Krantenkoppen

Gouden seniorenfeest

Het gemeentelijk seniorenfeest is op donderdag 23 november aan een nieuwe uitgave toe in de Gaverhal. Het is een speciale editie want het initiatief wordt voor de 50ste keer georganiseerd.

“Het seniorenfeest is een klassieker in de Deerlijkse activiteitenkalender”, verduidelijkt schepen van Senioren Louis Vanderbeken (CD&V). “Alle 60-plussers zijn welkom voor een gezellige namiddag met allerlei optredens. Ook het aspect ontmoeting is heel belangrijk bij die activiteit. Alles wordt in goede banen geleid door het centraal feestcomité in samenwerking met de gemeentelijke seniorenraad. We zijn beide groeperingen daarvoor heel erkentelijk.”

“Schepen Louis mikt op een 500-tal aanwezigen. Ik ben iets optimistischer en ga voor 600 senioren”, vult voorzitter van het centraal feestcomité Rudy Verhulst aan. “Er waren ooit zelfs meer dan 900 aanwezigen maar dat is ondertussen een 30-tal jaar geleden. Het aanbod van activiteiten is nu ook zoveel groter geworden. We starten om 8 uur met een 20-tal mensen om de Gaverhal helemaal klaar te zetten. We kennen de opstelling ondertussen al voldoende. Tegen de middag zijn we daar mee klaar.”

De Romeo’s

“Het 50ste seniorenfeest wordt een grandioze showrevue van EHS Productions met optredens van Eddy Herman, Showballet Showcase en als hoofdattractie de Romeo’s”, stelt voorzitter van de seniorenraad Lucrèce Vandoorne. “Tijdens de pauze is er voor alle aanwezigen gratis koffie en een gebakje. Voor deze jubileumeditie is er ook een tombola voorzien waarbij 5 Deerlijkbonnen van 50 euro te winnen zijn en onmiddellijk na de show wordt er een gemeentelijke receptie aangeboden met hapjes en drankjes.”

“Om de senioren op een gemakkelijke manier naar de Gaverhal te brengen, zijn gratis bussen voorzien. Men kan opstappen op verschillende plaatsen in de gemeente.”

“Voor het woonzorgcentrum Heilige Familie zijn er zelfs twee bussen met een lift. We zijn alvast verheugd dat we op die manier minstens 46 mensen van het woonzorgcentrum kunnen verwelkomen.” (DRD)

Info: Sociaal Huis, 056 73 63 30 en [email protected].

The post Gouden seniorenfeest is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Agent die George Floyd doodde werd ruim twintig keer gestoken in gevangenis
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Agent die George Floyd doodde werd ruim twintig keer gestoken in gevangenis

De Amerikaanse ex-agent die veroordeeld is voor de moord op George Floyd in 2020, is vorige week meer dan twintig keer gestoken door een medegevangene. Dat gebeurde met een geïmproviseerd mes in de bibliotheek van een gevangenis in de Amerikaanse staat Arizona. Derek Chauvin werd door medegevangene John Turscak neergestoken “om de Black Lives Matter-beweging nieuw leven in te blazen”,

Lees meer »
Ex-partner aangehouden voor dood van Veronique (36)
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Ex-partner aangehouden voor dood van Veronique (36)

Jurgen M. (41) is dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter, in het onderzoek naar de dood van zijn ex-partner Veronique Nobus (36) uit Heist. Dat bevestigt de advocate van de man aan het Nieuwsblad. De jeugdtrainer is naar de gevangenis gestuurd.

