Krantenkoppen

Kraan vanuit Antwerpen naar Merkem gevoerd om dijk te herstellen: “Een breuk zou een ramp zijn”

Nadat in de winterdijk bij Merkem kleine bresjes ontstonden, werd in Antwerpen vliegensvlug een amfibiekraan op een transport gezet richting Westhoek. “Een dijkbreuk zou een ramp zijn.”

Meer krantenkoppen in België

Gasprijs stijgt voorlopig niet, ondanks koudeprik
VRT NWS
VRT NWS

Gasprijs stijgt voorlopig niet, ondanks koudeprik

Ook al is het voor het eerst dit jaar koud geworden, toch lijkt de gasprijs niet te stijgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Elindus, energieleverancier van aardgas en elektriciteit voor ondernemers, bevestigt dat de gasprijs weinig reageert op de eerste winterprik.

Lees meer »
“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11

Dat er ‘slechts’ drie slachtoffers zijn gevallen en iedereen bij bewustzijn was, is voor iedereen een grote opluchting. Maar de materiële schade na de kettingbotsing op de A11 in Knokke-Heist is wel zéér groot. Tien wagens en twee vrachtwagens deelden in de brokken. “Ik begon te slingeren bij het afremmen en plots reden twee andere wagens me aan.”
The post

Lees meer »
Senioren Middengroepen zet kampioenen in de bloemen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Senioren Middengroepen zet kampioenen in de bloemen

In ‘t Goed ter Couteren kwamen 63 leden van de vereniging Senioren Middengroepen bijeen voor het jaarfeest met kampioenenhulde. De kaartkampioen bij de heren werd André Vandekerckhove, die al voor de 40ste keer deze titel behaalde. Op de tweede plaats eindigde Felix Lampaert en nummer drie werd Albert Desmet. Bij de vrouwen won Hilde Delporte,
The post Senioren Middengroepen zet

Lees meer »
Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt per ongeluk wie ‘racist’ in Britse koningshuis is: verkoop stopgezet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt per ongeluk wie ‘racist’ in Britse koningshuis is: verkoop stopgezet

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Dat bevestigt Xander Uitgevers, dat het boek in ons land en bij onze noorderburen uitgeeft. In de internationale berichtgeving wordt nu gespeculeerd of de Nederlandse versie iets te veel prijsgaf.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt deze morgen om 6 uur Belgische tijd af. De strijdende partijen onderhandelen over een verlenging. Die lijkt grotendeels afhankelijk van de lijst met gijzelaars die Hamas bereid zou zijn vrij te laten. Israël wil volgens lokale media vóór het verstrijken van het bestand een “veranderde” lijst van de terreurbeweging krijgen. “Anders worden

Lees meer »
Familie van NBA-talent Giddey denkt dat hij in val is gelokt door minderjarig meisje, politie start onderzoek
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Familie van NBA-talent Giddey denkt dat hij in val is gelokt door minderjarig meisje, politie start onderzoek

De politie van Californië is een onderzoek gestart nadat bezwarende beelden zijn uitgelekt die zouden aantonen dat NBA-speler Josh Giddey een romantische relatie had met een minderjarig meisje. De 21-jarige Australiër, een talentrijke shooting guard van Oklahoma City Thunder, weigert voorlopig te reageren op de affaire. Volgens ‘Daily Mail Australia’ is zijn familie er alleszins van overtuigd dat Giddey belogen

Lees meer »
Okra De Klijte brengt hulde aan de kampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Okra De Klijte brengt hulde aan de kampioenen

Zoals de traditie het wil, kwamen op de laatste zaterdag van november de leden en sympathisanten van Okra De Klijte feestelijk bijeen. Meteen werden ook de namen bekendgemaakt van de kampioenen in het kaarten, de teerlingbak en het petanquen. Bij elk van de drie competities was het de laatste speeldag die bepaalde wie kampioen zou
The post Okra De Klijte

Lees meer »