Krantenkoppen

Geen intrede van Sint (en pieten) meer in katholieke school: “De meningen van de ouders zijn niet te verzoenen”

Scholen worstelen met Sint en piet, of beter: hoe ze het kinderfeest voor iedereen in de klas leuk kunnen maken. In basisschool Sint-Maria in Antwerpen, waar kinderen van meer dan 60 nationaliteiten les volgen, neemt de directie een drastische beslissing nadat het onmogelijk bleek om Sinterklaas en de pieten te verwelkomen op een manier die voor alle ouders aanvaardbaar is. “De Sint komt niet meer fysiek naar school”, klinkt het in een e-mail naar de ouders.

Meer krantenkoppen in België

Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde binnen: “Amper een kwartier aanwezig”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde binnen: “Amper een kwartier aanwezig”

Twee daklozen die oorspronkelijk uit Brussel en Wallonië komen, riskeren een celstraf nadat ze een vakantiewoning in Koksijde openbraken en er overnachtten. Alhoewel alles er op wees dat ze er al langere tijd verbleven, ontkenden ze dat. “Ik was amper een kwartier aanwezig toen de politie hier binnenviel”, zei een van hen.
The post Dakloos duo breekt vakantiewoning in Koksijde

Lees meer »
Chocolaterie Nibies opent pop-up winkel in Kortrijk: “Krijgen enorm veel energie van ons product naar buiten te brengen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chocolaterie Nibies opent pop-up winkel in Kortrijk: “Krijgen enorm veel energie van ons product naar buiten te brengen”

Op zaterdag 2 december opent Nibies een pop-up winkel in de Sionstraat 8 in Kortrijk. Een jaar na het ontstaan van hun webshop openden ze vorig jaar hun chocoladeboetiek in Stasegem, bij Harelbeke. Ze kregen de smaak te pakken om hun klanten te ontvangen in hun boetiek en gaan vanaf nu een stap verder.
The post Chocolaterie Nibies opent pop-up

Lees meer »
Ex-opleider van Union en STVV reageert in open brief over jeugdtransfers: “Veel kleinere clubs werken met principes die meer dan 100 jaar oud zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-opleider van Union en STVV reageert in open brief over jeugdtransfers: “Veel kleinere clubs werken met principes die meer dan 100 jaar oud zijn”

Het HLN-artikel over de speelminuten voor eigen jeugd in België doet veel stof opwaaien. Union en STVV trokken aan de alarmbel over de structuur van het jeugdvoetbal, en hekelen dat het systeem jonge talenten naar de topclubs drijft. Maar er is een andere zijde van de medaille, zegt Wim Declercq, die voor beide clubs werkte als jeugdopleider.

Lees meer »
Gent raakt het niet eens over oplossingen om kotenprobleem aan te pakken: “Politici zijn te veel bezig met eigen ego en scoren” 
VRT NWS
VRT NWS

Gent raakt het niet eens over oplossingen om kotenprobleem aan te pakken: “Politici zijn te veel bezig met eigen ego en scoren” 

In Gent zijn de partijen van meerderheid én oppositie het niet eens geworden over aanbevelingen om het kotenprobleem in de stad aan te pakken. Dat is opvallend, want twee weken geleden kwam Gent met 15 krijtlijnen naar buiten. Aan de compromistekst wordt al een jaar gewerkt. Gisteren zou die voorgelegd worden ter stemming op de gemeenteraad. Het project sprong af

Lees meer »
“Daags nadat hij 2 flessen wijn leegdronk, won hij”: onze expert zag hoe succes destructie verdoezelde bij Jan Ullrich
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Daags nadat hij 2 flessen wijn leegdronk, won hij”: onze expert zag hoe succes destructie verdoezelde bij Jan Ullrich

Gewezen Tour-winnaar Jan Ullrich (49) bekende woensdag bij de voorstelling van een documentaire over zijn leven, doping te hebben gebruikt. En sprak tegelijk over zijn cocaïneverslaving en hoe die hem “in een monster veranderde.” Onze wielerexpert Michel Wuyts maakte in de jaren’90 de opgang en tien jaar later de val mee van de Duitser en schetst het beeld van een

Lees meer »