Krantenkoppen

Melissa Depraetere nieuwe voorzitter van Vooruit tot na verkiezingen: “De keuze volgend jaar is simpel: Vooruit of achteruit”

Melissa Depraetere wordt interim-voorzitter van Vooruit tot na de verkiezingen in juni 2024. Dat heeft ze zaterdag zelf bekendgemaakt op een persconferentie. Zij volgt de vrijdag opgestapte Conner Rousseau op. De komende dagen wordt op zoek gegaan naar een opvolger om de Kamerfractie te leiden.

Meer krantenkoppen in België

SK Nieuwkerke op bezoek bij ex-coach Nicolas Somers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SK Nieuwkerke op bezoek bij ex-coach Nicolas Somers

Ook T2 en beloftecoach van SK Nieuwkerke Geert Broutin (53) genoot van zijn vrij weekend. Zaterdag trekt hij met SK Nieuwkerke in tweede provinciale B naar Lendelede, waar ex-trainer Nicolas Somers aan het roer staat. “Een deel van de spelers ging trainen in de sporthal van Wijtschate”, vertelt Geert. “Zelf ging ik wandelen en vierde ik de verjaardag van mijn

Lees meer »
Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?

Stevig winterweer teistert momenteel grote delen van Noordoost- en Centraal-Europa. Rond de Zwarte Zee en de Krim zorgt storm “Bettina” momenteel zelfs voor een heuse sneeuwstorm met aanhoudende hevige sneeuwval en forse windstoten. Ook de komende dagen blijft Europa nog in de ban van de stevige winterprik. Maar waar komt dat winterweer plots vandaan? En hoe koud wordt het precies

Lees meer »
Raadsleden lachen met gebrekkig Engels van Theo Francken in gemeenteraad: “I fall of my stoel”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Raadsleden lachen met gebrekkig Engels van Theo Francken in gemeenteraad: “I fall of my stoel”

De gemeenteraad in Antwerpen, dat betekent naar goede maandelijkse gewoonte: oeverloze, vaak saaie, debatten en verbaal gekibbel tussen leden van meerderheid en oppositie. Gelukkig wordt dat urenlange gekrakeel af en toe opgeleukt door een speelse woordgrap, een kwinkslag hier of een plaagstoot daar. Maandag vond een aantal raadsleden tijdens hun tussenkomsten inspiratie bij de, nu al legendarische, ‘drup in the

Lees meer »
Land van de kerstman, winterse shopping street, 1,2 miljoen lichtjes en 900 kerstbomen: “De gezelligste kerst beleef je in Kortrijk”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Land van de kerstman, winterse shopping street, 1,2 miljoen lichtjes en 900 kerstbomen: “De gezelligste kerst beleef je in Kortrijk”

Van 7 december tot en met 7 januari wordt Kortrijk opnieuw ondergedompeld in een feestelijke eindejaarsfeer. “We zetten extra in op kindvriendelijkheid en diversiteit, met het Land van de Kerstman en een nieuwjaarsreceptie met alle soorten hamburgers”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post Land van de kerstman, winterse shopping street, 1,2 miljoen lichtjes en 900 kerstbomen: “De gezelligste kerst

Lees meer »
“Geen klimaatontkenner in het Torentje”: Mark Rutte slaat praatje met Greenpeace-activisten die in Hofvijver in Den Haag springen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Geen klimaatontkenner in het Torentje”: Mark Rutte slaat praatje met Greenpeace-activisten die in Hofvijver in Den Haag springen

Activisten van Greenpeace zijn donderdagmiddag in de Hofvijver, de gracht rond de ambtswoning van de minister-president, in Den Haag gesprongen. Daar hielden ze een spandoek omhoog met daarop “Geen klimaatontkenner in het Torentje”. De vier actievoerders demonstreerden tegen de grote verkiezingswinst van de PVV, waardoor Geert Wilders mogelijk premier wordt.

Lees meer »
MARTELMOORD. Daders verlieten zelfs even een trouwfeest om hem af te ranselen: hoe Hilal (33) vier dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

MARTELMOORD. Daders verlieten zelfs even een trouwfeest om hem af te ranselen: hoe Hilal (33) vier dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke

Morgen gaat in Tongeren het grootste assisenproces ooit van start in Limburg. Dertien beschuldigden staan terecht voor de zogenaamde ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout (33). Die ging aan de haal met coke, cannabis en de opbrengst van drugshandel. En zoiets doe je blijkbaar niet ongestraft. Vier dagen lang onderging hij zware folteringen.

Lees meer »
Luc Donck, stichter van Germond NV en oud-voorzitter van KFC Izegem, overleden: “Papa was een echte ondernemer, maar ook een volksmens en een levensgenieter”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Luc Donck, stichter van Germond NV en oud-voorzitter van KFC Izegem, overleden: “Papa was een echte ondernemer, maar ook een volksmens en een levensgenieter”

Ondernemer Luc Donck (71) is maandag 27 november overleden. De oprichter en zaakvoerder van Germond NV in Kachtem verloor zijn moedige strijd die hij jarenlang met positieve ingesteldheid voerde. Luc Donck bouwde niet enkel zijn bedrijf uit tot een grote speler op de Belgische markt, hij was ook een volksvriend die het sport- en verenigingsleven een warm hart toe droeg.

Lees meer »
Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten

De drukke Woumenweg in Woumen bij Diksmuide was donderdag meer dan een uur afgesloten nadat er zich in een kelder gas had opgehoopt. Er werden door de hulpdiensten geen risico’s genomen. “Ook tien bewoners van de omliggende woningen werden geëvacueerd tot alles terug veilig was”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Ook een bakkerij moest even dicht.
The post Tien

Lees meer »
80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Tachtig Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten via de grensovergang in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op X, het voormalig Twitter. “Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen”, klinkt het.

Lees meer »
Belgisch Centrum Blindegeleidehonden dringend op zoek naar pleeggezinnen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Belgisch Centrum Blindegeleidehonden dringend op zoek naar pleeggezinnen

Het Belgische Centrum voor Geleidehonden is op zoek naar pleeggezinnen om pups op te voeden, want daar is een groot tekort aan. Het centrum organiseert deze week de jaarlijkse dopjesweek, waarmee het haar werking in de kijker wil zetten. Het hele jaar door worden er dopjes van flesjes en potjes ingezameld. Die dopjes worden door vrijwilligers van het centrum daarna

Lees meer »
Zie je dat mijn ouders geen universitairen waren?
De Standaard
De Standaard

Zie je dat mijn ouders geen universitairen waren?

Melissa Depraetere, de nieuwe voorzitter van Vooruit, is een arbeiderskind en is daar fier op. En dat vonden veel lezers en collega’s dan weer opmerkelijk, want zijn we anno 2023 niet klassenblind? Een vraag die Inge Schelstraete al jaren bezighoudt.

Lees meer »
WHO bezorgd over uitbraak van luchtwegeninfecties bij Chinese kinderen: moeten we ons zorgen maken? Marc Van Ranst licht toe
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

WHO bezorgd over uitbraak van luchtwegeninfecties bij Chinese kinderen: moeten we ons zorgen maken? Marc Van Ranst licht toe

In China nemen de gevallen van luchtwegaandoeningen bij kinderen razendsnel toe. In sommige regio’s liggen de ziekenhuizen overvol met zieke kinderen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is ernstig bezorgd en heeft een officieel verzoek gestuurd naar China om meer gedetailleerde informatie te krijgen. De bevolking werd intussen opgeroepen om “maatregelen te nemen” om zichzelf te beschermen. We vroegen aan viroloog Marc Van

Lees meer »