Krantenkoppen

Joris Nieuwenhuis pakt met onemanshow de zege in de modder van Merksplas, Eli Iserbyt op ruime afstand tweede

Joris Nieuwenhuis (27) heeft zich door de modder naar de zege gebaggerd in Merksplas. De Nederlander reed van start tot finish aan de leiding in een uitgeregende veldrit. Na zijn tweede plaats van vorige week in Niel volgde zo een allereerste overwinning in een topcross.

Meer krantenkoppen in België

Hevige sneeuwstorm raast over Oost-Europa
De Standaard
De Standaard

Hevige sneeuwstorm raast over Oost-Europa

Zware sneeuwval en stormwinden teisteren verschillende Oost-Europese landen. Dat heeft alles te maken met de storm Bettina. Die ontwikkelde zich afgelopen weekend boven de Adriatische Zee en nam in kracht toe boven de Zwarte Zee. In meerdere landen vielen al doden en de komende dagen wordt er nog meer guur weer verwacht.

Lees meer »
Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau

Het prestigieuze bedrijf Gault&Millau bracht zaterdag hun 21e gastronomiegids uit. Daarin komt het horecaduo Nicky Grymonprez en Laurent Messine van restaurant Vividu uit Harelbeke nieuw binnen. In 2021 begonnen ze hun zaak, twee jaar later worden ze beloond met een 13 op 20. Ze zijn tevens het eerste Harelbeekse restaurant dat een plekje weet te bemachtigen in de Gault&Millau.
The

Lees meer »
De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Silke opent nagelstudio en conceptstore in één
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Silke opent nagelstudio en conceptstore in één

Vandaag vrijdag opent Silke Depovere (28) vlakbij de kerk in Westkapelle de deuren van Silk Nails Beauty. “In één pand combineer ik een schoonheidssalon met een winkel waar ik onder meer zelfgemaakte juwelen en decoratiestukken zal verkopen”, zegt Silke.
The post Silke opent nagelstudio en conceptstore in één appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”

De tijdelijke gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd af, maar de strijdende partijen voeren intensieve onderhandeling voor een nieuwe verlenging. Woensdag werd de Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas liet gaan. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »
Danira Boukhriss en Ward Kerremans praten voor het eerst over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen is in de maak”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss en Ward Kerremans praten voor het eerst over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen is in de maak”

Strak in het knalblauw, en strálen dat ze deed. “Maar de kleur van mijn jurk verraadt niks, we houden het geslacht geheim”, sprak Danira Boukhriss Terkessidis (33) twintig weken heerlijk zwanger en aan de zijde van haar grote liefde Ward Kerremans (35). Hij stelde gisteravond zijn hoofdrol in de Streamz-reeks ‘Alter Ego’ voor, als koppel presenteerden ze dé bekroning van

Lees meer »
Hugo Sigal releaset vandaag eerste plaat zonder zijn Nicole: “Dat ik zo oud moet geworden zijn om dit mee te maken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hugo Sigal releaset vandaag eerste plaat zonder zijn Nicole: “Dat ik zo oud moet geworden zijn om dit mee te maken”

Ze gingen samen euthanasie plegen, of hij zou na haar dood sterven van verdriet. “Maar jamais dat ik ooit solo zou verdergaan.” En toch ligt Hugo Sigal vandaag in z’n eentje in de winkel. Een eerste soloplaat op zijn 76ste. “Als oude zot een platencontract krijgen: ik beleef mijn tweede jeugd”, vertelt hij. Meer ontdek je in een nieuwe Showbits.

Lees meer »
Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?

De files liepen vanochtend aardig op door een combinatie van dichte mist en lokaal een glad wegdek. Hoe kan je in die omstandigheden zo veilig mogelijk de baan op? Stef Willems van verkeersinstituut Vias geeft tips. "Een wagen met een gewone verbrandingsmotor laat je best niet eerst warm draaien", waarschuwt hij.

Lees meer »
“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen

In 2022 kregen 597 mensen een HIV-diagnose in België, maakt Sciensano bekend. Dat is 14% meer dan in 2021. Maar het is wel opletten met conclusies trekken, omdat de jaarlijkse trends meer schommelen sinds de coronacrisis. Globaal gezien is er in het laatste decennium een dalende trend van nieuwe HIV-diagnoses in België. “Toch is, ondanks de vooruitgang van de voorbije

Lees meer »
Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies

Het gerecht organiseert donderdag een reconstructie van de feiten die op 4 oktober het leven kostten aan de populaire schooljuf Annelies Verschaeve (42) uit Geluwe. Haar ex-partner Sebastien H. (37) moet er tonen wat zich die noodlottige dag precies heeft afgespeeld.
The post Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies appeared first on KW.be.

Lees meer »
Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”

Dit jaar werden al meer dan 37.000 treinen afgeschaft en dat ligt voor een groot stuk aan verouderde treinstellen. Die staan vaker stil voor onderhoud en herstellingen. Voor een oplossing is het wachten – de ironie wil dat er een vertraging is van twee jaar – op de levering van M7-dubbeldekstreinstellen. Wat zijn die M7’s? Sinds wanneer zijn ze besteld?

Lees meer »
Brugse klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich vast in Wetstraat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich vast in Wetstraat

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton heeft zich donderdagmiddag even voor 12 uur vastgelijmd aan het wegdek in de Wetstraat, ter hoogte van de ambtswoning van premier Alexander De Croo. De man wil met zijn actie de aandacht trekken op de start van de klimaatconferentie COP28. Rond zijn hals draagt hij een slabbetje, een verwijzing naar wat hij het gezever van

Lees meer »