Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. Netanyahu wil beperkte humanitaire hulp in Gaza doorlaten om internationale steun te verzekeren

Volgens Palestijns persbureau ‘WAFA’ zijn vrijdagnacht bij een Israëlisch bombardement in het zuiden van de Gazastrook circa 26 doden gevallen. Een ziekenhuisdirecteur bevestigt het nieuws aan persbureau ‘AFP’. Op de bezette Westelijke Jordaanoever viel Israël een gebouw van de Fatah-beweging aan. Daarbij werden minstens vijf Palestijnen gedood, meldt hulporganisatie Rode Halve Maan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Franky D. (59) voerde tonnen cocaïne in, maar komt in de rechtbank met verklaring dat hij infiltrant is
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Franky D. (59) voerde tonnen cocaïne in, maar komt in de rechtbank met verklaring dat hij infiltrant is

Was Franky D. (59) uit Zwevegem een infiltrant voor de Amerikaanse DEA en de Federale Gerechtelijke Politie? Over die vraag werd dinsdag gedebatteerd in de correctionele rechtbank van Kortrijk. D. is samen met zes anderen betrokken in een dossier rond grootschalige drugsinvoer maar handelde volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge in opdracht van de politie. D. zou in Zuid-Amerika voor

Lees meer »
Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans

Vanaf deze maandag mogen ziekenhuizen geen ereloonsupplementen meer vragen voor MRI- of CT-scans die tijdens de normale werkuren gebeuren of bij dringende scans. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die spreekt van “een stap vooruit om betaalbare en toegankelijke zorg te garanderen”.

Lees meer »
Primeur in Vlaanderen: bakstenen voormalige steenbakkerij in Pittem krijgen tweede leven
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Primeur in Vlaanderen: bakstenen voormalige steenbakkerij in Pittem krijgen tweede leven

Partners Wienerberger, Devagro, WVI en de gemeente Pittem bundelen de krachten voor een uniek proefproject op de voormalige Wienerbergersite in Egem: het baksteenpuin van de voormalige steenbakkerij wordt opnieuw ingezet als grondstof voor de productie van nieuwe snelbouwstenen. “Met deze unieke samenwerking tussen lokale overheden, aannemer en bouwmaterialenproducent willen we een voorbeeld stellen hoe sloopwerven kunnen ingezet worden om de

Lees meer »
Geschatte opbrengst? 100 miljoen euro. Toch aarzelt regering met digitaks
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Geschatte opbrengst? 100 miljoen euro. Toch aarzelt regering met digitaks

De digitaks, die grote techbedrijven vanaf 2023 in ons land moesten betalen, komt er vooralsnog niet. “We wachten op een internationaal akkoord hierover”, aldus financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V). Experts reageren teleurgesteld: “Gelet op onze huidige budgettaire krapte is het haast schuldig verzuim deze maatregel – die andere Europese landen al wél namen – niet nu al in te voeren.”

Lees meer »
“Alleen koning beantwoordde mijn brief”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Alleen koning beantwoordde mijn brief”

Oud-landbouwster Nell Dewitte uit Staden schreef diverse ministers, de premier en de koning aan rond de stikstofproblematiek. Enkel van koning Filip kreeg ze antwoord.
The post “Alleen koning beantwoordde mijn brief” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Cécile (74) ondersteunt projecten in Burundi: “Mijn favoriete plek is de ‘prison national’ met 1.200 gevangenen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cécile (74) ondersteunt projecten in Burundi: “Mijn favoriete plek is de ‘prison national’ met 1.200 gevangenen”

Cécile Camerlynck trekt al enkele jaren naar Burundi om er projecten te ondersteunen. Zo werkt ze in het ziekenhuis, de gevangenis en helpt ze in de blindenschool in Mushasha. Ze geeft lessen en helpt verlaten straatkinderen. Binnenkort steekt ze de derde kleuterklas in de school Rukundo in een nieuw jasje. Op zondag 7 januari vertrekt Cécile voor zeven weken naar

Lees meer »
12 bestuurders leggen positieve alcoholtest af tijdens West-Vlaams weekend zonder alcohol van politiezone VLAS
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

12 bestuurders leggen positieve alcoholtest af tijdens West-Vlaams weekend zonder alcohol van politiezone VLAS

Naar aanleiding van het aangekondigde ‘West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer’ als start van de BOB-wintercampagne, voerde de politiezone VLAS zowel op vrijdagavond 1 december als zondag(na)middag 3 december gerichte alcoholcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.
The post 12 bestuurders leggen positieve alcoholtest af tijdens West-Vlaams weekend zonder alcohol van politiezone VLAS appeared first on KW.be.

Lees meer »