Krantenkoppen

Hoge concentraties schadelijkste PFAS in drinkwater van helft Brusselaars

Voor PFAS4, die beschouwd worden als de gevaarlijkste ‘forever chemicals’, is de concentratie in het drinkwater in delen van Brussel te hoog. Dat schrijft ‘La Derniere Heure’ zaterdag. De hoeveelheid overschrijdt de norm van 4 nanogram (ng) per liter water, aldus de krant.

Meer krantenkoppen in België

‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”

Eindelijk goed nieuws voor de familiedynastie achter het Brusselse ‘Comme Chez Soi’, dat de voorbije jaren de ene na de andere Michelinster moest prijsgeven. Laurence Wynants (52) – dochter van de legendarische Pierre en vrouw van huidig chef Lionel Rigolet (54) – werd door Gault&Millau bekroond tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl

Lees meer »
Zuhal Demir blijft thuis en gaat niet naar de klimaattop in Dubaï
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Zuhal Demir blijft thuis en gaat niet naar de klimaattop in Dubaï

Zuhal Demir blijft thuis en gaat niet naar de klimaattop in Dubaï. “Ik heb daar geen rol te spelen”, zegt ze. De klimaattop van de laatste kans, wordt ook wel gezegd, start vandaag met 70.000 aanwezigen uit de hele wereld. De uitdaging is om de opwarming van de aarde te stoppen. In eerdere toppen, zoals van Parijs, is dat niet

Lees meer »
“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: boksster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: boksster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat

Oshin Derieuw (36) neemt straks als eerste vrouwelijke Belgische bokser deel aan de Spelen. Of hoe een verloren ziel na een lange ontdekkingstocht toch haar weg vond. Want het minste wat je kan zeggen, is dat Derieuw gehard is door het leven. Via het boksen verwerkt ze trauma’s uit haar verleden. “Een mentale fuck you aan iedereen die niet in

Lees meer »
“Wat is er in hemelsnaam aan de hand?”: ontdekking krachtigste kosmische straal sinds ‘Oh-My-God-deeltje’ verbaast wetenschappers
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wat is er in hemelsnaam aan de hand?”: ontdekking krachtigste kosmische straal sinds ‘Oh-My-God-deeltje’ verbaast wetenschappers

Astronomen hebben een deeltje afkomstig uit de ruimte waargenomen met een extreem hoge energie. De wetenschappers gaven het de naam ‘Amaterasu’, naar de Japanse zonnegodin. Het is de krachtigste kosmische straal ooit geobserveerd sinds het zogenaamde ‘Oh-My-God-deeltje’. En wat het verhaal nog mysterieuzer maakt: de astronomen hebben geen flauw idee wat Amaterasu naar de aarde heeft geslingerd.

Lees meer »
Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “Geslacht is verrassing”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis en Ward Kerremans het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws bekend werd

Lees meer »
Israël wijst VN-oproep tot permanent staakt-het-vuren af
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Israël wijst VN-oproep tot permanent staakt-het-vuren af

Israël heeft bij de VN-Veiligheidsraad de oproep tot een permanent staakt-het-vuren in de Gaza-oorlog afgewezen. “Iedereen die een staakt-het-vuren steunt, steunt feitelijk het voortdurende terreurbewind van Hamas in Gaza”, zei de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan woensdag.

Lees meer »
Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water

In het voorjaar van 2019 raakte bekend dat Leiedal en de gemeente Zwevegem de site van de steenbakkerij Demeestere-Hanssens wilden omvormen tot een kmo-zone. Na ruim vier jaar werden de plannen nu toegelicht aan de omwonenden.
The post Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water appeared first on KW.be.

Lees meer »