Krantenkoppen

LIVE BK KUNSTSCHAATSEN. Vanavond afsluiter met vrije kür: pakt Pinzarrone eerste Belgische titel?

Nina Pinzarrone (16) staat niet verrassend aan de leiding op het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen. Ze schaatste in Mechelen een straffe korte kür, goed voor een score van 66,65 – een persoonlijk record. De enige andere deelneemster, Jade Hovine (19), volgt met 53,33 punten. Vandaag volgt vanaf 18u36 de ontknoping met de vrije kür. Volg alles live in onderstaande liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Hoogconjunctuur bij provinciale seniorenteams van Volley Bredene: “Niets moet en alles mag”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Hoogconjunctuur bij provinciale seniorenteams van Volley Bredene: “Niets moet en alles mag”

Wie de rangschikking van de provinciale volleybalteams regelmatig eens nakijkt, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat de twee damesploegen en het herenteam van Volley Bredene bovenaan prijken. De club van voorzitter Oliver D’haenen (52) beleeft op provinciaal niveau mooie tijden.
The post Hoogconjunctuur bij provinciale seniorenteams van Volley Bredene: “Niets moet en alles mag” appeared first on KW.be.

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. Israël roept delegatie terug uit Qatar nadat onderhandelingen over wapenstilstand vastlopen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. Israël roept delegatie terug uit Qatar nadat onderhandelingen over wapenstilstand vastlopen

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Ook de onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand zijn vastgelopen. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Israël houdt terreurbeweging Hamas nog altijd 137 mensen gegijzeld in de Gazastrook. Volg

Lees meer »
De geheimen van live televisie verklapt: “Beelden van klappend publiek worden later gemonteerd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De geheimen van live televisie verklapt: “Beelden van klappend publiek worden later gemonteerd”

VRT-weervrouw Jacotte Brokken heeft zich ‘versproken’ in ‘De Slimste Mens’: neen, het weerbericht op tv is niet live. Meer zelfs: ook andere ‘liveprogramma’s’ zijn niet live. En dat leidt soms tot opvallende situaties. Zo moeten de speurders in ‘The Masked Singer’ een half uur wachten voor ze te weten komen wie achter het masker zit. Wij onthullen enkele tv-geheimen.

Lees meer »
Zo’n 750.000 euro investeringssteun voor renovatie Villa Zonnedaele tot lokaal dienstencentrum
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zo’n 750.000 euro investeringssteun voor renovatie Villa Zonnedaele tot lokaal dienstencentrum

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van 756.000 euro voor de verbouwing van Villa Zonnedaele tot een lokaal dienstencentrum in Zonnebeke. Na de verbouwing zal iedereen er welkom zijn.
The post Zo’n 750.000 euro investeringssteun voor renovatie Villa Zonnedaele tot lokaal dienstencentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »
Afghaanse vluchteling riskeert bijna vijf jaar cel voor drogeren en verkrachting 16-jarige: “Ze vroeg het zelf!”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Afghaanse vluchteling riskeert bijna vijf jaar cel voor drogeren en verkrachting 16-jarige: “Ze vroeg het zelf!”

Een 22-jarige Afghaan uit Bredene riskeert in beroep bijna vijf jaar cel voor aanranding en verkrachting van een zestienjarig meisje, dat hij eerst verdoofde door haar een pilletje XTC te geven. Volgens zijn eigen verklaring werd hij bijna zelf verkracht.
The post Afghaanse vluchteling riskeert bijna vijf jaar cel voor drogeren en verkrachting 16-jarige: “Ze vroeg het zelf!” appeared first

Lees meer »
Annie Vanhee exposeert in de Hazegraskerk in Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Annie Vanhee exposeert in de Hazegraskerk in Oostende

Nog tot 7 december kun je in de Hazegraskerk in Oostende terecht voor een tentoonstelling met werken van Annie Vanhee. In Bredene is Annie vooral bekend van de vele muurschilderingen, die deel uitmaken van de Kunstgevelroute.
The post Annie Vanhee exposeert in de Hazegraskerk in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
Emiel Gellyncklaan krijgt volgende week eindelijk nieuwe laag asfalt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emiel Gellyncklaan krijgt volgende week eindelijk nieuwe laag asfalt

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: er komt volgende week een einde aan de al jarenlange erbarmelijke toestand van de drukke Emiel Gellyncklaan in Wervik. Wat een mooi Sinterklaasgeschenk voor de bewoners en passanten.
The post Emiel Gellyncklaan krijgt volgende week eindelijk nieuwe laag asfalt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Regering voorziet 480.000 euro voor extra transgenderzorgcentra: “Belangrijk dat mensen met twijfels voldoende ondersteuning krijgen” 
VRT NWS
VRT NWS

Regering voorziet 480.000 euro voor extra transgenderzorgcentra: “Belangrijk dat mensen met twijfels voldoende ondersteuning krijgen” 

Het RIZIV heeft een oproep gelanceerd voor ziekenhuizen om zich kandidaat te stellen als centrum voor transgenderzorg. Zo hoopt het de zorg voor transgenderpersonen breder toegankelijk te maken. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft daarom een budget voorzien van 480.000 euro. “Het is belangrijk dat mensen die twijfelen over hun gender voldoende ondersteuning krijgen”, zegt Vandenbroucke.

Lees meer »
Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust

Voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao is zaterdag een aardbeving geregistreerd met een kracht van 7,6. Dat meldt het  United States Geological Survey (USGS). De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt dan weer voor een tsunami in de Filipijnen, Indonesië, Palau en Maleisië.

Lees meer »