Krantenkoppen

LIVE GRAND SLAM OF DARTS (VTM 2). Bunting walst voorbij Buntz, wat doen Cross en Heta?

De dartswereld raakt stilaan in de ban van het WK, maar eerst is er nog een ander belangrijk toernooi. In Wolverhampton staat de Grand Slam of Darts op het programma. Helaas zonder Belgen. Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright sneuvelden intussen. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog of kijk live op VTM 2.

Meer krantenkoppen in België

Conflictonderzoeker over Israëlische aanvallen in het zuiden van Gaza: “Techniek van de verschroeide aarde”
VRT NWS
VRT NWS

Conflictonderzoeker over Israëlische aanvallen in het zuiden van Gaza: “Techniek van de verschroeide aarde”

Israël lijkt met zijn acties in het zuiden van de Gazastrook een techniek van de verschroeide aarde toe te passen. Daarbij wordt alles wat nog bruikbaar is, vernietigd. Dat zegt Erwin van Veen, conflictonderzoeker aan het Clingendael Instituut voor internationale betrekkingen. "Israël is uit op de vernietiging van Hamas door de hele Gazastrook heen." Veel inwoners voelen zich door de

Lees meer »
Twintig landen roepen op tot verdrievoudiging van wereldwijde kernenergie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Twintig landen roepen op tot verdrievoudiging van wereldwijde kernenergie

Een twintigtal landen waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten, hebben opgeroepen om de wereldwijde capaciteit van kernenergie tegen 2050 te verdrievoudigen in vergelijking met 2020. Dat is nodig om minder afhankelijk te zijn van gas en kolen, zeggen ze in een gemeenschappelijke verklaring.

Lees meer »
Bouwshift lokt bouwwoede uit op platteland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Bouwshift lokt bouwwoede uit op platteland

De nakende bouwshift veroorzaakte een rush op open ruimte op het platteland in Vlaanderen. In gebieden waar nog weinig plaats overblijft, lijkt het tij gekeerd. Maar in gemeentes met veel open ruimte gaat de betonnering vaak net harder dan voorheen. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

Lees meer »
Vijftig jaar Kasteelfeesten in Wijnendale met kerstconcert en kerstmarktje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vijftig jaar Kasteelfeesten in Wijnendale met kerstconcert en kerstmarktje

Vijftig jaar geleden, in de zomer van 1973, had in Wijnendale-Torhout de prille start plaats van de Kasteelfeesten, nu het wereldfestival voor dans en muziek Kadans. Om dat gouden jubileum in de verf te zetten, organiseert de vzw Kadans onder de leiding van Tine Vandenaweele op zondag 10 december een kerstconcert en een kerst- en cultuurmarktje.
The post Vijftig jaar

Lees meer »
KIJK. “Respectloos en schandalig!”: Schotten niet te spreken over insinuaties dat ze Engeland zouden helpen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Respectloos en schandalig!”: Schotten niet te spreken over insinuaties dat ze Engeland zouden helpen

De Red Flames kunnen vanavond groepswinnaar worden in de Nations League en maken zo nog kans op een ticket voor de Olympische Spelen. Dan moeten ze wel zelf winnen van Nederland én rekenen op puntenverlies van Engeland tegen Schotland. Al is er nog één pittig detail: Engeland en Schotland gaan samen als Team Groot Brittannië naar de Spelen. Lees: Schotse

Lees meer »
Eindejaarsactie gaat opnieuw van start
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eindejaarsactie gaat opnieuw van start

Ondernemingsorganisaties Unizo en Markant organiseren samen met het lokaal bestuur opnieuw een eindejaarsactie, die loopt van 1 december tot 7 januari 2024. Wie in deze periode zijn inkopen doet bij de deelnemende Meulebeekse handelaars, marktkramers of horeca, maakt kans op een mooie prijs uit een totale prijzenpot van 12.500 euro. Bij aankoop in een van
The post Eindejaarsactie gaat opnieuw

Lees meer »
Goedkope zonnebloemolie uit Bulgarije verkopen als dure “extra vierge” olijfolie uit Griekenland: Griekse politie pakt twee mannen op die duizenden liters olie vervalsten
VRT NWS
VRT NWS

Goedkope zonnebloemolie uit Bulgarije verkopen als dure “extra vierge” olijfolie uit Griekenland: Griekse politie pakt twee mannen op die duizenden liters olie vervalsten

De Griekse politie heeft een vader en zoon opgepakt die duizenden liters en duizenden liters olijfolie vervalst hebben. Ze kochten in Bulgarije zonnebloemolie waar ze dan vervolgens een groene kleurstof aan toevoegden. De olijfoogst in Zuid-Europa staat dit jaar onder zware druk, door de hitte en droogte van de afgelopen maanden.

Lees meer »