Krantenkoppen

Geen nieuwe problemen door regenval in de Westhoek

Eindelijk eens goed nieuws uit de Westhoek. Daar heeft de beperkte regenval voorlopig niet voor nieuwe problemen gezorgd. Volgens Waterinfo kan het waterpeil in de komende uren licht stijgen, maar zal de dalende trend zich daarna in principe doorzetten.

Meer krantenkoppen in België

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis (33) en Ward Kerremans (35) het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws

Lees meer »
LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie

Max Verstappen gaat zondag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi op jacht naar vier op een rij. Na zijn zeges in 2020, 2021 en 2022 wil de Limburgse wereldkampioen superjaar 2023 afsluiten met de 19de grandprixzege van het jaar. Volg in onderstaande liveblog de ontwikkelingen op de voet rond de traditionele afsluiter van het formule 1-seizoen.

Lees meer »
Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid

Het Brusselse hof van beroep heeft donderdag de Belgische staat, het Vlaams Gewest, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest veroordeeld omdat ze te weinig inspanningen hebben gedaan en doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dat meldt persmagistraat Anne Leclerc. In eerste aanleg was ook het Waals Gewest veroordeeld, maar volgens het hof van beroep heeft dat gewest wel

Lees meer »
Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”
VRT NWS
VRT NWS

Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”

In Aalst zijn sportclubs dan toch niet verplicht om de Uitpas te aanvaarden. Die verplichting werd drie jaar geleden ingevoerd, maar door corona werd ze nog niet toegepast. Maar nu wordt ze dus al geschrapt. Met de Uitpas kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, aan een lager tarief sporten. Maar volgens het stadsbestuur kwamen sportclubs daardoor in financiële problemen.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas laat 24 gijzelaars vrij en Israël 39 Palestijnse gevangenen – Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas laat 24 gijzelaars vrij en Israël 39 Palestijnse gevangenen – Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte

In de Gazastrook is vrijdagochtend de afgesproken gevechtspauze ingegaan. Hamas heeft vanmiddag ook dertien Israëlische gijzelaars en ook nog eens tien Thaise gijzelaars en één Filipijnse vrijgelaten. Israël heeft in ruil vanavond 39 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het gaat om de eerste vrijlatingen als onderdeel van de gevangenenruil tussen Hamas en Israël. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Vincent Banić volgde zijn hart en liet media achter zich om te focussen op restaurant: “Zotste wat ik ooit deed”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vincent Banić volgde zijn hart en liet media achter zich om te focussen op restaurant: “Zotste wat ik ooit deed”

Toen acteur Vincent Banić (35) net 18 jaar werd, verliet hij de schoolbanken voor zijn eerste hoofdrol. Met het personage Mick had hij de rol van hunk te pakken in ‘Het Huis Anubis’. Niet wetende hoeveel tienerharten er door hem sneller zouden slaan. “Het was pas tijdens de allereerste meet & greet dat we als cast doorhadden hoe populair de

Lees meer »
“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »
Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen
VRT NWS
VRT NWS

Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen

In Gent wordt een voormalig opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen omgevormd tot een asielcentrum voor 135 mensen. In het centrum zullen gezinnen met kinderen en alleenstaanden opgevangen worden. De eerste bewoners arriveren binnenkort. In Gent is er nu ook al asielopvang op de Reno-boot aan de haven. Daar verblijven 220 mensen.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »