Krantenkoppen

LIVE WATEROVERLAST. Straks mogelijk tijdelijk weer lichte verhoging van waterpeil in Westhoek, Winterdijk wordt preventief verstevigd

Het heeft zaterdag weinig geregend in de Westhoek. Toch blijft waakzaamheid geboden, omdat bovenwaarts wel opnieuw wat water verwacht wordt, wat tot een tijdelijke nieuwe stijging kan leiden. De geëvacueerde bewoners kunnen in elk geval nog niet naar huis. Het provinciaal noodplan blijft van kracht.

Meer krantenkoppen in België

Fabrizio Tzinaridis onherkenbaar na cosmetische ingreep en scheerbeurt: “Ik liet mijn kaaklijn verstrakken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fabrizio Tzinaridis onherkenbaar na cosmetische ingreep en scheerbeurt: “Ik liet mijn kaaklijn verstrakken”

Fabrizio Tzinaridis (30), bekend van ‘Temptation Island’ en ‘De Bachelor’, onderging recent een behandeling om zijn kaaklijn te verstrakken. Toch was het niet enkel de esthetische behandeling die opviel, maar ook zijn gladgeschoren kin. Voor het eerst in 18 jaar heeft hij zijn baard afgeschoren. “Ik moest zelf twee keer in de spiegel kijken”, lacht hij.

Lees meer »
Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool

Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in de zaak van de bestorming van het Capitool. Dat heeft het Amerikaanse hof van beroep in Washington DC vrijdag beslist, zo melden Amerikaanse media. Concreet betekent dat voor Trump dat hij ook kan worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’
De Standaard
De Standaard

‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’

In Nabloes en het vluchtelingenkamp van Balata, op de door Israël bezette Westoever, krijgen teruggekeerde Palestijnse gevangenen een heldenonthaal. Israëlische razzia’s, armoede en uitzichtloosheid voedener de steun voor Hamas.

Lees meer »
Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golf: “Ik weet hoe ik u kan hebben”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golf: “Ik weet hoe ik u kan hebben”

“Ik weet hoe ik u kan hebben”, zei vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens tegen de vrouw van een van de tegenstanders van zijn golfproject in Knokke-Heist, waarop hij naar haar kindjes keek. Al jaren gaan er geruchten de ronde over bedreigingen door de Ghelamcobaas aan wie hem voor de voeten loopt. Nu praatten betrokkenen voor het eerst openlijk voor de camera’s

Lees meer »
Nieuw uitstel dreigt voor proces in groot Encrochat-/SKY-drugsdossier
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuw uitstel dreigt voor proces in groot Encrochat-/SKY-drugsdossier

De Brusselse correctionele rechtbank zal aanstaande maandag naar alle waarschijnlijkheid nog niet kunnen aanvatten met het proces over een groot drugsdossier dat aan het licht was gekomen na de ontcijfering van de versleutelde netwerken Encrochat en SKY ECC. Het wrakingsverzoek dat door de advocaat van één van de verdachten was ingediend, is door het hof van beroep verworpen, maar de

Lees meer »
100 jaar geleden overleed schrijfster Virginie Loveling: “Ze
is aan een revival bezig en terecht” 
VRT NWS
VRT NWS

100 jaar geleden overleed schrijfster Virginie Loveling: “Ze is aan een revival bezig en terecht” 

Viriginie Loveling werd beroemd met haar oorlogsdagboeken uit ’14-’18 en schreef ook sterke psychologische romans met een vleugje gothic. Ze overleed op 1 december 1923. Dat eeuwfeest wordt met verschillende evenementen gevierd in Gent en haar boeken worden gelukkig heruitgegeven. Annelies Verbeke en Leen Huet, twee auteurs van vandaag, vertellen waarom ze fan zijn van Loveling.

Lees meer »
Pommelien Thijs verpulvert MIA’s-record, hoe speelt ze dat klaar? “Zo’n fenomeen staat eens in 20 jaar op”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Pommelien Thijs verpulvert MIA’s-record, hoe speelt ze dat klaar? “Zo’n fenomeen staat eens in 20 jaar op”

Het record is aan diggelen. Pommelien Thijs (22) schudt als Nederlandstalige artieste met negen nominaties voorgoed de kaarten bij de MIA’s, en haar album ‘Per Ongeluk’ werd afgelopen jaar het meest gestreamd op Spotify. De popprinses kroonde zich zo tot koningin én veegde daarmee in één klap het laatste beetje ‘linkse’ stof van de MIA’s weg. Maar wat maakt dat

Lees meer »
Na uitvinding van de Snoezle lanceert Steven uit Vlamertinge de Aimé: “Ontwikkeld voor en gemaakt door de zorg”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na uitvinding van de Snoezle lanceert Steven uit Vlamertinge de Aimé: “Ontwikkeld voor en gemaakt door de zorg”

Gesprekken aan de eettafel met zijn vrouw, die in De Lovie werkt, zette Steven Dehollander aan om de Snoezle uit te vinden, een mobiele snoezelkamer. Ondertussen schudde hij met zijn firma Pendulum nog twee uitvindingen uit zijn mouw: de Two, een klink voor mensen met dwaalgedrag, en de Aimé, een traptoestel voor personen met dementie dat muziek maakt.
The post

Lees meer »
EXCLUSIEF. Van 150 tot 1.700 euro voor galajurk: zoveel betalen Miss België-finalistes in aanloop naar het kroontje
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Van 150 tot 1.700 euro voor galajurk: zoveel betalen Miss België-finalistes in aanloop naar het kroontje

Wie Miss België wil worden, moet diep in de buidel tasten. Een gerucht of écht zo? Zes finalistes, én organisatrice Darline Devos, doen exclusief voor ons hun portemonnee open en onthullen eerlijk hoeveel zij uitgeven aan de verkiezing, én hoe ze dat geld bij elkaar kregen. “Een galakleed kost belachelijk veel, maar da’s zoals een trouwkleed kiezen: ik doe dit

Lees meer »
Trieste statistiek: nergens meer wanhoopspogingen dan in West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Trieste statistiek: nergens meer wanhoopspogingen dan in West-Vlaanderen

In geen enkele andere provincie noteren de spoeddiensten meer pogingen tot suïcide dan in onze provincie. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek van de UGent. Ook in het aantal effectieve zelfdodingen staat onze provincie aan kop.
The post Trieste statistiek: nergens meer wanhoopspogingen dan in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Minister Hilde Crevits op werkbezoek in Home Vrijzicht
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Minister Hilde Crevits op werkbezoek in Home Vrijzicht

In het bijgebouw van het woonzorgcentrum Home Vrijzicht langs de Veurnseweg te Elverdinge werden twee verblijven ingericht als thuisvervangende omgeving voor palliatieve zorg. De directie en personeel mochten Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Visserij op vrijdagnamiddag 1 december ontvangen voor een werkbezoek en rondleiding.
The post Minister Hilde Crevits op

Lees meer »
Senioren Middengroepen zet kampioenen in de bloemen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Senioren Middengroepen zet kampioenen in de bloemen

In ‘t Goed ter Couteren kwamen 63 leden van de vereniging Senioren Middengroepen bijeen voor het jaarfeest met kampioenenhulde. De kaartkampioen bij de heren werd André Vandekerckhove, die al voor de 40ste keer deze titel behaalde. Op de tweede plaats eindigde Felix Lampaert en nummer drie werd Albert Desmet. Bij de vrouwen won Hilde Delporte,
The post Senioren Middengroepen zet

Lees meer »