Krantenkoppen

Gert Truyens verkozen tot nieuwe voorzitter ACLVB

De liberale vakbond ACLVB heeft zaterdag op zijn nationaal congres Gert Truyens verkozen tot nieuwe voorzitter. Dat meldt de vakbond in een persbericht. Truyens volgt Mario Coppens op die het na afloop van zijn tweede mandaat voor bekeken houdt.

Meer krantenkoppen in België

Tristan Gevaert (19) geplaatst voor Europees kampioenschap veldloop: “Hopelijk vlot beloopbaar parcours”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tristan Gevaert (19) geplaatst voor Europees kampioenschap veldloop: “Hopelijk vlot beloopbaar parcours”

Het loopt lekker voor Tristan Gevaert. De 19-jarige Torhoutenaar heeft zich vorige zondag tijdens het BK veldloop in Hulshout in de provincie Antwerpen kunnen plaatsen voor het Europees kampioenschap veldloop bij de juniores (U20) op zondag 10 december in Brussel. De eerste zes van het BK mochten naar het EK en Tristan werd… zesde.
The post Tristan Gevaert (19) geplaatst

Lees meer »
SV Moorsele wil topper winnen: “Spanning in competitie houden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SV Moorsele wil topper winnen: “Spanning in competitie houden”

Vorige speeldag moest SV Moorsele zich tevreden stellen met een 3-3 gelijkspel tegen staartploeg SK Nieuwkerke. Zondag komt de nummer twee Club Roeselare op bezoek. Als de jongens van T1 Kevin Vandecasteele winnen van de Rodenbachjongens, springen ze naar de derde plaats.
The post SV Moorsele wil topper winnen: “Spanning in competitie houden” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ouders en zus van verongelukte Lauren (20): “Hij stráálde, altijd. We hebben dat kind nooit ongelukkig geweten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders en zus van verongelukte Lauren (20): “Hij stráálde, altijd. We hebben dat kind nooit ongelukkig geweten”

Diepenbeek neemt maandag afscheid van een supergeliefde jongen. Van Lauren Adamczyk (20), die vorige week zaterdag werd doodgereden op straat. Vriend van velen. Een jongen die al heel lang wist dat je het best leeft alsof elke dag je laatste is. Zijn ouders, zus en vrienden geven hem hier het mooiste eerbetoon. “We hebben hem eigenlijk nooit ongelukkig geweten.”

Lees meer »
Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven
VRT NWS
VRT NWS

Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven

In de Antwerpse haven wordt er bij chemisch bedrijf BASF gefakkeld door een technische storing. Daarbij worden gassen verbrand via een fakkel. Wie hoge vlammen ziet boven de haven hoeft zich geen zorgen te maken. Er is geen gevaar voor de omgeving. Er kan wel licht- en geluidshinder optreden.

Lees meer »
‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij
De Standaard
De Standaard

‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij

De voormalige Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius mag in januari de gevangenis verlaten. Zijn voorwaardelijk vrijlating werd goedgekeurd, tien jaar nadat hij veroordeeld werd voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Lees meer »
IN KAART West-Vlaanderen telt hoogste aantal personen in schuldbemiddeling: “Eén tegenslag kan meer dan genoeg zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

IN KAART West-Vlaanderen telt hoogste aantal personen in schuldbemiddeling: “Eén tegenslag kan meer dan genoeg zijn”

Nergens zitten er zoveel mensen in schuldbemiddeling als in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers die die Kamerlid Vicky Reynaert (Vooruit) opvroeg bij de minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux. Vorig jaar stonden er in alle West-Vlaamse OCMW’s maar liefst 14.199 dossiers open. De Beernemse Jana Bamps (33) is daar eentje van: “Ik dacht dat het mij nooit zou overkomen, maar soms

Lees meer »
Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles

De nieuwe spin-off van de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits’ gaat zich afspelen in Los Angeles. Dat heeft Beatrice Springborn, de baas van Universal International Studios, bekendgemaakt. Volgens haar zal de serie “dezelfde energie en knappe mensen hebben als het origineel”.

Lees meer »
Grondwerken voor bouw windturbines gestart en meteen weer gestopt in Pittem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Grondwerken voor bouw windturbines gestart en meteen weer gestopt in Pittem

Er is al vier jaar fel protest tegen, maar maandag is een aannemer in opdracht van Luminus gestart met de grondwerken voor de windturbines op Pittemberg. Het gemeentebestuur stapte naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en in de loop van dinsdag werden de werken – voorlopig – weer stilgelegd.
The post Grondwerken voor bouw windturbines gestart en meteen weer gestopt in

Lees meer »
Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie

Ook al is ze al vele jaren schepen in Ardooie toch was Véronique Buyck naar ons gevoel een beetje zenuwachtig voor die allereerste gemeenteraadszitting als burgemeester waar ze voor het eerst in de voetsporen van wijlen Karlos Callens trad, toch één van de langst zittende burgervaders in de provincie.
The post Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad

Lees meer »