Krantenkoppen

Geen boot voor de Sint in Veurne door wateroverlast

Het is sinds lang een traditie in Veurne dat Sinterklaas aankomt met een boot in de jachthaven van de Kaaiplaats. Maar dit jaar is dat niet zo.

Door een vaarverbod op alle waterlopen in het IJzerbekken en ook omdat er momenteel krachtige pompen aan het werk zijn in de omgeving van de aanlegplaats moesten de Sint en zijn Pieten noodgedwongen naar een ander vervoermiddel uitkijken.

Het werd deze keer een koets waarmee de Sint zich door het centrum van Veurne verplaatste. Met de fanfare en de Belleman voorop en een schare ouders met hun kinderen achteraan trok de stoet naar Grote Markt en vervolgens naar het Dienstencentrum ‘De Zonnebloem’ waar alle kinderen tussen 2 en 8 jaar een geschenkje konden afhalen. (JT)

The post Geen boot voor de Sint in Veurne door wateroverlast is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt

De Tieltse Fluodag was een succes. Leerkracht Dries De Baerdemaker van het SJI en de leerlingen van 6 Verzorging deelden vrijdagochtend in de Conventieweg hun volledige voorraad van 200 gadgets uit aan alle goed verlichte fietsers. Al schreef de politie ook enkele boetes uit.
The post Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt appeared

Lees meer »
Opnieuw oud-leerlingendag in Sint-Adreasinstituut
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Opnieuw oud-leerlingendag in Sint-Adreasinstituut

Na drie jaar onderbreking door corona en de sloping van de gebouwen aan de Garenmarkt werden de oud-leerlingen van de humaniora-afdeling van het Sint-Andreasinstituut opnieuw uitgenodigd voor de 37ste editie van de oud-leerlingendag. Voor de eerste keer had de reünie plaats in het nieuwe gebouw in de Jakobinessenstraat. Het werd een aangenaam weerzien met vele
The post Opnieuw oud-leerlingendag in

Lees meer »
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

Op sociale media hebben fans boos en teleurgesteld gereageerd, omdat ze vrijdagavond in de Nederlandse hoofdstad lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome, een concerthal in Amsterdam, pas tegen 22.30 uur, zo’n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat ze daardoor maar een half uur van het concert

Lees meer »
Cultuur, rivieren en vogels op nieuwe eurobiljetten
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Cultuur, rivieren en vogels op nieuwe eurobiljetten

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de “Europese cultuur” en “rivieren en vogels” centraal komen te staan. Die onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding, meldt de ECB in een persbericht.

Lees meer »
Medewerker keuringscentrum Vorst fraudeert met euronorm zodat auto’s voldoen aan criteria lage-emissiezone
VRT NWS
VRT NWS

Medewerker keuringscentrum Vorst fraudeert met euronorm zodat auto’s voldoen aan criteria lage-emissiezone

In het autokeuringscentrum van Vorst heeft een medewerker gefraudeerd met de euronorm van een aantal auto’s om hen zo te laten voldoen aan de criteria van de lage-emissiezone (LEZ) van de hoofdstad. Dat meldt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), dat daarmee een bericht van de RTBF bevestigt. De keuringsfirma, een privébedrijf, heeft een

Lees meer »
Abou Jahjah wil in Brussel opkomen met lijst voor erkenning van genocide in Gaza
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Abou Jahjah wil in Brussel opkomen met lijst voor erkenning van genocide in Gaza

Dyab Abou Jahjah wil in juni in Brussel aan de verkiezingen deelnemen met een lijst van de 30 maart-beweging. “Onze doelen zijn welomschreven: we willen dat de genocide van Israël op de Palestijnse bevolking in Gaza wordt erkend, en dat de verantwoordelijken worden vervolgd”, stelt hij in een interview met ‘Humo’. Hij weet naar eigen zeggen nog niet of hij

Lees meer »