Krantenkoppen

Intrede Sinterklaas in Kortrijk verloopt vreedzaam, ondanks Zwarte Pieten-heisa: “Extra security sinds we bijna met stenen bekogeld werden”

De intrede van de Sint vanochtend in Kortrijk verliep zoals het hoort: vooral feestelijk en vrolijk. De actiegroep ‘België Kan Het’ betoogde vreedzaam tegen Zwarte Piet, zelf werden ze – met uitzondering van enkele boze blikken – ook met rust gelaten. Toch is Mario Dhont (48), mede-organisator van het feest, er niet gerust in. “We werden eerder al letterlijk achtervolgd.”´

Meer krantenkoppen in België

Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie

Ook al is ze al vele jaren schepen in Ardooie toch was Véronique Buyck naar ons gevoel een beetje zenuwachtig voor die allereerste gemeenteraadszitting als burgemeester waar ze voor het eerst in de voetsporen van wijlen Karlos Callens trad, toch één van de langst zittende burgervaders in de provincie.
The post Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad

Lees meer »
Herstel van ‘De Buurtpolitie’-actrice Jits Van Belle “verloopt zeer pijnlijk” na zwaar fietsongeval
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Herstel van ‘De Buurtpolitie’-actrice Jits Van Belle “verloopt zeer pijnlijk” na zwaar fietsongeval

“Ik kan mij nog altijd moeilijker concentreren.” Actrice Jits Van Belle (47) geeft een update van haar gezondheidsproblemen na haar zware fietsongeval. Sinds kort kennen we haar als de babbelzieke dispatcher Becky Bosmans in de VTM-reeks ‘De buurtpolitie’. “Maar de rol van mijn leven? Die komt er wanneer ik een bomma ben”, voorspelt de actrice verrassend in ‘Primo’. En nog

Lees meer »
Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen

De kletsnatte periode ligt achter ons, nu is de winter echt in aantocht. Woensdag duikt het kwik volgens weerman Frank Deboosere voor het eerst onder nul. En met de energiecrisis in het achterhoofd, hebben we massaal de thermostaat lager gezet. Hoe vermijd je dan dat je zit te klappertanden in de zetel of achter je bureau? Simpelweg je warmste trui

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren
VRT NWS
VRT NWS

Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren

Hoe gevoelig je bent voor het eten van gluten zit voor een stuk tussen de oren. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Leeds. De verwachting dat gluten maag-darmklachten gaat veroorzaken, speelt een belangrijke rol bij het al dan niet ervaren van die klachten. Ook als je er geen eet, kan het idee alleen al klachten

Lees meer »
Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage

De oppositiepartij #voorKH wil dat de deontologische commissie van Knokke-Heist zo snel mogelijk bijeen komt. Die vraag komt er donderdag naar aanleiding van de Pano-reportage van woensdagavond op VRT1. Ook minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) vroeg al om extra onderzoek.
The post Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage appeared first on KW.be.

Lees meer »
Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?
VRT NWS
VRT NWS

Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?

De Nederlandse regeringsvorming dreigt aartsmoeilijk te worden, nu de rechts-liberale VVD van Dilan Yesilgöz beslist heeft om niet in een nieuwe Nederlandse regering te stappen. Een antwoord op het signaal van de kiezer, klinkt het officieel, maar evengoed kan het een sterke strategische zet zijn. "Dit is een eerste zet, zeker geen definitieve beslissing."

Lees meer »
COLUMN. “Als de PVV de grootste is, doe ik de rest van het optreden in mijn onderbroek. Ik heb mijn broek vrij snel weer aangetrokken”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

COLUMN. “Als de PVV de grootste is, doe ik de rest van het optreden in mijn onderbroek. Ik heb mijn broek vrij snel weer aangetrokken”

Jan Jaap van der Wal, tv-figuur, comedian en naar Antwerpen uitgeweken Nederlander, geeft voor Gazet van Antwerpen zijn kijk op de verkiezingsuitslagen in zijn geboorteland. Hij was met verstomming geslagen toen het uiterst rechtse PVV van Geert Wilders met een meer dan duidelijk verschil als overwinnaar van de Nederlandse verkiezingen uit de bus kwam. “Als je zo lang tegen een

Lees meer »