Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. Rode Halve Maan: 5 Palestijnen gedood bij Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

Er zijn volgens ooggetuigen tientallen doden gevallen bij een Israëlische luchtaanval die donderdag plaatsvond op de al-Falah school in Gaza. Het Shehab News-agentschap, dat onder controle staat van Hamas, spreekt zelfs van “140 martelaars”. Door de constante bombardementen konden ambulances naar verluidt niet eens hulp komen bieden. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Ilse Malfait overleefde sepsis en waarschuwt iedereen met boek: “Deze sluipmoordenaar kost bij ons elk jaar 7.600 levens”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ilse Malfait overleefde sepsis en waarschuwt iedereen met boek: “Deze sluipmoordenaar kost bij ons elk jaar 7.600 levens”

Weet jij was ‘sepsis’ is? De tweede grootste doodsoorzaak ter wereld, maar bijna niemand heeft er ooit over gehoord… Ilse Malfait uit Oostkamp kent deze sluipmoordenaar wel. Helaas. Liefst 487 dagen leefde ze door sepsis in een hel. Zij wist te overleven, zonder benen en zonder vingers, en hield er een boek en een boodschap aan over. “Of hiermee mensenlevens

Lees meer »
KIJK. Bloopers op de ‘Familie’-set zorgen voor hilarische taferelen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Bloopers op de ‘Familie’-set zorgen voor hilarische taferelen

Vaak verspreken acteurs zich of zijn er andere grappige momenten waardoor ze zich niet serieus kunnen houden. En deze hebben de programmamakers van de populaire soap ‘Familie’ op beeld, wat voor hilarische taferelen zorgt. Een grommende maag, iemand aanspreken met zijn echte naam of struikelen, soms gaat het nu eenmaal eventjes mis op de set.

Lees meer »
Nieuwe staatsbons brengen een pak minder rente op dan de vorige
VRT NWS
VRT NWS

Nieuwe staatsbons brengen een pak minder rente op dan de vorige

De nieuwe staatsbons die vanaf overmorgen worden uitgegeven, zijn een pak minder interessant dan de vorige. De nieuwe staatsbon op vijf jaar krijgt een brutorente van 2,60 procent, die op 8 jaar 2,90 procent. Trek daar nog 30 procent roerende voorheffing van af en je komt op respectievelijk 1,82 en 2,03 procent nettorente. Dat is een pak lager dan de

Lees meer »
Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël
VRT NWS
VRT NWS

Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël

Volgens het Internationale Rode Kruis zijn opnieuw twaalf Israëlische gijzelaars overgedragen van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas aan de hulporganisatie. Het Israëlisch leger meldt dat de gijzelaars onderweg zijn naar Israël. In ruil zullen de Israëli’s 30 Palestijnse gevangenen vrijlaten. De uitwisselingen maken onderdeel van een bestand dat intussen vijf dagen duurt.

Lees meer »
Chocoladebedrijf vrijgesproken voor fatale elektrocutie stagiair Robbe (18), ondanks mea culpa: “Zijn handelingen waren uiterst gevaarlijk en zelfs onbegrijpelijk”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Chocoladebedrijf vrijgesproken voor fatale elektrocutie stagiair Robbe (18), ondanks mea culpa: “Zijn handelingen waren uiterst gevaarlijk en zelfs onbegrijpelijk”

Coup de théatre op het proces rond de fatale elektrocutie van Oostduinkerkenaar Robbe Vandecasteele. Hoewel het Veurnse chocoladebedrijf Baronie tijdens het proces had toegegeven dat het schuld trof aan de dood van de 18-jarige stagiair, werd het er vrijdag voor vrijgesproken. “Het is onmogelijk dat Robbe zich niet bewust was van de gevaren, toen hij met de blote hand een

Lees meer »
Geert Wilders roept PVV’ers bijeen na verkiezingsoverwinning: “De kiezer heeft gesproken, de verhoudingen liggen vast”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Geert Wilders roept PVV’ers bijeen na verkiezingsoverwinning: “De kiezer heeft gesproken, de verhoudingen liggen vast”

Geert Wilders heeft er een korte nacht opzitten na de verkiezingsoverwinning. De leider van de PVV blies vanochtend verzamelen in Den Haag om te vieren met zijn fractie. “De kiezer heeft gesproken”, klonk het in de rumoerige zaal. “De verhoudingen liggen vast.” Wilders wil naar eigen zeggen nu overstappen van het zoeken naar verschillen naar het zoeken naar overeenkomsten. “Ik

Lees meer »
Drie woon-zorgcentra Korian onder verhoogd toezicht: bedrijf wil alle onzekerheden wegnemen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Drie woon-zorgcentra Korian onder verhoogd toezicht: bedrijf wil alle onzekerheden wegnemen

Het Departement Zorg heeft dinsdag drie extra woon-zorgcentra van de Groep Korian onder verhoogd toezicht geplaatst, zo meldde Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). In een reactie daags nadien benadrukt Korian dat het kwalitatieve zorg blijft verzekeren, financieel gezond is en de communicatie met bewoners, werknemers en overheden voortzet. Het bedrijf wil alle onzekerheden wegnemen, klinkt de boodschap in

Lees meer »