Lees meer »
Spotify ‘Wrapped’ is terug: Pommelien Thijs, Taylor Swift en ‘De kroongetuigen’ op één in België
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spotify ‘Wrapped’ is terug: Pommelien Thijs, Taylor Swift en ‘De kroongetuigen’ op één in België

De HLN-podcast ‘De kroongetuigen’ staat op voor het eerst op nummer één en steekt ‘De volksjury’ voorbij in het eindejaarslijstje van Spotify. Vandaag onthult de streamingdienst met hun ‘Wrapped 2023′-campagne de topartiesten, nummers, albums en podcasts die bepaalden hoe meer dan 574 miljoen mensen over de hele wereld dit jaar luisterden. Taylor Swift en Miley Cyrus komen als winnaars uit

Lees meer »
Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”

“In zijn geboorteland is hij helemaal niet populair, terwijl hij wereldberoemd is.” En dus gaan Peter Bruneel en Heidi Huys van het Dune Hotel daar iets aan doen: ze ontvangen zanger en stemmen-imitator Olivier Laurent voor een driedaags evenement, op 8, 9 en 10 december. De Gentenaar brengt dan in het Kursaal Oostende ‘Jacques Brel Hommage/45 ans/Ne Me Quitte Pas’.

Lees meer »
Cerina Marchetta over online haat voor ‘Huis gemaakt’: “Vorig jaar kreeg deelnemer zoveel kritiek dat ze bed niet meer uitkwam”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Cerina Marchetta over online haat voor ‘Huis gemaakt’: “Vorig jaar kreeg deelnemer zoveel kritiek dat ze bed niet meer uitkwam”

Cerina Marchetta (41) is de giftige commentaren beu. Zij is al drie seizoenen de vaste waarde in ‘Huis Gemaakt’, helaas geldt dat ook voor de haat die online over haar gespuid wordt. Maar volgens Cerina valt die in het niet in vergelijking met de gemene berichten die de kandidaten op hun bord krijgen. “Het is niet omdat je op tv

Lees meer »
Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”

De vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. “Mijn cliënte betwist de feiten niet, maar reageert apathisch. Dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld.”

Lees meer »
KEG Gistel (4A) blijft bovenaan meedraaien
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KEG Gistel (4A) blijft bovenaan meedraaien

In vierde provinciale A blijven de rood-witten van coach Kenny Wittesaele bovenaan vlot meedraaien. Enkel het ongenaakbare KV Koksijde-Oostduinkerke (KVKO) en FA Nieuwpoort staan hoger gerangschikt. Komend weekend wacht een moeilijke verplaatsing naar Nieuwpoort.
The post KEG Gistel (4A) blijft bovenaan meedraaien appeared first on KW.be.

Lees meer »
Broer van dronken bestuurder verstopte zijn zwaargewonde vrouw achter container: dodelijk ongeval krijgt nog zwarter randje
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Broer van dronken bestuurder verstopte zijn zwaargewonde vrouw achter container: dodelijk ongeval krijgt nog zwarter randje

Het dodelijk ongeval waarbij Wim Janssens (37) en Joyce van Roosbroeck (36) uit Koningshooikt om het leven kwamen, krijgt nog een staartje. J.W., de broer van de bestuurder, verstopte na de crash zijn zwaargewonde vrouw tientallen meters verder achter een container, omdat ze met één persoon te veel in de wagen zaten. Hij riskeert nu vervolging wegens schuldig verzuim.

Lees meer »
Hoofdredacteur Sporza verlaat de VRT
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Hoofdredacteur Sporza verlaat de VRT

Pieter De Windt, de hoofdredacteur van Sporza, ruilt na achttien jaar de VRT voor de Pro League, de organisator van het profvoetbal in ons land. De overstap komt op een moment waarop de openbare omroep steeds meer grote sportcontracten verliest.

Lees meer »
Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen Essex
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen Essex

Ruim vier jaar nadat 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, is een lid van de mensensmokkelbende veroordeeld. Een vervoerder uit Noord-Ierland heeft zeven jaar gevangenisstraf gekregen, zo oordeelde de Old Bailey Criminal Court in Londen donderdag. De 26-jarige man werd gedreven door hebzucht toen hij en anderen bij verschillende keren migranten het land in

Lees meer »