Krantenkoppen

LIVE NEDERLAND-IERLAND. Trekt Oranje het EK-ticket over de streep?

Na de cruciale zege in Griekenland vorige maand kan Nederland de EK-kwalificatie ruiken. Oranje moet één van zijn twee laatste matchen winnen om helemaal zeker te zijn. Klaart Nederland de klus al in eigen huis tegen Ierland? Volg het op de voet in onze liveblog!

Meer krantenkoppen in België

KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit

Een panel van ‘experts’ heeft op de Russische staatszender Rusland-1 grijnzend ontkend dat Moskou iets te maken heeft met de vergiftiging van Marianna Boedanova, de echtgenote van het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kyril Boedanov. ‘Experts’ is hier letterlijk te nemen, want aan het woord was onder meer Andrej Loegovoj, de man die door de Britse politie gezocht

Lees meer »
“Namen van Charles en Kate stonden wel degelijk in het boek”: Nederlandse vertaler van ‘Endgame’ reageert op lek ‘racistische royals’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Namen van Charles en Kate stonden wel degelijk in het boek”: Nederlandse vertaler van ‘Endgame’ reageert op lek ‘racistische royals’

De Britse koning Charles III en prinses Kate worden genoemd als de ‘racistische royals’ in de Nederlandstalige versie van Omid Scobie’s boek ‘Endgame’. Naar eigen zeggen schreef de royalty-watcher nooit een versie met die namen erin, maar één van de Nederlandse vertalers spreekt dat nu tegen: “Ik heb vertaald wat er stond.”

Lees meer »
Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”

Na Toby Alderweireld kreeg ‘De slimste mens’ op woensdagavond alweer een voormalig Rode Duivel over de vloer. Dit keer was het de beurt aan Gert Verheyen, die meteen – jawel – het spel op gang trapte met een anekdote over z’n seksleven. Voor juryleden Ella Leyers en James Cooke reden genoeg om zelf ook flink wat suggestieve mopjes te maken.

Lees meer »
Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”
VRT NWS
VRT NWS

Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”

In Dubai gaat morgen de klimaatconferentie COP28 van start. Alle landen die het VN-klimaatverdrag (UNFCCC) hebben ondertekend, zijn uitgenodigd. Vaak vindt aan de vooravond van de jaarlijkse conferentie een klimaatprotest plaats, maar dat is niet het geval in Dubai. "In de Verenigde Arabische Emiraten is er een nultolerantie voor afwijkende meningen", getuigt Joey Shea, onderzoeker voor Human Rights Watch.

Lees meer »
Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt

Uit het jaarverslag van 2022 blijkt dat het aantal suïcidepogingen in Vlaanderen sinds 2020 met 4,3% daalde. Vorig jaar werden 8.943 suïcidepogingen gemeld via spoeddiensten in Vlaamse ziekenhuizen. Dat zijn 25 pogingen per dag. Na aanmelding geeft de helft van de personen aan nog steeds suïcidale gedachten te hebben. “Dit toont het belang en de nood van een goede vervolgzorg

Lees meer »