Krantenkoppen

INTERVIEW. Stephanie D’Hose, de Gentse die als Vlaams lijsttrekker voor Open Vld de voorkeur krijgt op De Gucht en Lachaert: “Tijd voor nieuwe gezichten”

Achter de schermen draait ze al 20 jaar mee in de nationale politiek, maar Stephanie D’Hose (42) werd pas vier jaar geleden Vlaams parlementslid. Sinds drie jaar is ze ook Senaatsvoorzitter. Vandaag gaf Open Vld haar het vertrouwen om als Vlaams lijsttrekker richting verkiezingen te trekken en daarmee laat ze ronkende namen als Jean-Jacques De Gucht en Egbert Lachaert achter zich. Het eerste interview met de Oost-Vlaamse frontvrouw van de liberalen.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »
Grondwettelijk Hof bevestigt verbod op tabaksautomaten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Grondwettelijk Hof bevestigt verbod op tabaksautomaten

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag het beroep tot vernietiging van het verbod op de verkoop van tabaksproducten via automaten verworpen. Het vindt het verbod redelijk verantwoord gelet op de aanzienlijke risico’s voor de volksgezondheid. Het beroep was ingesteld door een verdeler van tabaksautomaten in horecazaken, die zich de grootste van het land noemde.

Lees meer »
KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”

Met zijn botten trotseerde Frederik Vandamme bijna dagelijks de overstroming in het huis van zijn vader Gabriel bij Noordschote. Om eens een overzicht te krijgen van al dat water, vloog hij met de paramotor boven de getroffen regio. “Het was de moeite.”
The post KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
Wetenschappers ontdekken kever met penis in vorm van flessenopener en noemen hem ‘Loncovilius carlsbergi’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wetenschappers ontdekken kever met penis in vorm van flessenopener en noemen hem ‘Loncovilius carlsbergi’

Penissen komen voor in alle vormen en maten. En sommige zijn al wat specialer dan andere. Zo hebben eenden een penis in de vorm van een kurkentrekker. In dezelfde trend hebben wetenschappers een kever ontdekt met een penis die lijkt op een flesopener, Loncovilius carlsbergi. Het diertje, vernoemd naar het bekende Deense biermerk Carlsberg, beschikt niet enkel over uniek geslachtsdeel

Lees meer »

Wall Street in de wachtkamer

22:13 De graadmeters op Wall Street bleven dicht bij huis. Birkenstock piepte even boven de introductieprijs en ook Foot Locker stapte met het juiste been uit bed. Big tech kon niet profiteren van een rente…

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: verlenging bestand onzeker
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: verlenging bestand onzeker

De tijdelijke gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd af, maar de strijdende partijen voeren intensieve onderhandeling voor een nieuwe verlenging. Woensdag werd de Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van de zesde gevangenenruil sinds het begin van de wapenstilstand. Daarbij werden 10 Israëlische en 4 Thaise

Lees meer »