Krantenkoppen

In Israël en Oekraïne klinkt om de haverklap het luchtalarm: hebben wij ook zo’n systeem in België en hoe werkt zoiets?

Wie de situaties in Oekraïne en Israël een beetje heeft gevolgd, zal al wel eens over “het luchtalarm” hebben gehoord. Beide landen hebben namelijk een systeem van sirenes dat de bevolking waarschuwt over aankomende luchtaanvallen. Maar hoe werkt dat? En hebben wij dat in België ook?

Meer krantenkoppen in België

Tim Burton rondt opnames Beetlejuice 2 af
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tim Burton rondt opnames Beetlejuice 2 af

De opnames van de film Beetlejuice 2 zijn afgerond. Regisseur Tim Burton deelt dat nieuws op Instagram met een foto van zichzelf op de set. De film moet naar verwachting 6 september 2024 in première gaan, werd eerder al bekendgemaakt.

Lees meer »
Snoezelhoek voor Scouts Akabe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Snoezelhoek voor Scouts Akabe

Sinds dit werkjaar beschikt de scoutsafdeling in Tielt over een eigen Akabe (Anders kan best!, red.)-werking, een scoutswerking voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of mentale beperking. Met de hulp van serviceclub Fifty-One Tielt kon men ook een snoezelhoek realiseren.
The post Snoezelhoek voor Scouts Akabe appeared first on KW.be.

Lees meer »
Straks nieuwe klimaatmars, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Straks nieuwe klimaatmars, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”

In Brussel vindt vandaag de klimaatmars plaats van de Klimaatcoalitie, met daarin tientallen verenigingen waaronder milieubewegingen en vakbonden. Anuna De Wever, jarenlang het boegbeeld van Youth for Climate, is geen lid, maar ze doet mee aan acties en aan de mars. De jonge Antwerpse ziet de klimaatstrijd nu helemaal anders dan vroeger: voor haar draait het nu om systeemverandering, om

Lees meer »
Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

Exact een jaar geleden trokken Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88) aan de alarmbel: hun rijwoning Knokke-Heist vertoonde langs alle kanten scheuren en barsten door een nabijgelegen bouwput. Wat blijkt? Vandaag is de situatie alleen maar érger geworden. Het ontluisterende relaas van een nieuwe rondleiding. “Kijk daar: die scheur had ik zelfs nog niet gezien.”

Lees meer »
Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans

Vanaf deze maandag mogen ziekenhuizen geen ereloonsupplementen meer vragen voor MRI- of CT-scans die tijdens de normale werkuren gebeuren of bij dringende scans. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die spreekt van “een stap vooruit om betaalbare en toegankelijke zorg te garanderen”.

Lees meer »
Klassieke 9 to 5 onder vuur: gen Z creëert een nieuwe werkcultuur
De Standaard
De Standaard

Klassieke 9 to 5 onder vuur: gen Z creëert een nieuwe werkcultuur

Generatie Z of gen Z, zo wordt de groep jongeren tussen 13 en 26 jaar genoemd. Ze zijn opgegroeid met sociale media en zijn echte digital natives. Nu de oudere leden van deze generatie de arbeidsmarkt betreden, lijken zij niet meer geïnteresseerd in de klassieke 9 to 5 jobs. Ze vinden creatieve manieren om geld te verdienen en houden er

Lees meer »
KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond

In het vluchtelingencentrum Tegel in Berlijn kregen honderden vluchtelingen het maandag met elkaar aan de stok. Het zou gaan om een geëscaleerde ruzie tussen Syriërs en Turkse Koerden. Volgens politiecommissaris Stephan Weh is het normaal dat zulke incidenten gebeuren: “Wanneer verschillende culturen en religies met elkaar samenleven in zo’n kleine ruimte, ontstaan er soms conflicten.”

Lees meer »
Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?
VRT NWS
VRT NWS

Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?

Tot welke provincie zal de nieuwe fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke behoren: Antwerpen of Oost-Vlaanderen? De vraag leidt tot veel discussie tussen de betrokken spelers. Voor Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) is het duidelijk: "Ik wil de mening van de inwoners respecteren, en zij verkiezen Oost-Vlaanderen."

Lees meer »
Geslaagde speelgoedinzameling bij KWB
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geslaagde speelgoedinzameling bij KWB

Niets dan gelukkige gezichten, naar aanleiding van de inzamelactie door de Ardooise KWB van speelgoed voor de kinderen in gezinnen die het minder breed hebben. ‘Voor ieder kind een Sint’ was de oproep waarmee nog bruikbaar speelgoed een tweede leven kreeg. Secretaris Koen Claus: “Deze solidariteitsactie is typisch in de werking van de KWB. We
The post Geslaagde speelgoedinzameling bij

Lees meer »
“Hij testte niet op dieren, maar op mensen”: het waargebeurde verhaal achter Netflixdocu ‘Bad Surgeon’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij testte niet op dieren, maar op mensen”: het waargebeurde verhaal achter Netflixdocu ‘Bad Surgeon’

Op het eerste zicht was Paolo Macchiarini (65) de ideale man: een topchirurg die een pionier was in zijn vak, én een verloofde die alles overhad voor zijn vrouw. Maar de realiteit was heel anders. De plastieken luchtpijpen waarmee Paola zogenaamd de levens van verschillende mensen had gered, waren eigenlijk tikkende tijdbommen… En hij wist dat. Zelfs op privévlak was

Lees meer »