Krantenkoppen

Melissa Depraetere nieuwe voorzitter van Vooruit tot na verkiezingen: “De keuze volgend jaar is simpel: Vooruit of achteruit”

Melissa Depraetere wordt interim-voorzitter van Vooruit tot na de verkiezingen in juni 2024. Dat heeft ze zaterdag zelf bekendgemaakt op een persconferentie. Zij volgt de vrijdag opgestapte Conner Rousseau op. De komende dagen wordt op zoek gegaan naar een opvolger om de Kamerfractie te leiden.

Meer krantenkoppen in België

Regenachtig avontuur met De Spoetnikstappers

In Mannekensvere vond onlangs een uitgeregende editie van de Poldertocht plaats. De organisatie was in handen van wandelclub De Spoetnikstappers uit Middelkerke.
The post Regenachtig avontuur met De Spoetnikstappers appeared first on KW.be.

Lees meer »
Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden

Oostendenaar Edgard Vileyn is in Oostende overleden op 74-jarige leeftijd. Maar heel wat mensen zullen zich Edgard herinneren als de gedreven nieuwe kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren. Hij kocht het in 2017 en redde het kasteel en het domein met de boeiende geschiedenis van een roemloze ondergang. Hij maakte er zijn laatste levenswerk van en investeerde in een

Lees meer »
Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie

Daags na de Pano-reportage over omstreden vastgoedkwesties in Knokke-Heist, kwam de gemeenteraad samen. De oppositiefracties, met N-VA voorop, pleitten er voor extra onderzoek en het samen roepen van de deontologische commissie. Kersvers burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) stelt aan alle mogelijke onderzoeken te zullen meewerken. Philip Van Eeghem legde er de eed af als nieuwe schepen.
The post Na de Pano-reportage:

Lees meer »
WEERBERICHT. Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag: code geel in verschillende provincies voor gladheid
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

WEERBERICHT. Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag: code geel in verschillende provincies voor gladheid

De dag begint met aanvriezende mist of wolkenvelden, die nog vergezeld zijn van wat lichte winterse neerslag in het zuidoosten en het oosten van het land en wat motregen elders. Vooral in Vlaanderen en lokaal ook in Hoog-België kunnen nog enkele rijm- of ijsplekken voorkomen. Voorzichtigheid is aangewezen deze ochtend, zo waarschuwt het KMI donderdag. Naarmate de uren verstrijken wordt

Lees meer »
Niels Destadsbader en Moora Vander Veken vergeten tekst ‘Amika’-liedje tijdens repetitie voor ‘Singalong’ in Sportpaleis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Niels Destadsbader en Moora Vander Veken vergeten tekst ‘Amika’-liedje tijdens repetitie voor ‘Singalong’ in Sportpaleis

Vrijdagavond zullen de grootste Studio 100-hits massaal meegebruld worden in het Antwerps Sportpaleis tijdens de ‘Singalong’. Ook van de partij: Moora Vander Veken (31) en Niels Destadsbader (35), die enkele van de grootste ‘Amika’-hits komen brengen. De repetities liepen echter toch wat stroef, deelt Niels in zijn Instagram Stories.

Lees meer »
Werkgevers krijgen drie maanden extra om koopkrachtpremie toe te kennen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Werkgevers krijgen drie maanden extra om koopkrachtpremie toe te kennen

Bedrijven die in crisistijden goed hebben geboerd zullen nog tot 31 maart 2024 in plaats van 31 december 2023 een koopkrachtpremie kunnen uitkeren aan hun personeel. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist. Uit cijfers van hr-bedrijf Acerta bleek vorige maand nog dat slechts 1 op 172 werknemers het extraatje al kreeg toegezegd.

Lees meer »