Krantenkoppen

Gewapende overvaller slaat op klaarlichte dag toe bij juwelier in centrum Brugge, maar moet vluchten zonder buit

Zaterdagmiddag sloeg een overvaller toe in het centrum van Brugge. Onder bedreiging van een pistool bedreigde hij de medewerker van juwelier Versato in de Zuidzandstraat. Uiteindelijk vluchtte de overvaller zonder buit.

Meer krantenkoppen in België

Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”

De Sint-Bertinuskerk in Poperinge wordt omgetoverd tot een grootse expo van kerstbeelden en -stallen uit de hele wereld. Michael Moyaert en Greet Van Engeland uit Gits en Joris Missiaen en Moniek Inghelbrecht uit Ichtegem stellen meer dan 500 exemplaren uit hun verzameling tentoon.
The post Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld” appeared first on

Lees meer »
Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur”

De 45-jarige Sylvie Cleenwerck uit Emelgem verkocht begin deze maand haar zaak ‘HR Concept’. Na 25 jaar in de human resources begint ze aan een gloednieuw avontuur. Voortaan maakt ze unieke tapijten uit schapenvacht. “Ik wil gezelligheid creëren bij de mensen thuis, daar haal ik enorm veel voldoening uit”, vertelt ze.
The post Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt

Lees meer »
Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

Op zondag 3 december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Naar aanleiding van deze dag, lanceert Stad Oostende een nieuwe oproep naar handelszaken en horeca om zich in te schrijven voor Bellende Vlakken. Dat is een project waarmee zaken hun zaak toegankelijker maken door drempels weg te werken. Ondertussen zet de Stad alle huidige ingeschreven zaken

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas laat 24 gijzelaars vrij en Israël 39 Palestijnse gevangenen – Israëlische minister veroordeelt uitspraken van De Croo als “steun aan terrorisme”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas laat 24 gijzelaars vrij en Israël 39 Palestijnse gevangenen – Israëlische minister veroordeelt uitspraken van De Croo als “steun aan terrorisme”

In de Gazastrook is vrijdagochtend de afgesproken gevechtspauze ingegaan. Hamas heeft vanmiddag ook dertien Israëlische gijzelaars en ook nog eens tien Thaise gijzelaars en één Filipijnse vrijgelaten. Israël heeft in ruil vanavond 39 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het gaat om de eerste vrijlatingen als onderdeel van de gevangenenruil tussen Hamas en Israël. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
West-Vlamingen sparen 11.000 ton CO2-uitstoot uit dankzij 2dehands.be, Lichtervelde scoort beste
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlamingen sparen 11.000 ton CO2-uitstoot uit dankzij 2dehands.be, Lichtervelde scoort beste

West-Vlamingen spaarden vorig jaar maar liefst 11.000 ton CO2-uitstoot uit door het verkopen van bijna 330.000 gebruikte spullen via de website 2dehands.be. De inwoners van Lichtervelde deden de beste zaak voor het milieu van de hele provincie. Zij verkochten in 2022 maar liefst 3.511 producten via 2dehands.be, wat neerkomt op een potentiële besparing van 147 ton CO2-uitstoot. Dat blijkt uit

Lees meer »
Vriend en mama van Isabel (28) spreken dezelfde taal niet, maar kunnen plots communiceren door haar jurkje: “Bedekt helemaal niks”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vriend en mama van Isabel (28) spreken dezelfde taal niet, maar kunnen plots communiceren door haar jurkje: “Bedekt helemaal niks”

Vriendjes en moeders, het is niet altijd een geslaagde combinatie. Zeker niet als er ook nog een taalbarrière tussen hen in staat. Dat is het geval voor Isabel (28). De onderneemster vluchtte samen met haar mama weg uit Cuba toen ze pas zes was en is perfect tweetalig. De mama van Isabel is het Engels niet zo machtig, wat soms

Lees meer »
LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Van den Bergh wint niet zonder problemen van Williams, Huybrechts vanavond nog aan zet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Van den Bergh wint niet zonder problemen van Williams, Huybrechts vanavond nog aan zet

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Berg en co een ultieme kans om hun vorm te testen. ‘Dancing Dimi’ deed wat ie moest doen tegen de Welshman Jim Williams (6-4). Kim Huybrechts treft vanavond (rond 22u30) de Duitser Martin Schindler. In een Belgisch duel klopte Mario Vandenbogaerde

Lees meer »
Sluiting dreigt voor laatste veemarkt van Vlaanderen: “Deze plek is cruciaal voor onze sector”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sluiting dreigt voor laatste veemarkt van Vlaanderen: “Deze plek is cruciaal voor onze sector”

Heeft Vlaanderen straks geen veemarkt meer? De nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn wil vanaf 1 januari 2026 alle fysieke markten verbieden waar dieren verkocht worden. Dat is slecht nieuws voor Agrabel in de Meense deelgemeente Rekkem, de laatste overblijvende veemarkt van Vlaanderen. “Als wij de deuren moeten sluiten, zou dat een erg zware klap voor onze mooie sector zijn.”
The post

Lees meer »
Wim Bruynooghe vertaalt Lucky Luke-album naar Kortrijks dialect: “We zijn wetenschappelijk te werk gegaan”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wim Bruynooghe vertaalt Lucky Luke-album naar Kortrijks dialect: “We zijn wetenschappelijk te werk gegaan”

Wim Bruynooghe uit Kortrijk is geobsedeerd door de verhalen van Lucky Luke. Thuis heeft hij een grote verzameling aan merchandising en in het kader van de retrospectieve tentoonstelling die hij organiseert ter ere van het 100-jarig bestaan van Morris, de geestelijke vader van Lucky Luke uit Kortrijk, vertaalde hij het album Dr. Doxey’s elixer naar het Kortrijks dialect uit de

Lees meer »
Hij dreigde ermee om prinses Amalia te verkrachten en te doden, nu gaat hij opnieuw in de fout: “Proefverlof ingetrokken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hij dreigde ermee om prinses Amalia te verkrachten en te doden, nu gaat hij opnieuw in de fout: “Proefverlof ingetrokken”

Wouter G. (35), de man die enkele jaren geleden ermee dreigde om de Nederlandse prinses Amalia (19) te verkrachten en te doden, is opnieuw in de fout gegaan. Dat gebeurde in de kliniek waar hij behandeld wordt. Dat blijkt uit een dossier dat ‘Story NL’ kon inkijken. Daaruit blijkt ook dat de man met meerdere geestelijke afwijkingen kampt.

Lees meer »
Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas

Tijdens de gemeenteraad werd beslist de verwarmingsinstallatie in de kerk van Reningelst te vernieuwen. Tien jaar geleden werd daarvoor al een dossier opgemaakt.
The post Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas appeared first on KW.be.

Lees meer »
Silke opent nagelstudio en conceptstore in één
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Silke opent nagelstudio en conceptstore in één

Vandaag vrijdag opent Silke Depovere (28) vlakbij de kerk in Westkapelle de deuren van Silk Nails Beauty. “In één pand combineer ik een schoonheidssalon met een winkel waar ik onder meer zelfgemaakte juwelen en decoratiestukken zal verkopen”, zegt Silke.
The post Silke opent nagelstudio en conceptstore in één appeared first on KW.be.

Lees meer »