag gedebatteerd in de correctionele rechtbank van Kortrijk. D. is samen met zes anderen betrokken in een dossier rond grootschalige drugsinvoer maar handelde volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge in opdracht van de politie. D. zou in Zuid-Amerika voor

Lees meer »