Krantenkoppen

Lijnbus rijdt tegen verkeerslicht op Expressweg in Ooigem, bestuurder lichtgewond

Op de Expressweg is vrijdagavond een lijnbus tegen een verkeerslicht gebotst. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond. De zeventien inzittenden bleven ongedeerd en vonden snel een andere manier om op hun bestemming te geraken.

Het ongeval gebeurde rond 17 uur 45 op het kruispunt van de Expressweg en de Verbindingsstraat. Om voorlopig onduidelijke redenen verloor de buschauffeur de controle over zijn stuur en knalde hij op een verkeerslicht.

De materiële schade is aanzienlijk. De voorruit van de grote accordeonbus barste en de bumper liep een lelijke deuk op. De klap kwam volledig op de bestuurderskant van de bus. Hierdoor raakte de stuurcabine licht vervormd waardoor de chauffeur niet op eigen kracht uit de bus kon. De brandweer moest hem komen bevrijden maar de man bleek uiteindelijk slechts lichtgewond te zijn. De andere inzittenden kwamen er met de schrik van af.

Het verkeerslicht waar de bus tegen botste, raakte ook zwaar beschadigd. De paal boog helemaal krom en de lampen vielen naar beneden. Door het ongeval was de Expressweg plaatselijk afgesloten, gezien de avondspits zorgde dit voor behoorlijk wat hinder.

The post Lijnbus rijdt tegen verkeerslicht op Expressweg in Ooigem, bestuurder lichtgewond is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat lopen ‘enkele weken’ vertraging op
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat lopen ‘enkele weken’ vertraging op

De broodnodige oplapwerken aan de Steen- en Heulsekasteelstraat zullen al zeker tot begin 2024 voor hinder zorgen in Heule. Door het regenweer van de voorbije weken konden de noodzakelijke signalisatiewerken in de Steenstraat nog niet plaatsvinden en schuift de geplande heropening met enkele weken op. Dat laat schepen van Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit) weten.
The post Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat

Lees meer »
Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel, gebouw Europese Commissie beklad met rode verf: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel, gebouw Europese Commissie beklad met rode verf: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”

Aan het Brusselse Noordstation vond zondagmiddag de Klimaatmars plaats, waarbij zo’n duizenden deelnemers in de straten van Brussel samenkwamen om actie te eisen tegen de klimaatverandering. De mars gebeurde naar aanleiding van de VN-klimaattop COP28 in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. “De klimaatcrisis is enorm dringend. Daarom is een coherente aanpak nodig”, klinkt het bij Zanna Vanrenterghem, vicevoorzitter van

Lees meer »
“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou

Door dichte mist in verschillende Vlaamse regio’s en gladheid op de weg is de filebarometer donderdagochtend de hoogte ingeschoten. “Met ruim driehonderd kilometer file op de Vlaamse snelwegen rond 8.30 uur zitten we aan een van de drukste ochtendspitsen van dit jaar”, meldt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas: “240 doden na einde van staakt-het-vuren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas: “240 doden na einde van staakt-het-vuren”

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Israël houdt terreurbeweging Hamas nog altijd 137 mensen gegijzeld in de Gazastrook. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust

Voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao is zaterdag een aardbeving geregistreerd met een kracht van 7,6. Dat meldt het  United States Geological Survey (USGS). De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt dan weer voor een tsunami in de Filipijnen, Indonesië, Palau en Maleisië.

Lees meer »
Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”

Op amper een jaar van de gemeenteraadsverkiezingen begint het politieke landschap zich te vormen. Ook in Menen worden de degens geslepen voor wat ongetwijfeld een spannende strijd zal worden. Opmerkelijke nieuwkomer dit jaar: Stadslijst 2024. De nieuwe partij wil komaf maken met de politieke soep die de Menenaar geserveerd kreeg. “Veel te veel mensen zijn ontgoocheld”, klinkt het bij oprichter

Lees meer »
KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken

KSK Vlamertinge A slaagt er niet in om enige regelmaat in de prestaties te krijgen. Vorig weekend gingen de jongens van coach Xavier Deleu met het kleinste verschil de boot in op het veld van Jespo Komen-Waasten. Zelfs toen de thuisploeg met tien man verder moest, lukte het niet om het verschil te maken.
The post KSK Vlamertinge A moet

Lees meer »
Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in

Op sociale media was hij vaak te zien op exotische bestemmingen of tijdens ontmoetingen met wereldsterren als rapper Diddy. Maar vorig jaar in oktober werd plots het naakte, verminkte lichaam van radio-dj Mehmet Koray Alpergin gevonden in een bos in Essex. Meerdere mannen uit een bende zijn nu schuldig bevonden aan onder meer zijn ontvoering, marteling en moord, schrijven Britse

Lees meer »
Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks

De vliegtaks of inschepingstaks die de federale regering in 2022 heeft ingevoerd heeft de toets bij het Grondwettelijk Hof doorstaan. De beroepen van luchtvaartmaatschappij Ryanair, de Belgische Federatie voor de Luchtvaart en twee piloten van privévliegtuigen zijn door het hof ongegrond verklaard.

Lees meer »

Hoe relatief is EinsteinGPT?

16:48 Een softwarebedrijf dat zich met luide trom in de AI-strijd werpt: veeg teken of potentiële goudklomp? Woensdag moet blijken in hoeverre Salesforce zijn grote AI-belofte – en dito beurswaardering – wa…

Lees meer »