Krantenkoppen

KVK Westhoek lanceert project ‘Niemand Buitenspel’ voor de U12: “Strijden tegen discriminatie”

KVK Westhoek koppelt elk jaar een educatief project aan het Christmas Truce Tournament dat op zaterdag 9 en zondag 10 december plaatsvindt. Dit jaar wordt onder het motto ‘Niemand Buitenspel’ de strijd aangebonden tegen racisme, discriminatie, homofobie en seksisme.

“Alle U12-spelers kregen als opdracht een poster te maken met een foto van spelers, trainers en begeleiders en een slogan te bedenken hoe zij de strijd tegen racisme en discriminatie willen aanbinden”, verduidelijkt TVJO Geert Glorie. “Voor het praktische gedeelte moest elke speler ofwel aansluiten bij een training van het G-voetbal om te merken dat niet iedereen het even goed heeft in de maatschappij, ofwel aansluiten bij een training van het wandelvoetbal om vast te stellen dat voetbal een sport is die ongeacht de leeftijd mensen samenbrengt, ofwel als referee een wedstrijdje van de U8 leiden om te stellen ondervinden dat referee zijn niet zo eenvoudig is en dat de onnodige kritiek naast de zijlijn wel eens de spuigaten uitloopt.”

Projectdag

“Op zaterdag 18 november wordt tijdens de projectdag een eerste resultaat voorgesteld. De U12 werken om 10 uur hun competitiewedstrijd tegen FC Mandel United af. Om 12 uur schuiven alle spelers aan voor een lunch aangeboden door de club. Na het etentje krijgt de groep een presentatie over het ontstaan en verloop van WO I, worden de eerste resultaten van het project geprojecteerd en wordt de affiche van het Christmas Truce Tournament bekendgemaakt. Om 13.45 uur stapt iedereen de bus op voor een trip door het vroegere front. Op het einde van de trip legt de groep symbolisch een bal neer bij het monument van de Christmas Truce in Ploegsteert. We hopen achteraf even te kunnen napraten in de kantine. Het project wordt afgesloten tijdens het Truce Tournament zelf. Op vrijdag 8 december vindt de education reception plaats. Een delegatie van KVK Westhoek mag er de resultaten van het project voorstellen aan de Premier League. Aansluitend worden alle U12-spelers verwacht om samen met de deelnemende teams de Last Post bij te wonen. Tijdens het tornooi doen de U12-spelers dienst als ballenjongens”, besluit Geert Glorie.

The post KVK Westhoek lanceert project ‘Niemand Buitenspel’ voor de U12: “Strijden tegen discriminatie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”

Wie volgend jaar La Kantina op de vrijetijdscampus wil uitbaten, moet daarvoor minstens 20.000 euro per jaar betalen. Dat staat in de nieuwe concessieovereenkomst die werd goedgekeurd op een extra gemeenteraad. Door de prijs te verlagen hoopt het gemeentebestuur meer kandidaten te kunnen aantrekken.
The post Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”

Lees meer »
‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien

Heel wat ‘Blind getrouwd’-kandidaten kwamen dinsdagavond samen in Dilbeek om te klinken op het einde van het achtste seizoen. Van Stijn en Nuria, het allereerste ‘Blind getrouwd’-koppel, tot het recentste echtpaar Jolien en Brecht: heel wat tortelduifjes en vrolijke vrijgezellen van de voorbije seizoenen wilden het feestje niet missen.

Lees meer »
Kan een oliebons het klimaat redden?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kan een oliebons het klimaat redden?

Kun je een van grootste olieproducenten ter wereld zijn én vooroplopen in klimaatbeleid? De sultan die voorzitter is van de 28ste VN-klimaatconferentie in Dubai, balanceert op een slappe koord. Experts geven hem het voordeel van de twijfel.

Lees meer »
Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie

Daags na de Pano-reportage over omstreden vastgoedkwesties in Knokke-Heist, kwam de gemeenteraad samen. De oppositiefracties, met N-VA voorop, pleitten er voor extra onderzoek en het samen roepen van de deontologische commissie. Kersvers burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) stelt aan alle mogelijke onderzoeken te zullen meewerken. Philip Van Eeghem legde er de eed af als nieuwe schepen.
The post Na de Pano-reportage:

Lees meer »
BENE-League handbal: Bocholt wint vlot in Izegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

BENE-League handbal: Bocholt wint vlot in Izegem

Leider Bocholt heeft dinsdag de dertiende speeldag in de BENE-League geopend met een vlotte 26-39 zege bij hekkensluiter Izegem. Bij de rust was het 17-21.
The post BENE-League handbal: Bocholt wint vlot in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »
Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt

Toneelvereniging Plankvast gaat op zaterdag 2 december in première met de komedie ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt. “Geschreven door Ray Cooney, dé auteur wat betreft razendsnelle en intelligente komedies”, aldus bestuurslid Chris Vandewalle.
The post Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”

De spektakel-musical ‘14-18′ keert volgende zomer terug en er is nieuw talent in te spotten. ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon en zanger Jérémie Vrielynck vervoegen de cast. Zij zijn te zien wanneer Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de hoofdrollen Jan en Fons niet kunnen vertolken. Reporter Jarne hoort het duo uit over heel het gebeuren. Yanni bekent in het gesprek dat

Lees meer »
Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”

Na een grondige renovatie opent het Doorgroeihuis in Oostende, waar dak- en thuislozen terechtkunnen, opnieuw de deuren in de Overvloedstraat. Er is zoals vroeger plaats voor 20 mensen en tijdens de winter is er noodcapaciteit mogelijk tot 26 plaatsen. Bij vriesweer wordt dat zelfs uitgebreid tot 35 slaapplaatsen. “En dat is voldoende”, vindt het stadsbestuur.
The post Dak- en thuislozen

Lees meer »
Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van Koninklijk Atheneum: “Dit mag nooit vergeten worden”

Afgelopen week kregen de leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Komen bewonderenswaardig bezoek. Lili Leignel (91), een overlever van de holocaust, kwam er haar levensverhaal delen met de schoolgaande jeugd. “Dit is mijn missie, dit mag nooit vergeten worden”, klonk het bij de pittige dame.
The post Overlever van de holocaust Lili Leignel (91) deelt haar levensverhaal met leerlingen van

Lees meer »
Kersvers papa Diego Bragard van goudwaarde bij KSV
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kersvers papa Diego Bragard van goudwaarde bij KSV

Na een aarzelende seizoenstart met als dieptepunt de 0-4-pandoering in eigen huis tegen de huidige leider Eendracht Aalst, heeft coach Kurt Delaere van KSV Oostkamp (2de nationale A) de puntjes op de i gezet. De sportieve baas parkeert nooit de bus, maar gaat altijd voor de volle buit. Het resultaat kan iedereen aflezen in het
The post Kersvers papa Diego

Lees meer »