Krantenkoppen

Honderden mensen mogelijk blootgesteld aan hiv en hepatitis in Amerikaans ziekenhuis: ex-patiënten dienen groepsklacht in

Ex-patiënten hebben samen een rechtszaak aangespannen tegen een Amerikaans ziekenhuis omdat ze mogelijk zijn blootgesteld aan gevaarlijke virussen. Volgens hun advocaten hadden de patiënten door een onjuist gebruik van injectienaalden zomaar hiv of hepatitis kunnen oplopen in het ziekenhuis.

Meer krantenkoppen in België

Robert stopt na 50-jarige loopbaan als brandweerman: “De ontploffing van de Poeier in Kaulille was mijn grote vuurdoop”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Robert stopt na 50-jarige loopbaan als brandweerman: “De ontploffing van de Poeier in Kaulille was mijn grote vuurdoop”

Robert Mertens (69) deed donderdagavond zijn laatste shift als brandweerman in de kazerne van Balen. Na een loopbaan van vijftig jaar moet hij namelijk stoppen. “Ik wil gerust nog enkele jaren doordoen, maar het wordt ook tijd om de fakkel door te geven aan jongere brandweermannen en -vrouwen”, zegt hij. Ook in Limburg bluste hij heel wat branden.

Lees meer »
Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus

Na de knappe openingswedstrijd verleden week thuis tegen Ziraat Ankara, die evenwel net geen puntenwinst opleverde, gaf Knack met een onverwachte maar terechte zege in drie sets bij het Griekse Piraeus de aanzet voor verder Europees volleybal na de groepsfase.
The post Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus appeared first on KW.be.

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen
VRT NWS
VRT NWS

Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen

In Gent wordt een voormalig opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen omgevormd tot een asielcentrum voor 135 mensen. In het centrum zullen gezinnen met kinderen en alleenstaanden opgevangen worden. De eerste bewoners arriveren binnenkort. In Gent is er nu ook al asielopvang op de Reno-boot aan de haven. Daar verblijven 220 mensen.

Lees meer »
Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”

Toen het dochtertje van Shaylin Martin thuiskwam met een briefje waarop stond dat ze op schoolreis zou gaan naar de zoo, sloeg de vertwijfeling toe bij de Amerikaanse mama. Ze wilde haar dochter dolgraag mee laten gaan, maar wilde haar ook heel graag in het oog houden. Shaylin kon echter geen dagje vrijaf nemen om chaperonne te spelen in de

Lees meer »
Dode en gewonde bij mesaanval in Parijs
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode en gewonde bij mesaanval in Parijs

Bij een mesaanval in het vijftiende arrondissement van Parijs zijn deze avond een dode en een gewonde gevallen. De aanvaller werd opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X.

Lees meer »
32-jarige man die onder invloed van zombiedrugs fietser doodreed in Diksmuide, mogelijk na nieuwjaar voor politierechter
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

32-jarige man die onder invloed van zombiedrugs fietser doodreed in Diksmuide, mogelijk na nieuwjaar voor politierechter

De 32-jarige man uit Houthulst die drie maanden geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Diksmuide waarbij een 62-jarige fietser stierf komt mogelijk na nieuwjaar al voor de politierechter. De man zit nog steeds in de cel en moet daar blijven, wellicht tot aan zijn proces. Omdat zijn verslaving zo zwaar was, wil de raadkamer van Veurne hem niet vrijlaten.
The

Lees meer »
Wie heeft Belaid Absa (72) uit Meulebeke gezien?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wie heeft Belaid Absa (72) uit Meulebeke gezien?

Op vrijdag 1 december om middernacht verliet de 72-jarige Belaid Absa zijn woning in Oude Tieltstraat in Meulebeke en begaf zich naar een nachtwinkel in Kortrijk. Hij raakte de weg kwijt en had omstreeks 4 uur, nadat hij tankte in Herzele, een laatste contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Belaid Absa (72)

Lees meer »